idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Tülin Kozikoğlu'nun yazdığı Kelebeğini Arayan Ayşe macera temalı sıcacık bir dostluk hikâyesi. Yazar bu eserinde, küçük Ayşe'nin uzak diyarlara giden kelebek dostunu ararken yaşadığı maceraları ve şahit olduğu güzellikleri anlatıyor. Yazarın şiirsel bir dille kaleme aldığı eser dostluğun kıymetini anlatırken dünyanın farklı yerlerini de eğlenceli bir şekilde tanıtıyor. Dilerseniz gelin, bu güzel eseri daha detaylı inceleyelim.

 

"Kelebeğini Arayan Ayşe" adlı kitap çocukların gelişim sürecine nasıl katkı sağlar?

Kelebeğini Arayan Ayşe, hikâyenin başkahramanı Ayşe'nin dünyayı dolaşan kelebek dostunu aramaya karar vermesiyle başlıyor. Kelebeğini bulmak için bir dürbüne ihtiyacı olduğunu düşünen Ayşe, yardımsever dürbün sayesinde kelebeğini ararken dünyanın farklı bölgelerini de keşfediyor. Ayşe'nin kelebeğini ararken keşfettiği ilk yer güneydeki çöller oluyor. Küçük Ayşe; kum tepeleriyle kaplı çölde akrep, yılan, kertenkele, çöl faresi, çöl tavşanı ve çöl tilkisi gibi pek çok hayvan görüyor. Sıcacık çölde, miskin miskin uyuyan devenin yönlendirmesiyle de dürbününü doğudaki okyanuslara çeviriyor. Balıkçı tekneleri, yolcu ve yük gemileriyle dolu okyanusta hiçbir hayvan göremeyen Ayşe; gökyüzündeki bulutların fırtına habercisi olduğunu ve deniz canlılarının da bu yüzden okyanusun dibinde saklandığını öğreniyor ve böylece yönünü kuzeydeki buzullara çeviriyor. Lapa lapa kar yağan buzullardaki buz dağlarının arasında yüzen kanoları ve Eskimoların evi olan igloları gören Ayşe, küçük bir Eskimo çocukla tanışıyor. Kendisiyle dost olmak isteyen Eskimo çocuk sayesinde, kelebeğinin batıdaki yağmur ormanlarına gittiğini öğreniyor ve dürbününü yağmur ormanlarına çeviriyor. Nihayet; palmiye, kauçuk ve okaliptus ağaçlarıyla kaplı yağmur ormanlarının içindeki çeşitli hayvanların arasında kelebeğini buluyor. Minik Ayşe dostunu bulduğu için çok mutlu oluyor, ancak onun artık ömrünün sonuna geldiğini öğrenince çok üzülüyor ve dostuyla vedalaşıyor. Hüzünlü bir şekilde sona eren hikâye, ölüm gibi üzücü olayların da hayatın bir parçası olduğunu minik kalpleri incitmeden anlatıyor.

 

Kitap hakkında diğer bilgiler

Kelebeğini Arayan Ayşe adlı eserin dostluk ve macera temalı hikâyelerden oluşan Meraklı Gezginler Serisi'nde yer aldığını biliyor muydunuz? Serinin üçüncü kitabı olan eser ilk kez 2013 yılında Redhouse Kidz tarafından yayımlanır. 5 yaş ve üzerindeki okurlara hitap eden eser Burcu Musslewhite'ın çizdiği rengârenk resimlerle kaplı 40 sayfadan oluşur. Kitabın bazı sayfaları yana doğru açılır ve resimleri incelemeyi çok daha keyifli bir hâle getirir.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Tülin Kozikoğlu'nun kaleme aldığı Kelebeğini Arayan Ayşe adlı çocuk kitabını sevdiyseniz yazarın aynı serideki Özgürlüğünü Arayan KelebekBulutunu Arayan Su Damlası ve Yemeğini Arayan Tırtıl adlı eserlerine de göz atabilirsiniz. Birbirinden sevimli kahramanların yer aldığı hikâyelerle Ayşe ve minik dostunun sevgi dolu maceralarına başından sonuna kadar şahit olabilirsiniz.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.