idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Komplo teorisi aslında her olaya kuşkuyla bakmak, görünenin arkasında görünmeyeni aramaktır. Komplo teorileri üreten insanlar genelde ya paranoyak olarak görülür ya da ilgi çekmek için bu tip senaryolar ürettikleri ileri sürülür.

Ancak komplo teorilerinin hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde ilgi görmesi ayrıca tartışılması gereken bir konudur. Mesela ABD'de en çok satan kitaplar komplo teorileriyle ilgili olanlardır. ABD'ye göre demokratik açıdan biraz daha geri olan Türkiye'de de komplo teorilerine ilgi çok yoğundur. İngiliz sosyolog Mark Fenster'a komplo teorilerinin ortaya koyduğu gerçeğin, toplumda varolan sisteme karşı genel güvensizlik ve özellikle her şeyin yüzeyde şeffaf ve özgür gözüktüğü demokratik sistemlerde aslında alttan alta süregiden başka mekanizmaların varolduğuna dair inançtır.

Mesela ABD'de Kennedy'nin öldürülmesi, 11 Eylül gibi vakalar herkesin aklını ciddi biçimde kurcalarken, bizde Turgut Özal'ın ölümünün normal yollardan olduğuna kimse ikna olamamaktadır.

Komplo Teorileri ülkemizin önde gelen çeşitli gazeteci, emekli asker, araştırmacı ve yazarın bu konuda ne düşündüklerini örneklerle anlattıkları rehber bir kitaptır. Ayrıca hangi olayın komplo hangisinin komplo olmadığını kavramanızı sağlayacak referans bir çalışma özelliğini de sahiptir.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 232

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Zodyak Kitap
Katkıda Bulunanlar
Editör:Cem Küçük

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.