idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Osmanli Devleti, kendisine zarar vermeye basladigi andan itibaren kapitülasyonlari kaldirmaya çalismis, ancak her defasinda yabanci elçilerin protestolariyla karsilasmis ve geri adim atmak zorunda kalmisti. Bir bütün olarak Kirim Savasi’ndan itibaren baslayan bu kaldirma süreci, son asamada I. Dünya Savasi baslangicinda ittihat ve Terakki Hükümeti tarafindan yeniden canlandirilmisti. 1914-1918 yillari arasinda kendisini saran kapitülasyonlar zincirinden kurtularak varligini sürdüren Osmanli Devleti, her ne kadar devletler bu kararini tanimamislarsa da savas ortaminin getirdigi uygun firsati kullanmis ve çikardigi kararnameler ve kanunlarla bagimsiz bir devletin yapmasi gerekenleri uygulamistir.

Mehmet Emin Elmaci
Dr. Mehmet Emin Elmaci, Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk Ilkeleri ve Inkilap Tarihi Enstitüsü’nde görev yapmaktadir. Yazar, çok genis bir arsiv çalismasina dayandirdigi bu kitabinda Osmanli Devleti’nin kapitülasyonlari kaldirma çabasinin öyküsünü anlatiyor ve Babiâli’nin tozlu dosyalarindaki ayrintilari günümüze tasiyarak, bu konuda eksikligi duyulan toplu ve özel bir inceleme sunuyor.



Sayfa Sayısı: 287

Baskı Yılı: 2006


Dili: Türkçe
Yayınevi: Homer Kitabevi

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.