İsmail Tokalak Kitapları Seti - 3 Kitap Takım

İsmail Tokalak Kitapları Seti - 3 Kitap Takım İsmail Tokalak

Benzer Ürünler

placeholder-logo
Larzac 1971-1981 - Kaos Yayınları - Image 1

Kaos Yayınları Larzac 1971-1981 - Kaos Yayınları

378,00 TL
Sepette 340,20 TL
placeholder-logo
Kavramsal Militanlık Üzerine - Pales Yayınları - Image 1

Pales Yayınları Kavramsal Militanlık Üzerine - Pales Yayınları

50,40 TL
Sepette 45,36 TL
placeholder-logo
Doğal Gazın İmparatoru: Rusya - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Doğal Gazın İmparatoru: Rusya - Cinius Yayınevi

420,00 TL
Sepette 399,00 TL
placeholder-logo
Algılar ve Gerçekler Arasında-Türk Basınında Suriyeli Sığınmacılar - Nobel Bilimsel Eserler - Image 1

Nobel Bilimsel Eserler Algılar ve Gerçekler Arasında-Türk Basınında Suriyeli Sığınmacılar - Nobel Bilimsel Eserler

214,50 TL
Sepette 203,78 TL
placeholder-logo
Mahrem Konuşmalar 1.Cilt - Zeplin Kitap - Image 1

Zeplin Kitap Mahrem Konuşmalar 1.Cilt - Zeplin Kitap

282,24 TL%11
250,57 TL
Sepette 225,51 TL
placeholder-logo
Dünya Siyasetinde Doğu Asya - Nobel Akademik Yayıncılık - Image 1

Nobel Akademik Yayıncılık Dünya Siyasetinde Doğu Asya - Nobel Akademik Yayıncılık

534,24 TL
Sepette 480,82 TL
placeholder-logo
Amerikan İç ve Dış Politikası - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Amerikan İç ve Dış Politikası - Cinius Yayınevi

463,68 TL%22
360,12 TL
Sepette 324,11 TL
placeholder-logo
Halep'i Unutma! - Piya - Image 1

Piya Halep'i Unutma! - Piya

20,16 TL
Sepette 18,14 TL
placeholder-logo
Türk Ulusçuluğunun İnşası - Elips Kitapları - Image 1

Elips Kitapları Türk Ulusçuluğunun İnşası - Elips Kitapları

99,00 TL
Sepette 94,05 TL
placeholder-logo
İşçiler ve Sermaye - Otonom Yayıncılık - Image 1

Otonom Yayıncılık İşçiler ve Sermaye - Otonom Yayıncılık

700,30 TL
Sepette 665,28 TL
placeholder-logo
Sağduyu - Lotus Yayınları Yayınevi - Image 1

Lotus Yayınları Yayınevi Sağduyu - Lotus Yayınları Yayınevi

139,72 TL
Sepette 125,75 TL
placeholder-logo
Ekmek Yoksa Abur Cubur Yesinler - Otonom Yayıncılık - Image 1

Otonom Yayıncılık Ekmek Yoksa Abur Cubur Yesinler - Otonom Yayıncılık

705,99 TL
Sepette 670,69 TL
placeholder-logo
Ortadoğu Yıllığı 2021 - Ortadoğu Yayınları - Image 1

Ortadoğu Yayınları Ortadoğu Yıllığı 2021 - Ortadoğu Yayınları

252,00 TL
Sepette 226,80 TL
placeholder-logo
Hizbullah ve Hamas - Kastaş Yayınları - Image 1

Kastaş Yayınları Hizbullah ve Hamas - Kastaş Yayınları

151,20 TL%28
109,03 TL
Sepette 98,13 TL
placeholder-logo
İsrail Nereye Koşuyor? - Hayat Yayıncılık - Image 1

Hayat Yayıncılık İsrail Nereye Koşuyor? - Hayat Yayıncılık

363,00 TL
Sepette 344,85 TL
placeholder-logo
Anarşizm mi Sosyalizm mi? - İnter Yayınevi - Image 1

