idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Müslümanlar için her dönem akla gelen ilk başvuru kaynağı olan İmam-ı Gazâlî'ye ve eserlerine büyük güven duyuluyor. Günümüze çok azı ulaşabilen eserleri içinde en bilinenlerinden birisi de İhyaû Ulumid-Din isimli kitap serisi. Bu eser, dört ana bölümden oluşuyor. Her biri ayrı konuyu işleyen bölümlerden birisinin ismi: Helak Edici Şeyler. Bu bölümün ikinci konusu ise Nefs Terbiyesi ve Ahlakı Güzelleştirme başlığını taşıyor. Çelik Yayınları'ndan aynı isimle çıkan kitap, İhya serisindeki bu konuya odaklanıyor. Gelin, Nefs Terbiyesi ve Ahlakı Güzelleşme isimli bu esere yakından bakalım.

 

"Nefs Terbiyesi ve Ahlakı Güzelleştirme" adlı kitabı neden okumalısınız?

Hüccetü'l İslam olarak da anılan İmam-ı Gazâlî, döneminin en önde gelen âlimlerinden biri. Bu üne çok genç yaşında kavuşan İmam-ı Gazâlî, 50'li yaşlarında vefat etmesine rağmen arkasında on binlerce sayfalık eserler bırakmayı başarıyor. İmam-ı Gazâlî Nefs Terbiyesi ve Ahlakı Güzelleştirme eserinde; kalp hastalıklarından bahsediyor. Manevi sorunları ve çözüm yollarını ele alan bu eser, kullanılan dil ve üslubuyla okuru etkiliyor. Kalp hastalıklarının tedavisi noktasında ahlakı güzelleştirmeye önem vererek okuru can evinden vuruyor. İmam-ı Gazâlî, bedendeki hastalıkların ilaçla tedavi olması gibi, kalbin hastalıklarının da birtakım ilaçları olduğundan bahsediyor. Nefsin terbiyesi için riyazet ve mücahede yoluyla neler yapılması gerektiğini, insanın kendi kusurlarını bilmesinin yollarını ayet, hadis ve âlimlerin sözleriyle aktarıyor. Kötü huylarını fark edip bundan rahatsızlık duyabilen ve bunları düzeltmek isteyen duyarlı okurlar için bu eser, tam bir baş ucu kitabı.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Bir İslam mütefekkiri olan İmam-ı Gazâlî'nin eserlerinin, bir dönem ABD'nin en meşhur üniversitelerinde ders kitabı olarak okutulduğunu biliyor muydunuz? İmam-ı Gazâlî, Kelam İlmi olarak anılan İslam akaidi ve felsefesinde bir dönüm noktasını temsil eder. İhyaû Ulumid-Din adlı eserinde de de Kavaidül Akaid isimli bölüm bu inanç esaslarını ele aldığı bir kısım olarak dikkat çeker. İmam-ı Gazali Kelam eserlerinde; İbn-i Sina, Fârâbî gibi çok meşhur İslam filozoflarının bazı konularda yanlış düşündüğünü gösterir. Bu büyük âlim, ünlü Selçuklu veziri Nizâmülmülk'ün kurduğu Nizamiye medreselerinde müderrislik yapar ve henüz yirmili yaşlarındayken döneminin en güçlü insanları tarafından el üstünde tutulur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Nefs Terbiyesi ve Ahlakı Güzelleştirme, İhyaû Ulumid-Din isimli birçok cildi olan eserin yalnızca bir bölümünü oluşturuyor. Bu kitabı sevdiyseniz, İhya'dan seçilerek kitaplaştıran diğer eserlerden olan Kalbin Halleri'ne de göz atmanızı tavsiye ediyoruz. El-Münkız Mine'd - Dalal isimli eseri ise İmam-ı Gazâlî'nin geçirdiği bunalımlar ve kurtuluşunu konu almasıyla çok ilginç ve önemli bir kitap.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.