idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Romantik dönem Fransız edebiyatının merkezinde bir isim, Farklı kültürleri eserlerinde okura sunan, ünlü Prosper Mérimée, Kültürel bir “mozaik” oluşturduğu toplu öyküleriyle,

İlk kez Türkçede!

Diplomatlık görevleri nedeniyle çok gezen, döneminin büyük Rus devleri Puşkin, Gogol, Turgenyev gibi isimlerle arkadaş olan ve çevirileriyle Fransız okuruna kazandıran Prosper Mérimée’yi (1803 – 1870), “Carmen” adlı novellası ile tanıyoruz. Ölümünden sonra 1875 yılında Georges Bizet tarafından opera klasiği haline getirilen Carmen, diğer Mérimée eserlerinin önüne geçse de, yazar, döneminde birçok öykü ve novella ile büyük bir ün kazanmıştı. Prosper Mérimée kültürel çeşitliliği okuyucuya sunarken, ismi Victor Hugo gibi Romantikler ile anılıyordu. Döneminin en önemli edebiyat tartışmalarının merkezinde yer alan Mérimée’nin, III. Napoleon döneminde imparatoriçe’nin danışmanlığı gibi birçok üst düzey devlet görevinde bulunması, onun 19. yüzyıl kültür-sanat ve politika alanında nasıl da merkezde bir figür olduğunu göstermektedir.

Günümüzde özellikle öyküleriyle bilinen Mérimée için Mozaik (Mosaique) adlı 1833 yılında yayımladığı toplu öyküler kitabı, oldukça önemli bir konumda yer alır. Eserin ismi, öykülerin kültürel doğasına dair bir ipucu vermektedir. Zaten tarihçiliği de eserlerinde ön planda olan Mérimée için bu mistik, romantik metinler, okuyucunun başka dünyalara açılan kapısıydı diyebiliriz. Bu mantıkla, doğrudan yazar tarafından bir araya getirilmiş bu 7 öykü, Mérimée’nin ilk dönem öykülerini barındırmaktadır.

Fihrist olarak, bu değerli toplu öyküler kitabını hayata getirerek Prosper Mérimée gibi önemli bir Romantik figürü okuyucumuza sunabildiğimiz için çok mutluyuz.

İyi okumalar dileriz.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.