Sepette İndirim
1.026,29 TL1.368,38 TL
--- Buda ---
Budizm tüm dünyada üç yüz elli milyondan fazla inananı olan bir dindir. Buda, Sokrates, Konfüçyus ve Lao Tzu gibi zamanının dinî düşüncelerini tamamen değiştiren ve yeni bir yaşam anlayışı geliştiren insanlardan biridir. Çoğu insan Buda’yı sakince oturduğu heykelleri ve resimleri aracılığıyla tanımakta. Ancak kendisi nasıl bir insandı ve nasıl bir dünyada yaşıyordu? Dünyada geçirdiği yaklaşık seksen yıl içinde neler yaptı?Buda hakkında bilinenlerin tamamı tarih, efsane ve biyografi karışımı birkaç antik dönem yazıtında var olanlardan ibarettir. Karen Armstrong, bu antik metinlerde yazılanları damıtıp Buda’nın hayatındaki en önemli anları aydınlatıyor ve Budizmin temellerini açığa çıkarıyor. Bu kitap dünyanın en etkili düşünürlerinden birinin hayatına ve fikirlerine muhteşem bir başlangıç.“Kısa ama oldukça kapsamlı… Armstrong bu ağır yükün altından layıkıyla kalkabilmiş.”Literary Review“İlginç bir kitap… Dünyanın en gizli ama yine de en etkileyici figürlerinden biri hakkında yazılabilecek daha derli toplu ve net bir kitap hayal edemiyorum.”The Times“Buda’nın bu biyografisinin klasikleşeceğinden eminim.”Publishers Weekly“Armstrong, Buda’nın öğretilerinin bütünlüğüne ve karmaşıklığına saygı duyuyor, örnek alınması gereken hayatına bir pencere açıyor… Paha biçilemez.”Los Angeles Times“Konu hakkında araştırma yapmak isteyen herkes için klasik bir eser olacak…”The Christian Science Monitor
(Tanıtım Bülteninden)
--- Büyük Dönüşüm ---
Tanrı’nın Tarihi ve Tanrı Savunusu’nun çoksatan yazarı Karen Armstrong’dan dinî düşüncenin gelişimindeki en önemli dönemlerden birine dair alışılmadık bir eser MÖ dokuzuncu yüzyılda dört farklı bölgede yaşayan insanlar, günümüze dek devam eden felsefi ve dinî gelenekleri ortaya çıkardılar: Çin’de Konfüçyüsçülük ve Taoizm, Hindistan’da Hinduizm ve Budizm, İsrail’de tektanrıcılık ve Yunanistan’da felsefi rasyonalizm. Sonraki nesiller bu ilk öngörüleri geliştirdiler ama bunların ötesine hiç geçemedik. Rabinik Musevilik, Hristiyanlık ve İslam, orijinal İsrail görüşünün ikinci bir açılımıydı. Büyük Dönüşüm’de Karen Armstrong, “Eksen Çağı”nın düşünürlerinin günümüzde karşımıza çıkan şiddete karşı bize nasıl yardımcı olabileceğini anlatıyor.
Armstrong, Eksen Çağı’nın gelişimini kronolojik bir biçimde izleyerek, Buda’yı, Sokrates’i, Konfüçyüs’ü, Yeremya’yı ve diğerlerini mercek altına alıyor. Eksen Çağı’nda ortaya çıkan tüm inançlar, daha önce eşi görülmemiş bir şiddete tepki olarak doğmuştu. Vurguları farklı olsa da bencillikten men etme ve şefkati öne çıkarma konusunda hemfikirdirler. Korku, umutsuzluk, nefret, öfke ve şiddetle başa çıkma konusunda Eksen Çağı bilgeleri bize iki önemli tavsiyede bulunuyor: Öncelikle kişisel sorumluluk ve öz eleştiri gerekmektedir, bunları da etkin eylemler izlemelidir.
Kitabın ilk ve son bölümünde Armstrong, bu tinselliklerin bugünkü dinî anlayışımızı nasıl sorguladığını düşünmemizi istiyor. İnanç ile doktrinsel uyumu birbirine karıştırıyoruz ancak Eksen Çağı’nın gelenekleri dogmalar hakkında değildi. Hepsi, en kötü zamanlarda bile şefkati emrederdi. Her bir Eksen Çağı bilgesi şiddet ve nefretten disiplinli bir şekilde uzak durmayı tavsiye etmişti.
Büyük Dönüşüm’de Karen Armstrong bu olağanüstü dönemi inceliyor ve birbirlerinden bu kadar uzakta yaşayan filozof, mistik ve ilahiyatçıların bağını araştırıyor. Bu kitap, bugün bildiğimiz dinî inanışların nasıl oluştuğunun küresel bir anlatısıdır.
“Muhteşem bir kitap… Açık ve okunaklı… Mezhep kavgalarının ve askerî çatışmaların sık yaşandığı bir dünya için ilaç gibi.”
- The New York Times -
“Büyük Dönüşüm, Karen Armstrong’un en iyi hali… karmaşık tarihi net bir üslupla damıtıp anlatıyor. Dinî benliklerimizi şefkate, başkasına yönelik sevgi ve alçakgönüllülüğe yöneltme çağrısı ilham verici.”
