idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (10)
  • Soru ve Cevap (0)

Sıradan bir seyyar satıcılıktan dünyanın konuşacağı bir SS subayı olmaya giden yol nasıl tanımlanır? Dünya tarihinin en acı olaylarından birisi olan Yahudi Soykırımı'nın mimarlarından birinin aslında sıradan bir hayattan geldiğini hayal edebilir miydiniz? Bunu hayal etmekte zorlanıyorsanız Hannah Arendt'in Kötülüğün Sıradanlığı adlı kitabı ile tanık edebileceğiniz duruşmanın dipnotlarını okumaya hazır olun! Kendinizi vicdan, görev ve bürokrasi gibi kavramları sorgularken bulacağınız kitabı elinizden bırakamayacaksınız. Gelin, toptan bir ahlaki çöküşün nelere yol açabileceğini anlatan bu eserin içeriğine kısaca değinelim.

 

"Kötülüğün Sıradanlığı" adlı kitabı neden okumalısınız?

Hannah Arendt'in beş makaleden oluşan kitabı Kötülüğün Sıradanlığı, 1961 yılında Kudüs'te yargılanan Adolf Eichmann'ın mahkeme boyunca yapmış olduğu savunmaları temel alıyor. II. Dünya Savaşı öncesinde Avusturya'da bir seyyar satıcı olan Eichmann, Nasyonel Sosyalist subayların arasına katılınca orduda hızla yükselerek üst düzey bir memur oluyor. Yıllar sonra yargılanırken kamplarda milyonlarca insanın öldüğünü bilmesine rağmen cinayetlerle ilgisi olmadığını, yasa dışı bir şey yapmadığını ve yalnızca taşımadan sorumlu olduğunu söylüyor. Arendt ise bu ifadelerden yola çıkarak davayı "yüzyılın davası" olarak tanımlıyor. Bunun nedeni ise Eichmann öznelinde toplum için yaptığı kan dondurucu analiz. Arendt, Eichmann'ı kendine ait fikirleri olmayan, herhangi bir duygu göstermeden denileni yapan, son derece sıradan ve hatta fazlasıyla sıkıcı bir bürokrat olarak tanımlıyor. Bu kitabı okurken vicdan, görev, bürokrasi gibi kavramları düşünürken bir yandan canavar olarak görülen kişilerin aslında sıradan ve örnek vatandaşlar olabildiğini göreceksiniz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Kötülüğün Sıradanlığı adlı kitabının yazarı Hannah Arendt'in 1975 yılında Sonning Ödülü'nü aldığını biliyor muydunuz? Diğer yandan Arendt' in bu kitapla irdelemiş olduğu kavram, ünlü ressam Banksy için de ilham kaynağı olmuş gibi görünür. Ünlü sanatçı Banksy tarafından yapılan The Banality of the Banality of Evil (Kötülüğün Sıradanlığının Sıradanlığı) adlı resimdeki subayın üniforma rengi ve resimde bir yansımasının olmaması, bu subayın Eichmann olduğunu akıllara getirir. Kendi fikirleri olmayan ve kendine ait bir düşünme yetisi bulunmayan Eichmann... 320 sayfadan oluşan ve Özge Çelik'in dilimize kazandırdığı kitap, Metis Yayıncılık'tan 2009 yılında çıkmaya başlar.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Kötülüğün Sıradanlığı adlı kitabı sevdiyseniz yazarın Karanlık Zamanlarda İnsanlar ve İnsanlık Durumu adlı kitaplarını da beğenebilirsiniz. Şiddet, totalitarizm ve insan üzerine derinlemesine analizler sunan yazarın açtığı tartışmalarla birlikte çağımızın temel sorunları olan bu kavramlar hakkında yeni ufuklar kazanabilirsiniz.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Hannah Arendt
Çevirmen:Özge Çelik

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.