idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (8)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (9)
  • Soru ve Cevap (0)

Sizce küçük bir çocuk, çevresindeki yetişkinleri kötü davranışlarından dolayı cezalandırabilir mi? Dünya çapında en sevilen çocuk kitabı yazarlarından biri olan Roald Dahl'ın yazdığı Matilda, tam da böyle bir kız çocuğunun hikâyesini anlatıyor. Oldukça kötü ebeveynlere sahip olan küçük Matilda, üstün zekâsı ve olağanüstü güçleri sayesinde yanlış davranışlar sergileyen yetişkinlere hak ettikleri dersi veren sıra dışı bir çocuk. Gelin, küçük Matilda'nın hikâyesinden biraz bahsedelim.

 

"Matilda" adlı kitabı neden okumalısınız?

Roald Dahl'ın kaleme aldığı Matilda adlı çocuk kitabı, 21 bölümden ve 252 sayfadan oluşuyor. 9 yaş ve üzeri okurlara hitap eden kitap, Matilda'nın hem evde hem okulda yaşadığı ve şahit olduğu zorbalıkları konu alıyor. Kitap boyunca Matilda'ya öğretmeni Bayan Honey, ebeveyni Bay ve Bayan Wormwood, abisi Michael, okul arkadaşları Amanda Thripp ile Bruca Bogtrotter ve başöğretmen Bayan Trunchbull gibi yan karakterler eşlik ediyor. Kitaptaki karakterlerin adları ve resimleri, kitabın en başında yer alan "Bu Kitapta Tanışacaklarınız" başlıklı bölümde okurlara sunuluyor. Matilda ve Bayan Honey iyiliği ve adaleti temsil ederken Bay ve Bayan Wormwood ile başöğretmen Bayan Trunchbull kötülüğü ve zulmü simgeliyor. Roald Dahl, Matilda'nın hikâyesiyle okurlarına zorba insanlarla her koşulda mücadele etmek gerektiğini hatırlatıyor ve özellikle zorbalığa karşı çocuklara cesaret aşılıyor. Ayrıca Matilda ile öğretmeni Bayan Honey arasındaki ilişkiyle öğretmenlerin öğrencilerinin hayatında ne kadar önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekiyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Matilda adlı eserin Time dergisi tarafından 2015 yılında hazırlanan Tüm Zamanların En İyi 100 Genç-Yetişkin Kitabı listesine dâhil edildiğini biliyor muydunuz? Roald Dahl tarafından yazılan Matilda, özgün dili İngilizce olarak ilk kez 1988 yılında yayımlanır. Quentin Blake'in çizimleriyle çok daha eğlenceli bir hâl alan eser, 2007 yılında Lale Akalın tarafından Türkçeleştirilerek Can Yayınları aracılığıyla Türkiye'deki okurlarla buluşturulur. Hem çocuklar hem yetişkinler tarafından ilgiyle okunan kitabın kapak tasarımını Gözde Bitir Tufan yapar. Okurlar tarafından çok sevilen eser, sinema filmi ve müzikal olarak da uyarlanır. Bu ilgi çekici hikâyeyi bir de izleyici olarak değerlendirmek isterseniz Danny DeVito yönetmenliğinde çekilen 1996 yılı ABD yapımı "Matilda" (IMDb: 6.9) adlı filmi izleyebilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Matilda adlı eseri beğendiyseniz yazarın her birinde farklı bir konuyu ele aldığı George'un Harika İlacı, Bay ve Bayan Kıl, Charlie'nin Çikolata Fabrikası, Dev Şeftali, Charlie'nin Büyük Cam Asansörü adlı diğer çocuk kitaplarını da inceleyebilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Roald Dahl
Resimleyen:Quentin Blake
Çevirmen:Lale Akalın

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.