Öğretmen Atatürk: Türk Ulusunun Ebedi Başöğretmeni

Öğretmen Atatürk: Türk Ulusunun Ebedi Başöğretmeni İskender Biçer

320,00 TL

Benzer Ürünler

placeholder-logo
Nutuk - Asi Kitap - Image 1

Asi Kitap Nutuk - Asi Kitap

149,50 TL
placeholder-logo
Nutuk-1938 Tıpkıbasım - Mühür Kitaplığı - Image 1

Mühür Kitaplığı Nutuk-1938 Tıpkıbasım - Mühür Kitaplığı

252,00 TL
Sepette 226,80 TL
placeholder-logo
Atatürk'ün İzinde Türkiye Dünyayı Değiştirecektir - Tekin Yayınevi - Image 1

Tekin Yayınevi Atatürk'ün İzinde Türkiye Dünyayı Değiştirecektir - Tekin Yayınevi

1
221,76 TL
Sepette 199,58 TL
placeholder-logo
Çocuklar için Nutuk - Puslu Yayıncılık - Image 1

Puslu Yayıncılık Çocuklar için Nutuk - Puslu Yayıncılık

86,50 TL
placeholder-logo
Faruk Nafiz Çamlıbel - Toker Yayınları - Image 1

Toker Yayınları Faruk Nafiz Çamlıbel - Toker Yayınları

80,64 TL
Sepette 72,58 TL
placeholder-logo
Gramatik İngilizce ÖğretimiA Complate English Grammer and Idioms(Tam İngilizce Grameri ve İdyuml - Toker Yayınları - Image 1

Toker Yayınları Gramatik İngilizce ÖğretimiA Complate English Grammer and Idioms(Tam İngilizce Grameri ve İdyuml - Toker Yayınları

332,64 TL
Sepette 299,38 TL
placeholder-logo
Nutuk - Say Yayınları - Image 1

Say Yayınları Nutuk - Say Yayınları

1
194,50 TL
Sepette 184,78 TL
placeholder-logo
Atatürk İlke ve İnkılapları - Toker Yayınları - Image 1

Toker Yayınları Atatürk İlke ve İnkılapları - Toker Yayınları

50,40 TL
Sepette 45,36 TL
placeholder-logo
100 Soruda Kemalizm - Kilit - Image 1

Kilit 100 Soruda Kemalizm - Kilit

181,44 TL
Sepette 163,30 TL
placeholder-logo
Zeki Çevik ve Ahlaklı - Parşömen - Image 1

Parşömen Zeki Çevik ve Ahlaklı - Parşömen

93,25 TL
placeholder-logo
O Sarışın Kurt - İş Bankası Kültür Yayınları - Image 1

İş Bankası Kültür Yayınları O Sarışın Kurt - İş Bankası Kültür Yayınları

1
241,00 TL
Sepette 228,95 TL
placeholder-logo
Atatürk'ün Bütün Eserleri-Cilt 3 / (1919) - Kaynak Yayınları - Image 1

Kaynak Yayınları Atatürk'ün Bütün Eserleri-Cilt 3 / (1919) - Kaynak Yayınları

564,50 TL
placeholder-logo
Nutuk - Panama Yayıncılık - Image 1

Panama Yayıncılık Nutuk - Panama Yayıncılık

1
399,84 TL
Sepette 379,85 TL
placeholder-logo
Nutuk - Doğan Kitap - Image 1

Doğan Kitap Nutuk - Doğan Kitap

150,57 TL
Sepette 135,51 TL
placeholder-logo
Cem Yayınevi Cumhuriyet Çınarı - Cem Yayınevi - Image 1

Cem Yayınevi Cem Yayınevi Cumhuriyet Çınarı - Cem Yayınevi

1
248,44 TL
Sepette 223,60 TL
placeholder-logo
Atatürk'ün Yanı Başında - İstek - Image 1

İstek Atatürk'ün Yanı Başında - İstek

3
517,82 TL
placeholder-logo
Çocukluk Ne Güzel Şey - Epsilon Yayınevi - Image 1

Epsilon Yayınevi Çocukluk Ne Güzel Şey - Epsilon Yayınevi

241,02 TL
placeholder-logo
O'nun Yolunda - 2 Kitap Takım - Kuledibi Yayınları - Image 1

