idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (9)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (14)
  • Soru ve Cevap (0)

Yeni tanıştığınız birine karşı ne kadar vefalı olabilirsiniz? Peki, vefalı bir dost olmak için neleri göze alabilirsiniz? Şilili yazar Luis Sepulveda'nın yazdığı Martıya Uçmayı Öğreten Kedi adlı çocuk kitabı, bir kediyle martının kısa süreli dostluğunun kalpleri ısıtan bir vefa hikâyesine dönüşmesini konu alıyor. Gelin, dostluk ve çevre bilinci gibi pek çok önemli konunun bir arada işlendiği bu güzel kitabın içeriğinden biraz bahsedelim.

 

"Martıya Uçmayı Öğreten Kedi" adlı kitabı neden okumalısınız?

Luis Sepulveda'nın yazdığı Martıya Uçmayı Öğreten Kedi adlı çocuk kitabı, 105 sayfadan oluşuyor. 7 yaş ve üzeri okurlara hitap eden kitap, Zorba isimli kedinin hayatından kısa bir kesiti konu alıyor. Hikâye boyunca Zorba'ya Şanslı adındaki yavru martı ile Profesör, Albay ve Sekreter adlı kediler eşlik ediyor. Ayrıca anne martı Kengah, şempanze Matias, Pupa-yelken ve Minnoş adlı kediler ile Minnoş'un sahibi şair gibi yan karakterler de hikâyede yer alıyor. Hikâye, Zorba adlı kedinin yeni tanıştığı anne martı Kengah'a henüz yumurtadan çıkmayan yavrusu hakkında üç farklı söz vermesiyle başlıyor ve dört kedinin bu sözleri gerçekleştirmek için ortaya koyduğu çaba etrafında şekilleniyor. Sözünde durmak, yardımsever olmak ve çevreyi korumak gibi çeşitli erdemlerin sürükleyici bir kurguyla okura sunulduğu bu kitabı; hem kendiniz okuyabilir hem çocuğunuza okutabilirsiniz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Luis Sepulveda'nın Martıya Uçmayı Öğreten Kedi adlı eserini Hamburg Limanı'na, kedi Zorba'ya ve hayalindeki en iyi tayfalar olan çocukları Sebastián, Max ve León’a ithaf ettiğini biliyor muydunuz? Orijinal adı "Historia De Una Gaviota Y Del Gato Que Le Enseño A Volar" olan eser, özgün dili İspanyolca olarak ilk kez 1996 yılında yayımlanır. Eser, kısa sürede pek çok dile çevrilerek dünyanın dört bir yanındaki okurlarla buluşturulur. 1999 yılında Saadet Özen tarafından Türkçeleştirilir ve Çağdaş Dünya Edebiyatı dizisinde yer almak üzere Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlanır. Çocukların yanı sıra yetişkinlerin de beğeniyle okuduğu eserin çizimlerini Mustafa Delioğlu yaparken kapak tasarımını ise Lom Creative üstlenir. Okurlar tarafından çok sevilen eser, tiyatroya ve sinemaya da uyarlanır. 1996 yılı İtalya yapımı animasyon filmi, Enzo D'Alò yönetmenliğinde çekilir. Dilerseniz orijinal adı "La Gabbianella e il Gatto" olan "Lucky and Zorba" (IMDb: 7.2) animasyon filmini izleyerek bu etkileyici hikâyeye bir de izleyici olarak tanıklık edebilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Martıya Uçmayı Öğreten Kedi adlı çocuk kitabını beğendiyseniz yazarın Türkçeye çevrilen Miks, Maks ve Meks'in Öyküsü adlı diğer eserini de okuyabilirsiniz. Ayrıca Göknil Genç'in yazdığı Çok Evin Yok Kedisi, Selçuk Ceylan'ın kaleme aldığı Göğün Mavi Kabuğu ve René Guillot'nun yazdığı Beyaz Yele adlı eserlere de göz atabilirsiniz.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Luis Sepulveda
Resimleyen:Sinan Gürdağcık
Çevirmen:Saadet Özen

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.