idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (4)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (7)
  • Soru ve Cevap (0)

Antik çağlardan günümüze kadar gelen; zihinlerde iz bıraktığı entrika öyküleriyle felsefeyi harmanlayan ve modern dünyada adından hâlâ söz ettiren kitaplar denildiğinde akla ilk Yunan mitolojisinin eskimeyen eserleri düşer. İçlerinden en çok konuşulanı da şüphesiz Homeros’un Odysseia adlı romanı. Geçmişe dönüp kolektif bilincin, Yunan kültürünün ve mitolojisinin sır perdesini aralamak istemez miydiniz? O hâlde gelin, okumaya başladığınız andan itibaren ara veremeyeceğiniz bu sürükleyici romana beraber bakalım.

 

"Odysseia" adlı kitabı neden okumalısınız?

Batı kültürünün temellerinin atıldığı, İyonyalı büyük ozan Homeros tarafından yazılan Odysseia; Yunan mitolojisini öğrenmek isteyen, tarihi ezberletilen kalıplarla değil de daha heyecanlı ve öyküleştirilmiş şekliyle keşfetmek isteyenler tarafından okunması gereken kült bir eser. Yunan mitolojisinin en büyük destanlarından biri olan Odysseia; Truva Savaşı’nda on sene geçiren ve memleketi İthake’ye dönmeye çalışan cesur, başarılı bir asker olan Odyssesus’un bir on sene daha süren dönüş yolculuğunu konu ediniyor. Odysseus’un yokluğunda eşi Penelope ve oğlu Telemakhos’un başından geçenleri de konu edinen eseri okurken başkahraman Odysseus’un yaşadığı maceralara tanık olacaksınız. Romanı okuduktan sonra Yunan mitolojisine ve Homeros’un kalemine hayran kalacağınız gerçeğiyle şimdiden yüzleşmelisiniz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Odysseus isminin eski Yunancada "bela" anlamına geldiğini biliyor muydunuz? Odysseus karakterinin imzası olan sivri zekâsı sayesinde düşmanlarına bela getirdiği bir gerçek. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi’nden çıkan Odysseia eserinin çevirisi, Azra Erhat ile A. Kadir tarafından Eski Yunanca aslından yapılır. Toplam 504 sayfadan oluşan Odysseia, Homeros’un bir diğer başyapıtı İlyada adlı eserin devam niteliğini taşır. Smyrna'da, bugünkü adıyla İzmir’de, yaşayan ozan Homeros’un modern edebiyat diline yakın üslubu sayesinde asırlar sonra bile okunmaya devam eden Odysseia eseri, yediden yetmişe tüm okurlarla buluşması gereken destansı bir roman. Dilerseniz Yunan mitolojisinin büyüsünü ve Odysseus’un maceralarını okuyarak zihninizde canlandırmak yerine izleyerek hissetmeye devam edebilirsiniz. "The Odyssey" (IMDb: 7.0) dizisiyle Yunan mitolojisini yalnızca bir okur olarak değil aynı zamanda bir seyirci olarak da değerlendirme şansı bulabilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

MÖ dokuzuncu yüzyılda yaşayan yazarın günümüze kadar ulaşan yalnızca iki eseri bulunuyor. Dilerseniz Odysseia adlı eseri okumadan önce ilk olarak İlyada isimli destana göz atabilir, Odysseus’un bu yola neden ve nereden çıktığını öğrenebilirsiniz. "Yunan mitolojisine doyamadım." diyorsanız sizi Hesiodos'un ünlü eseri Theogonia-İşler ve Günler'i okumaya davet edelim.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Homeros
Çevirmen:Azra Erhat,A. Kadir

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.