idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Metamodernizm bir duygu yapısı olarak 2000'lerde ortaya çıkmış ve Batı kapitalist toplumların baskın kültürel mantığı hâline gelmiştir. Metamodernizm terimini hem çeşitli kültürel ve estetik tercihler konusunda ortak bir zeminde buluşmak amacıyla sezgisel bir etiket hem de bu tercihleri dönemselleştirecek bir nosyon olarak kullanıyoruz. Başka bir deyişle bu kitap ne belirli bir sanat dalı için Greenbergci bir ifadedir ne de bireysel mimarinin Jenckvari bir hasıraltı edilişidir. Bu kitap Jameson'ın postmodernizm için yaptığı gibi Batı kapitalist toplumlarının gelişimindeki belirli bir aşamanın baskın kültürel mantığını tümüyle sınırları belirlenmiş bir plan içinde gösterme girişimidir. Ancak bu da sanat dalları vasıtasıyla kültür estetik ve siyasetin yanında bugünün şartlarıyla ortak bir zeminde buluşmak için kusurlu bir girişimdir. Metamodernizm terimi hiçbir şekilde yeni bir terim değildir. Batı Avrupa Güney Amerika ve Asya'ya varana kadar çeşitli zıt coğrafî bağlamlarda; deneysel şiir teknoloji çalışmaları fizik ekonomi matematik ve Doğu spiritüalizmi gibi değişik alanlarda kullanılmıştır. Diğer bir deyişle bu terim uzun ve geniş bir alana saçılmış bir tarihe ve net tespit edilmesi gereken bir kökene sahiptir. Abramson terimin eski kullanımlarından bazılarını ortaya çıkarmıştır. Abramson'a göre terimin ilk kullanımı Zavarzadeh'ye aittir ve 'yorumcu modernist romanın ilerisine geçmek eğilimi'ni tanımlamak için kullanılmıştır. Zavarzadeh'in terimi kullandığı anlam bugün için metamodernizmin çeşitlerinden yalnızca biridir. Zavarzadeh metamodernizm teriminini Robbe-Grillet Barth Bartheleme Wolfe gibi yazarlar üzerinden ve kara mizah parodi derinlik modellerinin terk edilmesi üstkurmaca gibi aşırılıklarla örneklendirir. Elinizdeki kitap metamodernizm teriminin kaynağının arkeolojisine odaklanmış bir çalışma değil ama yine de terimi kullanma şeklimiz ve bu kullanımın post-postmodern için kullanılanlardan ne kadar farklılaştığıyla ilgili gözlemler yapmak için yerimiz var.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.