idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (1)
  • Soru ve Cevap (0)

Sıra dışı karaktere sahip genç bir adamın hayatına şahit olmaya ne dersiniz? Bu tarz eserler sizin için çekici geliyorsa İvan Aleksandroviç Gonçarov'un yazdığı Oblomov adlı romanı keyifle okuyacaksınız! Gelin, yüzyıllardır dillerden düşmeyen bu etkileyici romanın içeriğinden biraz bahsedelim.

 

"Oblomov" adlı kitabı neden okumalısınız?

İvan Aleksandroviç Gonçarov'un kaleme aldığı Oblomov adlı roman, 632 sayfadan oluşuyor ve İlya İlyiç Oblomov'un hayatını konu alıyor. Başkahraman Oblomov'un yanı sıra hikâyede Andrey İvanoviç Ştoltz, Olga, Zahar, Agafya Matveyevna, Taranteyev Matveyeviç ve İvan Matveyeviç adlı yan karakterler yer alıyor. Yan karakterler arasındaki en önemli isim ise Oblomov'la taban tabana zıt bir karaktere sahip olan arkadaşı Ştoltz oluyor. Yazar, Oblomov ve Ştoltz karakterleri üzerinden hem eski ve yeni Rusya'yı hem Doğu ve Batı'yı karşı karşıya getiriyor. Ayrıca hikâyede aşk, kölelik, sınıf ayrımı ve toplumsal değişim gibi konulara da yer veriliyor. Rus kültürünü etkileyici bir kurguyla okura sunan bu romanı okuyarak keyifli vakit geçirebilir, bireysel ve toplumsal pek çok konu üzerine düşünme fırsatı bulabilirsiniz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Rus edebiyat eleştirmeni Dobrolyubov'un Oblomov adlı roman hakkında "Bu kitapta önemli olan Oblomov değil, Oblomovluktur." dediğini ve Oblomovluk kavramının Rus kültüründe bilinçli bir tembellik hâli anlamında sıkça kullanıldığını biliyor muydunuz? İvan Aleksandroviç Gonçarov, henüz Oblomov adlı romanını yazmadan önce 1849 yılında "Bitmeyen Bir Romandan Bir Bölüm: Oblomov'un Rüyası" adıyla kısa bir hikâye yazar. Bu kısa hikâye ilk olarak Sovremennik adlı edebiyat dergisinde yayımlanır, daha sonra ise Oblomov adlı romanın ilgili kısmında yer alır. Roman, özgün dili Rusçada orijinal adı "Обломов" olarak ilk kez 1859 yılında yayımlanır. Dünya çapında büyük yankı uyandıran ve pek çok dile çevrilen eser, 2006 yılında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından Sabahattin Eyüboğlu ve Erol Güney ortak çevirisiyle basılır ve Hasan Ali Yücel Klasikleri dizisinde kendine yer bulur. Pek çok ülkeden okurların sevgisini kazanan eser, farklı milletler tarafından sinemaya da uyarlanır. Bu ilgi çekici hikâyeyi bir de izleyici olarak değerlendirmek isterseniz Nikita Mikhalkov yönetmenliğinde çekilen 1980 Sovyetler Birliği yapımı "Oblomov'un Yaşamından Birkaç Gün" (IMDb: 7.6) filmini ve Guillaume Gallienne yönetmenliğinde çekilen 2017 Fransa yapımı "Oblomov" (IMDb: 6.6) TV filmini izleyebilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Oblomov adlı romanı sevdiyseniz Tolstoy'un İvan İlyiç'in Ölümü, Gogol'un Ölü Canlar, Victor Hugo'nun Notre Dame'ın Kamburu, Dostoyevski'nin Karamazov Kardeşler ve Kumarbaz adlı eserlerini de okuyabilirsiniz.

 

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.