Latife Hanım

Latife Hanım İpek Çalışlar

Sepette İndirim
634,80 TL690,00 TL

34,46 TL X 36 Ay Alışveriş Kredisi Fırsatı

Kitap Formatı: Ciltsiz
Ciltsiz

Kargo Bilgileri

Standart Teslimat
20 Ağustos Çarşamba kargoda

Ürün Özellikleri

Kitap Formatı

Ciltsiz

Basım Dili

Türkçe

İlk Baskı Yılı

2000
Ürünün Kampanyaları
discount
discount
discount

Benzer Ürünler

placeholder-logo
Akl-ı Kemal 3. Cilt - İnkılap Kitabevi Yayınevi - Image 1

İnkılap Kitabevi Yayınevi Akl-ı Kemal 3. Cilt - İnkılap Kitabevi Yayınevi

615,36 TL
Sepette 566,13 TL
placeholder-logo
Atatürk Ve Cumhuriyet - İmge Kitabevi - Image 1

İmge Kitabevi Atatürk Ve Cumhuriyet - İmge Kitabevi

393,12 TL
Sepette 294,84 TL
placeholder-logo
Atatürk ve Türk Devrimi - Örgün Yayınları - Image 1

Örgün Yayınları Atatürk ve Türk Devrimi - Örgün Yayınları

403,20 TL
Sepette 302,40 TL
placeholder-logo
Bir Zamanlar O da Çocuktu - Adı: Mustafa - İnkılap Kitabevi Yayınevi - Image 1

İnkılap Kitabevi Yayınevi Bir Zamanlar O da Çocuktu - Adı: Mustafa - İnkılap Kitabevi Yayınevi

403,20 TL
Sepette 302,40 TL
placeholder-logo
Atatürk Dönemi Sosyal Politika 1923-1938 - Kriter - Image 1

Kriter Atatürk Dönemi Sosyal Politika 1923-1938 - Kriter

161,28 TL
Sepette 120,96 TL
placeholder-logo
Hil Yayınları Atatürk Filmi - Hil Yayınları - Image 1

Hil Yayınları Hil Yayınları Atatürk Filmi - Hil Yayınları

1
90,72 TL
Sepette 68,04 TL
placeholder-logo
Kurtuluş Savaşında Atatürk ve Din Adamları - Yılmaz Basım - Image 1

Yılmaz Basım Kurtuluş Savaşında Atatürk ve Din Adamları - Yılmaz Basım

140,00 TL
Sepette 128,80 TL
placeholder-logo
Atatürk'ün İslam'a Hizmetleri - Yılmaz Basım - Image 1

Yılmaz Basım Atatürk'ün İslam'a Hizmetleri - Yılmaz Basım

490,00 TL
Sepette 450,80 TL
placeholder-logo
Alfa Yayıncılık Atatürk Kimdir - Alfa Yayıncılık - Image 1

Alfa Yayıncılık Alfa Yayıncılık Atatürk Kimdir - Alfa Yayıncılık

199,00 TL
Sepette 183,08 TL
placeholder-logo
Atatürk Mason muydu? - Bilge Karınca Yayınları - Image 1

Bilge Karınca Yayınları Atatürk Mason muydu? - Bilge Karınca Yayınları

590,00 TL
Sepette 542,80 TL
placeholder-logo
Togan Bizim Atatürk - Togan - Image 1

Togan Togan Bizim Atatürk - Togan

899,90 TL
Sepette 827,91 TL
placeholder-logo
Yorumsuz - Oda Yayınları - Image 1

Oda Yayınları Yorumsuz - Oda Yayınları

600,00 TL
Sepette 480,00 TL
placeholder-logo
Tek Adam - Cilt 3 - Remzi Kitabevi - Image 1

Remzi Kitabevi Tek Adam - Cilt 3 - Remzi Kitabevi

999,90 TL
Sepette 919,91 TL
placeholder-logo
Yüzyıla Damgasını Vuran Önder Atatürk - Akçağ Yayınları - Image 1

Akçağ Yayınları Yüzyıla Damgasını Vuran Önder Atatürk - Akçağ Yayınları

34,27 TL
Sepette 25,70 TL
placeholder-logo
Kolay Resim Dersleri - Toker Yayınları - Image 1

Toker Yayınları Kolay Resim Dersleri - Toker Yayınları

75,60 TL
Sepette 56,70 TL
placeholder-logo
Atatürk Döneminde Türk Dış Politikası - Sia - Image 1

Sia Atatürk Döneminde Türk Dış Politikası - Sia

890,00 TL
Sepette 818,80 TL
placeholder-logo
Atatürk'ün İnkılap Hedefi ve Tarih Tezi - Telemak Dijital - Image 1

Telemak Dijital Atatürk'ün İnkılap Hedefi ve Tarih Tezi - Telemak Dijital

211,68 TL
Sepette 158,76 TL
placeholder-logo
İnkılap Kitabevi Yayınevi Atatürk'ten Anılar - İnkılap Kitabevi Yayınevi - Image 1

İnkılap Kitabevi Yayınevi İnkılap Kitabevi Yayınevi Atatürk'ten Anılar - İnkılap Kitabevi Yayınevi

990,00 TL
Sepette 910,80 TL
placeholder-logo
Atatürkçü Dış Politika - Kaynak Yayınları - Image 1

Kaynak Yayınları Atatürkçü Dış Politika - Kaynak Yayınları

356,51 TL
Sepette 327,99 TL
placeholder-logo
Sarı Paşa İnsan Atatürk - Berikan Yayınevi - Image 1

Berikan Yayınevi Sarı Paşa İnsan Atatürk - Berikan Yayınevi

577,99 TL
Sepette 531,75 TL
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Alışveriş Kredisi
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)

  • Soru ve Cevap (0)


Mustafa Kemal Atatürk'ün evlendiği kadındı o. Hırçındı, öyle yazdılar. Atatürk'e göre değildi. Zaten evlilikleri de bitti. Mustafa Kemal Atatürk'ün ayrıldığı kadındı o. Latife Hanım'dı.