Kuledibi Yayınları O'nun Yolunda - 2 Kitap Takım - Kuledibi Yayınları

221,76 TL
Sepette 199,58 TL
placeholder-logo
Kemalist Sistem ve Sosyo-Kültürel Yapısı - Çizgi Kitabevi - Image 1

Çizgi Kitabevi Kemalist Sistem ve Sosyo-Kültürel Yapısı - Çizgi Kitabevi

417,04 TL
Sepette 375,34 TL
placeholder-logo
1919 Mustafa Kemal Mucizesi-100.Yıl - Remzi Kitabevi - Image 1

Remzi Kitabevi 1919 Mustafa Kemal Mucizesi-100.Yıl - Remzi Kitabevi

206,76 TL
Sepette 186,08 TL
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Soru ve Cevap

Zulmü İstiklal Harbi’yle, cehalet ve bağnazlığı akıl ve bilimle yenen Atatürk, komutan, lider, deha ama en çok da öğretmendi, Başöğretmen’di. O; fedakâr öğretmenleriyle omuz omuza verdiği kültür savaşında Sadece Alfabeyi, Okuma Yazmayı Öğretmedi.

“Çağdaşlık ve tam bağımsızlığı, milli ve yerli olmayı, bir ve beraber kalkınmayı, hür, adil ve eşit yaşamayı, çok çalışmayı, üretmeyi, zorluklardan yılmamayı, dürüstlük ve liyakati, gerçek Türk tarihini, vatan aşkını, duru İslam’ı, diğer yandan sarayın acizliğini, hain işbirlikçileri, bağnaz dinciliği, bölücü nifakları, Batı’nın vahşi emellerini, Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını” öğretti, başları yerden kaldırdı, milli ahlakı yüceltti, milli ülküyü yeniden hatırlattı, yurdu okul, inkılaplarını ders, sözlerini kitap, vatansever aydınları öğretmen yaptı, öğrettiklerini bizzat uygulayarak ÖRNEK oldu, en ücra köşelere ulaşabildi. Ümmetten ulus, kuldan birey yaratan Atatürk; vatanı hür, ezanı gür, vicdanları özgür kıldı.

Bugün tam bağımsız değilsek, hala bağnazlık ve cehaletle boğuşuyorsak O’nun öğrettiklerini unuttuğumuz için. Yaşamak ve ilerlemek istiyorsak her anne ve baba, her genç, her eğitici BAŞÖĞRETMEN’in izinde birer Atatürkçü öğretmen olmak, çağdaş öğretmenlerimiz Ulusa örneklik ve yol göstericilik yapmak, ölmez fikir olan Atatürk’ü anlatmak zorunda. Çünkü ilke ve inkılaplarına sadakatle, vatan aşkıyla, O’nun bize kazandırdıklarını hayata bir müddet daha yansıtamazsak… sınıfta kalacağız.

Ord. Prof. Sadi Irmak şöyle aktarıyordu;

Atatürk, 1937 yılının bir akşamı Florya Köşkündeki toplantılardan birinde sofrasında sık sık misafir ettiği Behçet Kemal’e dönerek; “Sen çabuk şiir yazarsın, şu içerdeki odaya çekil, bende hangi nitelikleri görüyorsan hepsini anlatan bir şiir yaz” emrini verdi. Behçet, içeri odaya geçti; ve yarım saat gibi kısa bir sürede büyük bir manzume ile Atatürk’ün yanına döndü. “Oku bakalım” dedi. Behçet, mısraları vurgu ve ses tonuna uygun bir şekilde okudu. Mısralar Atatürk’ün yiğitliği, zaferleri, devrimlerini anlatıyordu. Fakat her zaman Behçet’e bol bol iltifat eden Atatürk, durakladı, yüzünde bir gölge dolaştığını hissettim.

“Behçet olmamış” dedi. “Benim asıl bir niteliğim var ki onu hiç yazmamışsın.” Hepimiz söylediklerine şaşırmıştık. Bu yazılmayan niteliği ne olabilirdi? Atatürk, fazla bekletmedi ve; “Benim asıl niteliğim” dedi, “öğretmenliğimdir. Ben milletimin öğretmeniyim, bunu yazmamışsın.” Bir öğretmen olarak ve öğretmenin misyonuna inanmış birisi olarak heyecandan ve gururdan ağlayasım geldi. İmkân olsaydı ellerine kapanmak isterdim. Öğretmene böyle bir yüce saygıyı en yüce bir ağızdan işitiyordum.”

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

320,00 TL