idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (2)
  • Soru ve Cevap (0)

Birbirinden çok farklı üç yaşamın kadim İstanbul topraklarında kesişmesine tanıklık etmek ister misin? Sadece yazar değil, çok yönlü bir sanatçı olan Zülfü Livaneli; Leyla'nın Evi'nde birbirinden farklı üç karakterin yaşam öyküsüne mercek tutarken -arka planda da- okuyucularına keyifli bir İstanbul romanı sunuyor. Ayrı dünyalara ait olan insanları birleştiren Leyla'nın Evi, aynı zamanda ana karakterlerine bir ortak özellik de atfediyor. Toplumdan bir şekilde dışlanmış karakterleri öyküsünün kahramanları yapan roman, yer yer politikanın ve toplumsal sorunların sokaklarına da giriyor. Zülfü Livaneli'nin güçlü gözlem gücünün hissedildiği eser ayrıca bir tür yakın tarih portresi çiziyor. Tüm roman tutkunlarına hitap etmeyi başaran Leyla'nın Evi'ne gelin, daha yakında bakalım.

 

"Leyla'nın Evi" adlı kitabı neden okumalısınız?

Zülfü Livaneli'nin kaleme aldığı Leyla'nın Evi'nde her şey, eserin başkahramanlarından biri olan Leyla'nın doğup büyüdüğü Bosnalılar Yalısı'ndan atılmasıyla başlıyor. Paşa Torunu Leyla Hanım, yalının yeni sahibi Ömer Cevheroğlu tarafından sokağa atılıyor. Çareyi, bir çocukluk arkadaşının bekâr evine sığınmakta bulan Leyla, burada arkadaşının sevgilisi Roxy (Rukiye) ile tanışıyor. Aykırı bir karakter olan Rukiye'nin ardından Leyla, Ali Yekta Bey ile tanışıyor. Birbiriyle bir araya gelmesi pek de mümkün olmayan bu üç karakterin hayatı, yaşanan bir mülk sorunu neticesinde iç içe geçiyor. Eser, hikâyesinin merkezine birbirine değen insanları yerleştirirken arka planda ise değişen bir İstanbul silüetine tanıklık etmenizi sağlıyor. Nitelikli bir eser okumak ve roman derinliği hissetmek istediğinizde Leyla'nın Evi'ni okuyabilirsiniz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Leyla'nın Evi adlı yapıtın ilk olarak 2006 yılında kitapseverle buluştuğunu biliyor muydunuz? Zülfü Livaneli'nin en çok bilinen eserlerinden olan Leyla'nın Evi 232 sayfadan oluşur. Eser İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanarak edebiyatseverlere sunulur. Okuyuculardan büyük bir beğeni toplayan Leyla'nın Evi, geniş kitlelere ulaşmayı başararak tiyatro sahnesine de taşınır. Nedim Saban'ın yapımcılığını üstlendiği tiyatro oyununda Leyla karakterine ise Celile Toyon hayat verir. Oyunda usta oyuncuya çok sayıda başarılı isim de eşlik eder.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Zülfü Livaneli imzası taşıyan Leyla'nın Evi adı yapıtı beğendiyseniz yazarın okuyuculardan beğeni toplayan farklı eserlerine de göz atabilirsiniz. Yine Zülfü Livaneli tarafından kaleme alınan ve kan davasından denizin masmavi sularına uzanan bir öykü resmeden Mutluluk adlı yapıtına ya da yazarın bu kez kahramanlarını İsveç'te bir araya getirdiği Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm eserine de göz gezdirebilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.