idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Edirnekapı'da bir sokak içerisinde bulunan Chora Manastırı Kilisesi çok eski bir şapelin yerinde, bir manastıra bağlı olarak İmparator Justunianos tarafından yeni baştan yaptırılmıştır. Şehir surlarının dışında kalması nedeniyle manastıra, 'surların dışında kalan' anlamına gelen Chora denmiş, daha sonra surların genişletilmesiyle içeride kalmasına rağmen manastırın adı bu şekilde anılmaya devam etmiştir. Kilise, Theodoros Metokhites tarafından tamir ettirilerek günümüzde bile görenlerde hayranlık uyandıran mozaiklerle donatılmıştır.

 

Bizans'ın Palaiologos Devri sanatını en iyi şekilde yansıtan bu kilisenin nefis mozaik ve freskolarını ve bunların hikayelerini kitabımızda sizlere en iyi şekilde sunmaya çalıştık. Müzeyi gezerken kitabımız ile rahatça mozaik ve freskoları takip edebilmeniz için, kronolojik bir sıra takip etmeden, dış narteksin solundan başlayarak bütün mozaikleri numaralandırdık ve atlamadan sırası ile verdik. Ayrıca mozaiklerin ifade ettiği konuları da resimlerinin yanlarına koyduk. Bu şekilde mozaik ve hikayeleri bir bütünlük kazanmış oldu.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:İlhan Akşit
Düzelti:Gülcan Karakoç

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.