- The Washington Post -
“Belki de bugüne kadarki en iddialı eseri… Dikkatlice araştırılmış ve akıcı.”
- The San Francisco Chronicle -
“İlgi çekici bir tarih anlatısı… Fevkalade ve hızla okunuyor… Son derece geçerli.”
- Julie Wheelwright, Independent -
“Armstrong dinler tarihini ne kadar iyi bildiğini gösteriyor.”
- Felipe Fernandez-Armesto, The Times -
“Armstrong alışık olduğumuz şekilde okunaklı ve açık bir biçimde yazıyor. Bu kitaptan birçok şey öğrenmemek için çok çabalamak lazım.”
- Diarmaid MacCulloch, Guardian -
“Bu kitap defalarca övülmeyi hak ediyor.”
- Bryan Appleyard, Sunday Times -
(Tanıtım Bülteninden)
--- Kan Tarlaları: Din ve Şiddetin Tarihi ---
Jeopolitik karmaşanın giderek arttığı zamanımızda, kültürler arası anlayış ihtiyacı hiç bu kadar acil olmamıştır. Dinî farklılıklar, şiddet ve savaş nedeni olarak görülüyor. Din üzerine yazan en önemli yazarlardan biri olan Karen Armstrong, tüm insanlık tarihini araştırıyor, savaş ile dünya inançlarının arasındaki iddia edilen bağı arıyor ve dinlerin barışçıl doğalarını savunuyor. Daha önce eşi benzeri görülmemiş, kapsamlı bir araştırmanın sonucunda Armstrong sadece İslam ve Hristiyanlığı değil, Budizmi, Hinduizmi, Konfüçyusçuluğu, Taoizmi ve Museviliği de araştırmasına dâhil ediyor.İlk çıktıkları dönemde dinler, hayatın her alanını anlamla doldurdular ve savaş da kutsalın kapsamına girdi. Modernite şiddetin ayyuka çıktığı bir çağı da beraberinde getirdi ancak Armstrong’un da gösterdiği gibi bunun çok az bir kısmı dinle ilgiliydi.Karen Armstrong, modern kavgaların ne derece dinlerle ilişkili olduğunu bize gösteriyor; ve farklı dinlere inananlar arasında barış olması için ne kadar ümitvar olabileceğimizi.“Geçmişte ‘din savaşları’ olarak tanımlanan çatışmaları inceleyen ve neredeyse her defasında çatışmaların ortaya çıkmasının sebebinin din değil de siyasi meseleler olduğunu kanıtlayan bir eser.”Library Journal“Tutarlı bir şekilde şaşırtıcı ve aydınlatıcı.Kan Tarlaları, din ile şiddetin ilişkisini merak eden herkes tarafından okunmalı.”The New Republic“Destansı bir yapıt… Şiddetin ve dinin tarihi… İlgi çekici ve kapsamlı bir kaynak eser.”Kirkus Reviews“İkna edici… Dikkatli, adil ve doğru.”The New York Times Book Review“Kışkırtıcı ve okunaklı… Her zamanki gibi kapsamlı bir eser ortaya koyan Armstrong, küresel tarihi tarayarak şiddet ile din arasındaki ilişkiyi açıklarken dinin defalarca şiddete engel olduğu örnekleri anlatmadan geçmiyor.”Publishers Weekly“Sağduyulu ve mükemmel bir üslupla yazılmış… Dinin dünyadaki ve kültürümüzdeki rolünü araştıran en önemli yazarlardan biri Armstrong’dur.”Minneapolis Star Tribune“Herkesin dilindeki çağdaş bir şehir efsanesinin değerli ve okunaklı bir eleştirisi… Armstrong geniş kapsamlı bir tarih taraması yaparak dinî prensiplerin ve dinî liderlerin nasıl zorla savaşa dâhil edildiğini anlatıyor.”St. Louis Post-Dispatch“Dünyadaki büyük dinlerin kapsamlı bir tarihi…Kan Tarlaları, insan medeniyetinin en ilgi çekici unsurlarından birini araştırırken sizi de düşünmeye sevk ediyor.”Pittsburgh Post-Gazette“Etkileyici… Büyük bir eser… Din konusundaki en bilgili uzmanlardan biri kesinlikle Armstrong.”The Observer“Zarif ve güçlü… Bilgilendirici, kesin, bilgeliği ve tarihî detaycılığıyla nefes kesiyor.”The Washington Post“Güçlü bir sav sunuyor… Argümanı çok önemli ve insanların fikirlerini değiştirebilecek kadar güçlü.
The Christian Science Monitor“Dinî şiddetin altında yatan gerçek güçlerin kapsamlı bir incelemesi.”
The Huffington Post“Panoramik bir eser… Eğlenceli ve bilgilendirici.”
Salon“Armstrong bize büyük bir hizmet sunuyor… Bir uzmanın ellerinde güvendeyiz.”
The Guardian“Armstrong bilgisiyle ve bunu bize sunarken sahip olduğu zarafetle bizi şaşırtıyor.”Booklist
(Tanıtım Bülteninden)
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.
