idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

1808'de 'Sened-i İttifak' ile başlayan Osmanlı anayasal gelişmelerinde, 'anayasa' olarak değerlendirilebilecek ilk belgenin ortaya çıkması neden neredeyse yetmiş yıl almıştır? 1876 tarihinde klasik monarşinin ilk kez yasama ve yürütme yetkilerini az da olsa paylaşma eğilimi gösterdiği anlamına gelen Kanun-ı Esasi'yi doğuran Meşrutiyet, hangi koşulların ve nedenlerin sonucu olarak ilan edilmiştir? Osmanlı tebaası, ilan edilen bu ilk Meşruti yönetim ve Kanun-ı Esasi'nin neresindedir? Kısa süre içerisinde ilk Meşrutiyet'i rafa kaldıran 'Mutlak Hükümdar'ın, bir yandan 'istibdat' rejimini her ne pahasına olursa olsun sürdürme gayreti içindeyken diğer yandan bir dizi reform programını uygulamaya koyarak yarattığı çelişki nasıl açıklanabilir? 'Mutlak Hükümdar'ın otuz yıllık iktidarı 'kaderin garip bir tecellisi' olarak yine bir Meşrutiyet ilanı ile son bulurken, neden I. Meşrutiyet'e ilgi göstermeyen halk II. Meşrutiyet'in ilanına giden süreçte etkin ve duyarlı bir tavır sergilemiştir? II. Meşrutiyet'in getirdiği yeni anayasal düzende yasama ve yürütme nasıl konumlandırılmıştır? Bu mütevazı kitapta yukarıdaki soruların yanıtları aranmaya çalışılmıştır.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.