İpek Çalışlar, Latife Hanım'da işte o kadını anlatıyor. Ama şimdiye kadar gördüğümüz, tanıdığımızdan başka bir Latife Hanım çıkıyor karşımıza. Kadın haklarının savunucusu, eşi karşısında sağlam duran, ona destek olan, kültürlü bir kadın. Şimdiye kadar hiç gün ışığına çıkmamış belgeler, yabancı kaynaklardan alıntılar, fotoğraflar Latife Hanım portresini daha ayrıntılı ve net çiziyor. Cumhuriyet tarihiyle birlikte Mustafa Kemal'in portresi de bir kez daha şekilleniyor. Eşiyle siyaset dahil birçok konuda tartışabilen, onunla gurur duyan, onu herkese tanıtmaktan hoşlanan bir erkek bu kitapta ortaya çıkan. Ayrıca, Latife Hanım da Atatürk'le birlikte olduğu dönemle sınırlı kalmıyor, çocukluğu, boşandıktan sonraki yaşamı da giriyor devreye. Öyle olaylar anlatılıyor ki bu kitapta, gölgede kalmış bir aşk gözler önüne seriliyor. Gölgede kalmış bir kişilik şahlanıyor. Kitaba, kadınca bir bakış açısı egemen oluyor. Bir kadını tanımak, Cumhuriyet tarihine bambaşka bir gözle bakmak, sonu hüzünle bitse de olağanüstü bir aşk macerasına tanık olmak için Latife Hanım'ı mutlaka okumalısınız. Yeni Türkiye'nin kuruluşuna katkıları olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci adamına âşık bir kadından söz ediyoruz, unutmayın. İşte gölgede kalmış Latife!
Kitaptan
...Nikâh günü yaşanan bu ilginç olayı, hemen hiç kimse fark etmemiş, bu nedenle anılarda da üstünde duran olmamıştı; ancak Latife o gün yaşadıklarını bir gazeteciye anlatmıştı:
"Bir gün babam 40-50 arkadaşına İzmir'in ordularımız tarafından geri alınması şerefine bir resepsiyon veriyordu. Müstakbel kocamın bu daveti bir düğün partisine dönüştüreceğinden haberim yoktu. Ziyaretçilerin hepsi gelmiş, ben de mutfakta yemeğin hazırlanmasına nezaret ediyordum. Mustafa Kemal Paşa mutfağa geldi ve bir el işaretiyle beni çağırdı. Dudaklarında bir gülümsemeyle, 'Bu daveti düğüne dönüştürmemize bir itirazın var mı?' diye sordu. Babamla konuşup konuşmadığını sordum. O da 'Konuşacağız' dedi. Sonra da babama haber gönderdi. Babam, 'Size uygunsa bizim için de uygundur' demiş. Benim heyecanımı ve mahcubiyetimi tahmin edebilirsiniz. Ben belki de kocasıyla birlikte nikâh masasına oturan ilk Türk kızıydım. Ziyaretçilerden biri de müftüydü o da nikâhı kıydı. Gerçek bir Batı düğünüydü."
Mustafa Kemal, Fevzi Paşa'ya hitaben, "Paşam siz benim, Abdülhalik Bey de Latife Hanım'ın şahitliğini kabul buyurun da bizim şu mihri müeccel ve mihri muacelleri tayin edip nikâhımızı kıyıverin" dedi. Mareşal şaşırmıştı. "Şey" diye başladı söze, "Paşam hiç haberimiz yoktu da bu karar ani oldu..." diye kekeledi. Bu konuşmalar olurken Latife Hanım salonu terk etmiş, Müftü Efendi'nin gelişi üzerine de başına bir örtü almıştı.
(sayfa 109-110)
Yazar hakkında
İstanbul'da doğdu. Üsküdar Amerikan Kız Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Gazeteciliğe TRT Haber Merkezi'nde başladı. 12 Eylül'de TRT'den ayrıldı; 1980'lerde muhalefetin sesi olan Nokta dergisinde haber müdürlüğü yaptı, kısa ömürlü Söz gazetesini, patronsuz Sokak dergisini kuranlar arasında yer aldı.
1990-1992 yılları arasında Hamburg'da yaşadı, eşcinsellik, kadın ve İslam konusunu araştırdı. Türkiye'ye dönünce Cumhuriyet gazetesinin haber müdürlüğünü üstlendi, ardından 10 yıl süreyle Cumhuriyet Dergi'yi çıkarttı.



Sayfa Sayısı: 524

Baskı Yılı: 2006


Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

690,00 TLSepette İndirim
634,80 TL