idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (7)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (15)
  • Soru ve Cevap (1)

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışından Cumhuriyet'in ilanı sonrasındaki inkılaplara kadar anlattığı sürece tanıklık etmek ister misiniz? Atatürk'ün çarpıcı anlatımına eşlik eden görsellerle zenginleşen Nutuk kitabı, ülkemizin geçirdiği zorlu günleri ve Atatürk ile tüm silah arkadaşlarının vatanı kurtarmak için verdiği mücadeleyi gözler önüne seriyor. Osmanlı Devleti'nin ağır yarasını sarmaya çalışan Türk halkının mücadelesini, liderin dilinden aktardan eser; kitaplığınızın baş köşesinde yer almaya aday! Gelin; Türk ve Dünya tarihinin, iç ve dış siyasetin yer aldığı Nutuk kitabında sizleri nelerin beklediğinden kısaca bahsedelim.

 

"Nutuk" adlı kitabı neden okumalısınız?

Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk adlı eseri, 1. Dünya Savaşı'nda yok olma tehlikesiyle karşı karşıya gelen Osmanlı Devleti'nin Türkiye olarak yeniden doğuşunu kurucumuzun ağzından aktarıyor. Günümüz Türkçesine nazaran daha ağır bir dille yazılmış olsa da çoğu okuyucunun anlayabileceği sade ve akıcı bir dile sahip Nutuk, okuyucuya Türkiye'nin geçmişini gösterirken gelecekte karşılaşabileceği tehlikelere de ışık tutuyor. Padişahlar, hilafet, saltanat, Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı ve gidişatı gibi tarihi konularda Türkleri aydınlatmayı amaçlayan eser, özellikle genç okuyuculara hitap ediyor. Genç okuyucuların fotoğraflarla birlikte o dönemi zihinlerinde canlandırmalarını sağlayan kitap, Atatürk ve silah arkadaşlarının yaşadığı zorlukları da birinci ağızdan anlatıyor. Türkiye'nin geçmişini en doğru kaynaktan öğrenmek için Atatürk'ün tarihçi kişiliğini ve hitabet gücünü yansıtan Nutuk isimli eseri mutlaka okumalısınız.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Atatürk'ün Nutuk isimli eseri mecliste okuduğunu biliyor muydunuz? Atatürk; Genel Başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Fırkası'nın ikinci yılında gerçekleşen, yerli ve yabancı basın mensuplarının katıldığı İkinci Büyük Kurultayı'nda eseri okur. Eserin okunması 15-20 Ekim 1927 tarihlerinde gerçekleşir ve toplamda 36 saat 33 dakika sürer. Türkiye Cumhuriyeti'nin en temel resmi kaynağı olarak bilinen Nutuk kitabında Atatürk ve silah arkadaşlarının arşiv fotoğrafları da bulunur. Türkiye İş Bankası Müzesi, Genelkurmay ATASE Başkanlığı ve İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü katkılarıyla hazırlanan görseller ile Nutuk kitabı oluşturulur. Ali Berktay'ın editörü olduğu kitabın görsel yönetmeni ise Birol Bayram. 616 sayfadan oluşan eser, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından tüm okuyuculara ulaşır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet Halk Fırkası Kurultayı'nda gerçekleştirdiği konuşmayı içeren Nutuk isimli kitabı sevdiyseniz Atatürk'ün hayatına ve yaşadığı döneme ışık tutan, İlber Ortaylı'nın kaleme aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk adlı kitabını okuyabilirsiniz. Dilerseniz Afet İnan'ın Atatürk Hakkında Hatıralar ve Belgeler isimli eserine de göz atabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.