idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (4)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (12)
  • Soru ve Cevap (0)

Can Yayınları Kapak Kızı - Ayfer Tunç

İçinizden geldiği gibi yaşamak mı yoksa çevrenin etkisiyle başka bir yola sapmak mı? Çıplaklığın bir travma olarak insanların hayatına çöküşünü, Ayfer Tunç'un Kapak Kızı adlı eserinde çarpıcı bir kurguyla okumaya ne dersiniz? Yazarın üçlemesinin ilk kitabı olan Kapak Kızı, özellikle kadınlara biçilen toplumsal rollerin onları dışlayıcı bir ruh hâline hapsettiğini ve yaşamak zorunda kaldıkları sıkıntıları açıkça yüzünüze vuruyor. Yazarın modern toplumun sorunlarını aktarırken akıcı betimlemeleri ve sürükleyiciliğiyle sizi merak içinde bırakacağından eminiz! Kitabı bitirir bitirmez bir sonraki romanı almak isteyeceksiniz. Her satırını beğeneceğiniz romanın size neler anlatacağından kısaca bahsedelim.

 

"Kapak Kızı" adlı kitabı neden okumalısınız?

Kapak Kızı, konusuyla ve üslubuyla oldukça dikkat çekici. Karakterin kendi içinde yaşadığı çelişkiler, çözümlemeler ve anlatımdaki akış şekli itibariyle Kapak Kızı; postmodern eserler arasında yer alıyor. Eser, sizi bir tren yolculuğuna götürüyor. Burada tanışacağınız üç karakterin hayatı üzerinden ahlak, toplum, namus ve kadın imgeleri etrafında bir olay örgüsü şekilleniyor. Ankara'dan İstanbul'a giden trenin yemek vagonunda bulunan garson Bünyamin, radyo programcısı Selda, bankacı Ersin ve bizzat orada olmayan, aylık derginin kapak kızı olan Şebnem'in hikâyesini okuyacaksınız. Şebnem, derginin kapağında çıplak fotoğraflarıyla yer alıyor. Oldukça zorlu geçen yolculukta laf lafı açıyor ve konu Şebnem'in çıplak fotoğraflarına geliyor. Bu fotoğraf, yolcuların beden çıplaklığı ve ahlak üzerinden bazı yüzleşmeler yaşamasına sebep oluyor. Geçmiş sayesinde şimdiyi aydınlatan Kapak Kızı, kitabın sonunda aydınlanmalarla birlikte bazı soru işaretleri yaratıyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Ayfer Tunç'un Kapak Kızı adlı kitabını 1992 yılında yazdığını biliyor muydunuz? 2004 yılına gelindiğinde Tunç, aynı çerçeve içerisinde hikâyeyi yeniden kaleme almaya karar verir ve romanı bir üçleme haline getirir. Serinin ilk kitabı olan Kapak Kızı, 264 sayfadan oluşur. İlk baskısına kıyasla eleştirmenler tarafından daha olumlu değerlendirilir ve birçok okuyucuya ulaşır. Gençlik yıllarından itibaren herkese uygun olan roman, kendinden sonra gelen iki eserin tamamlayıcısı konumunda yer alır. Diğer iki kitabı okunduğunda Kapak Kızı'nın yarattığı soru işaretleri ortadan kalkar. Özellikle üçlemeden dolayı oldukça ilgi gören roman, topluma yerleşmiş birçok kanıyı okuyucuya sorgulatır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Ayfer Tunç, zengin betimlemeleri ve eşsiz karakterleri ile beğeninizi kazandıysa yazarın diğer kitaplarını da severek okuyabilirsiniz. Kapak Kızı'nın yer aldığı üçlemenin diğer kitapları olan Yeşil Peri Gecesi ve Osman adlı romanları okuyarak karakterlerle daha fazla vakit geçirebilir, seriyi tamamlayabilirsiniz.

 

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.