idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (9)
  • Soru ve Cevap (0)

Mutlu olmak nedir? Mutlu olmanın bir yolu var mıdır? Bertrand Russell'a göre mutlu olmanın kolay yolları var. Önemli olan bu yolları fark edebilmek ve hayatınızda kullanabilmek. Kişisel gelişimi felsefeyle bütünleştirmiş olan Russell, hayatta daha dikkatli baktığınızda mutlaka ilgi çekici bir şey bulabileceğinizi söylüyor. Peki ilgi alanlarımızı genişletmek mutlu olmanın yollarından biri olabilir mi? Gelin, iyi bir yaşam için sunulan rehber niteliğindeki Mutlu Olma Sanatı kitabının içeriğinden bahsedelim!

 

"Mutlu Olma Sanatı" isimli kitabı neden okumalısınız?

Mutlu olmak için neden bu kadar çabalıyoruz? Hayattaki her duyguyu yaşamak için bu kadar büyük bir çaba sarf ediyor muyuz? Russell, bu eserinde mutlu olmak kavramına ve aslında mutlu olmanın çok da zor olmadığına değiniyor. Özellikle insanın ilgi alanlarını genişletmesi mutlu olmak için atacağı büyük adımlardan biri. Ancak Russell'a göre en önemlisi kişinin önce kendini tanıması! Peki, kendini tanıdıktan sonra ne yapmalı? Kişi, ilgi alanlarını genişletmeli ve bunu kendi iç dünyasında değil, topluma dönük yapmalı. Çünkü bu mücadele sosyal olarak verildiğinde amacına ulaşabilir. Ormanda yürüyen bir insan, sadece bundan zevk alıyorsa bir süre sonra yürürken sıkılmaya başlayacak. Ancak, aynı zamanda farklı bitki türlerine de ilgi duyuyorsa o orman yürüyüşü onun için daha uzun süreli olacak. Russell, mutluluğa ulaşmanın çabayla mümkün olduğunu düşündüğü için kitabın ismini de Mutlu Olma Sanatı olarak seçiyor. Kişi mutlu olmadığı için dış dünyayı sorumlu tutmamalı, iç dünyasını iyileştirip bunu dış dünyaya yansıttığında zaten mutlu olacak.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Bertrand Russell'ın Mutlu Olma Sanatı isimli eserini ilk olarak 1930 yılında yayımlandığını biliyor muydunuz? Yani 92 yıl önceki bir kitap, okuyucuların şu anki hayatına rehberlik edebilecek kadar yoğun bir içeriğe sahip. Yazarın o dönemde de şimdi olduğu gibi bütün insanlığın ortak amacı olan bir konuya değinmesi bu eseri zamansız bir eser konumuna getirir. Eser öncelikle mutsuzluğun sebeplerine değiniyor daha sonra ise mutlu olmak için neler yapılabileceğine. Bu yolların kesinlikle sizi mutlu edeceğini söylemiyor ancak sizi mutlu edeceğine inanıyor. Yazar, bu iki kavram arasındaki ayrımı son derece zekice hissettirmiş. Eser, Yunus Sağlamtürk tarafından Türkçeye çevrilmiş ve 2019 yılında Say Yayınları tarafından tekrar yayımlanmış.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Bertrand Russell'ın Mutlu Olma Sanatı adlı eseri sizi etkilediyse ve bu konuda daha farklı bakış açılarına hâkim olmak isterseniz, Nil Gün'ün Mutluluk Kitabı'na ve Özenay Özdinç'in Mutluluk Reçetesi isimli eserine göz atabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Bertrand Russell
Çevirmen:Yunus Sağlamtürk
Editör:Sinan Köseoğlu

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.