idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

İstanbullu Rum ressamlar, Bizans'tan başlayarak Osmanlı ve Türk kültürüne önemli katkılarda bulundular ve yüzyıllar boyu İstanbul'un sanatsal gelişiminde etkin rol oynadılar. Rumların siyasi nedenlerle Türkiye'yi terk etmek zorunda bırakılmış olmasının, aynı zamanda önemli bir kültür ve sanat hazinesini de İstanbul'dan kopardığı, tartışılmaz bir gerçek. Genç yaşta İstanbul'dan ayrılan Rumlar, sanat çalışmalarını Yunanistan'da ya da Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde sürdürseler de, İstanbul'un güzelliklerini, göç ve hasret temalarını, tuvallerinin başlıca konuları arasına taşıdılar. Bu kitapta iki yüze yakın İstanbullu Rum ressamın biyografisi ve eserlerinden beş yüzü aşkın örnek yer almaktadır.

It is generally recognized that Greek painters from Istanbul contributed to a great extent to Ottoman and Turkish culture, beginning during the Byzantine era. Even after the end of the Byzantine era, however, Greek artists continued to play an active role in the development of art in Istanbul. Undeniably, one of the results of the Greeks having had to leave Turkey for political reasons has been the removal of an important treasure of art and culture from Istanbul. The beauty and splendor of Istanbul and the recurrent themes of migration and longing, are characteristic of the works of numerous Greek artists who left Istanbul at an early age and who developed or continued their artistic work in Greece or in various European countries. This book contains the biographies and more than five hundred works of nearly two hundred Greek artists of Istanbul.



Sayfa Sayısı: 384

Baskı Yılı: 2010


Dili: Türkçe / İngilizce
Yayınevi: Birzamanlar Yayıncılık
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Mayda Saris
Çevirmen:Sylvia Zeybekoğlu,Anna Maria Aslanoğlu

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.