idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (1)
  • Soru ve Cevap (0)

20.yüzyıla damgasını vuran devrimlerden biri olan Çin Devrimi’nin ve onun önderi Mao Zedung’un değerlendirilmesi konularını ele alan kimi yazıları içeren “Mao Zedung ve Çin Devrimi” başlıklı kitabın Dönüşüm Yayınları tarafından yayınlanmasının üzerinden 30 yıla yakın zaman geçti.

Kitabın elinizdeki ikinci baskısı şimdi üç bölümden oluşuyor:

Kitabın ilk iki bölümü, 1993’de yayınlanmış olan kitabın, sunu ve önsözleri de dâhil olmak üzere, yalnızca yazım hataları düzeltilmiş olan tıpkı basımıdır. Bunlar bir anlamda tarihi belgeler olduğu için ve gelişmenin izlenebilmesine imkân verdikleri için herhangi bir değişiklik yapmadım.

Kitaba bu ikinci baskısında eklemeyi uygun gördüğüm üçüncü bölüm, ÇHC’nin Mao Zedung sonrası gelişmesini 2006’ya kadar irdeleyen ve Bolşevik Partizan’ın Eylül 2006’daki 152. sayısında yayınlanmış olan “Çin Üzerine” başlıklı yazıdır.

Bu yazıya ek olarak, gelinen yer hakkında başta yazdıklarıma ek olarak: Çin şimdi dünya hegemonyası yarışında başat emperyalist büyük güçlerden biri, en azından ekonomik ve siyasi alanda ABD’nin esas rakibi. Henüz ABD ve Batılı emperyalist kampa karşı bir dünya savaşına askeri olarak hazır değil. Ve fakat bu konuda da, bütün rakipleri gibi bütün gücüyle hazırlanıyor. Askeri güç açısından ABD ile aradaki fark hâlâ büyük. Fakat makas hızla kapanıyor. Kısa süre önce 2049’da Çin’in dünyanın “en modern ve en güçlü ordusu”na sahip olacağı ilan edildi. Tabii bu hedef. Fakat şimdiye dek Çin’in daha 1978’de ilan ettiği hedeflere zamanından önce vardığı bilindiğinde, bu hedefe varması şaşırtıcı olmaz. Tabii rakipleri buna izin verirse! Çin Halk Cumhuriyeti, 2012’den bu yana ÇKP başkanı ve aynı zamanda ÇHC Devlet başkanı olan “ikinci kuşak-devrim sonrası kuşak” “komünist”lerinden Xi Xinping tarafından yönetiliyor. Deng Siao Ping çizgisinin kararlı savunucularından olan bu tipik parti-devlet bürokrat kapitalistinin ismi etrafında bir kişiye tapma kültü yaratılmaya çalışılıyor. 2017’de yapılan ÇKP 19. Parti Kongresi’nde “Çin tipi sosyalizmin yeniçağının ideolojisi olarak Xi Xinping düşüncesi” parti tüzüğüne yazıldı. 2018’de parti tüzüğünde yapılan bir değişiklikle, 80’li yıllarda parti başkanlığına seçilme dönemi sınırı kaldırıldı. Böylece bu parti propagandasında “mükemmel parti ve devlet yöneticisi” olarak adlandırılan Xi Xinping’in ömür boyu başkanlığının yolu açıldı. 2021’de yapılan 20. Parti Kongresi’nde Xi Xinping, Mao Zedung ve Deng Siao Ping ile “aynı seviyede parti yöneticisi” olarak dakikalarca yakta alkışlandı. Eylül 2021’den bu yana “Xi Xinping düşüncesi” ilkokuldan başlayarak, tüm okullarda ders olarak işlenmeye başlandı. Mao’nun isminin, Deng’lerle, Xinping’lerle birlikte anılması ona yapılabilecek en büyük haksızlık ve hakaretlerden biri aslında. Mao yaşasa bunlara karşı yeni bir Kültür Devrimi’nin ateşini yakardı. O görev Çin’de şimdiki komünistlere, Bolşeviklere düşüyor! Çin’in dününü ve bugününü anlamak isteyenlere yardımcı olmasını, bu konuda mutlaka gerekli olan tartışmalara katkı sunmasını diliyorum bu ikinci baskının.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.