idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Ben bir mucit miyim?
Dokuz yaşında iken evin bodrumunda fen deneyleri yapıyor arkadaşlarıma gösteriyordum. Asitlerden pijamalarım delik deşik oluyor, her seferinde annemden azar işitiyordum. Babam ise beni teşvik ediyordu.

1951 yılında fizik kimya öğretmeni olarak Isparta Gönen Öğretmen Okuluna atanmıştım. Transistörün, plastiğin daha icat edilmediği dönemde öğrencilerimle vilkinson cilet ve çengelli iğne ile kulaklıklı bir radyo yapıp çalıştırınca kasabada bir gecede meşhur olmuştum.. Adım da mucite çıkmıştı. 1953 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü öğretmenlerinin çıkardığı YENİ OKUL meslek dergisine KÖYDE FİZİK başlığı ile yazılar yazmaya başladım. Aynı yıl Uçaklar Havada Nasıl kalır ve Yasemin Uçak Alanında adıyla iki küçük kitabım yayınlandı. Ayni dönemde öğretmen okulları arasında, TÜBİTAK'ın kuruluşundan on yıl önce proje yarışması yaptık. Açılan kursta bana da görev verdiler.

1961 yılında Bakanlık Müfettişlerinin önerisi ile Ankara'da kurulması düşünülen kısa adı DAYM olan Ders Aletleri Yapım Merkezinde kurucu olarak görevlendirildim. Görevim, okulların laboratuvar aletlerinin prototiplerini hazırlamak, üretime sokmak, ürünlerin kontrollerini yapmaktı.

1970 li yıllarda TRT Ankara Televizyonunda 26 haftalık fen köşesi adıyla bir program uyguladım. Bu programda, mutfakta bulunan malzemelerle deneyler yaptım. TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubu (Daire Başkanlığı)nun okullarda uygulanan proje yarışmaları ilgili kılavuz kitap yazımlarında görev aldım. Kısa adı TÜBA olan Türkiye Bilimler Akademisi Başkanının daveti ile Zonguldak Ecevit Üniversitesinde seminer düzenledim. Yine TÜBA için 300 deney CD sinin çekimini yaptım. Basit malzeme ile bilimsel deneyler konusunda 10 kadar kitap yazdım.

Bütün bunlar 65 yıl içinde oldu. 65 yıldır mucit yetiştirme konusunda bir kitap yazmak için didindim. Belki 20 defa kitabı yazdım, eksiği var dedim. Beğenmedim. Artık fazla zamanım kalmamıştı. Bu kitabı bitirmeliydim. Binlerce sayfa dokümanı taradım. Yüzlerce İnternet sitesini tarayıp notlar aldım. Böylece kitabı tamamladım.Şimdi soruyorum. Ben bir mucit miyim?

Bu soruyu kitabı okuyup uygulamalara geçtiğiniz zaman kendinize sorup cevaplandırın. Ben mucitmiyim sorusunu kendiniz için cevaplayın. Ben aslında üst düzeyde mucit değilim. Ama çok çalışan bir eğiticiyim.
Hepinize başarılar dilerim.
Kenan OKAN
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 304

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Hatiboğlu Yayınları

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.