İnter Yayınevi Anarşizm mi Sosyalizm mi? - İnter Yayınevi

100,80 TL
Sepette 90,72 TL
placeholder-logo
Medeniyetler Çatışması - Vadi Yayınları - Image 1

Vadi Yayınları Medeniyetler Çatışması - Vadi Yayınları

2
776,00 TL
Sepette 737,20 TL
placeholder-logo
Küresel Güvenlik ve Nato - Detay Yayıncılık - Image 1

Detay Yayıncılık Küresel Güvenlik ve Nato - Detay Yayıncılık

120,96 TL
Sepette 108,86 TL
placeholder-logo
Kafkaslar Değişim Dönüşüm - Nobel Akademik Yayıncılık - Image 1

Nobel Akademik Yayıncılık Kafkaslar Değişim Dönüşüm - Nobel Akademik Yayıncılık

460,00 TL
Sepette 437,00 TL
placeholder-logo
Türkiye Suriye Sınırındaki Hayatlar - Maya Akademi - Image 1

Maya Akademi Türkiye Suriye Sınırındaki Hayatlar - Maya Akademi

280,00 TL
Sepette 266,00 TL
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • İptal İade Koşulları
  • Ürün Değerlendirmeleri

  • Soru ve Cevap

Dünyada İlaç ve Kimya Terörü

Kimyasal ilaçların önemli bir kısmı artık kesin tedavi değil hayat boyu alınması gerekecek şekilde dizayn ediliyor. İnsanlar belli bir yaştan sonra ömür boyu çeşitli ilaçlarla yaşamaya mahkum ediliyor. Bunlar bir süre sonra önce böbrekleri olumsuz etkiliyor ve diğer sağlık sorunlarını da tetikliyor. Sağlık sistemininde hastalara gereksiz yere ve gereğinden fazla ilaç yazılması neredeyse rutin bir uygulama oldu. Sağlık sistemi içinde hakim olan unsur; ilaç firmaları ve onların ne pahasına olursa olsun kârlarını arttırma olunca sağlık sistemi soruşturulur hale geliyor.

Kimyasalların ilaç alanı dışındaki tehlikeleri ise hem çevre hem insanlık için adeta bir terör oluşturuyor. Yaşamımıza 1950'lerden itibaren 100 bin civarında yeni kimyasal madde girdi. Yaşamımız plastik gibi kimyasal kökenli maddelerle çevrildi. Bunları çok bilinçsiz kullanıyoruz ve bu atıklar da yüzlerce yıl tabiattan kaybolmayarak çevreyi, havayı ve gıda zincirimizi zehirliyor. Sağlıklı yaşam alanlarımızı her geçen gün elimizden alıyor.

ABD’de yapılan bir araştırmada, yeni doğmuş çocukların göbek bağında 300'e yakın kimyasal madde bulunmuştur. Bilinçsiz yaşam ve daha çok para kazanma uğruna hem kendimizi hem ana karnındaki çocuklarımızı bile zehirlemekteyiz. Yaşam konusunda bilgili olmak ve bu konuda organize hareket ederek bir şeyler yapmaya çalışmak, insanlık ve gelecek nesiller adına yapılabilecek en erdemli görev olacaktır.

“Modern yaşamda kimyasal ilaçlar ve kimyasallar bilinçsiz kullanıldığı takdirde insanların sağlığını bozarken çevreye de büyük zararlar veriyor. Elimizde çalışma bu konudaki hayati gerçekleri bize belgeleriyle sunuyor. Tokalak insan sağlığı ve çevre konusundaki yanlışlıkları ortaya koyarken son bilimsel veriler eşliğinde bizlere bilinçli yaşam konusunda anlaşılır bir şekilde yol gösteriyor.”

 

Sağlık ve Bilinç Topraktan Başlar

İnsan, doğadaki en tahrip edici canlıdır; hep ihtiyacından fazlasını tüketir, talepleri bitmez. Her zaman sınırlarının ötesine geçme arayışı içindedir; geçer de, fakat bu gelişmenin doğada ve kendisinde yaratacak olumsuz etkilerini hesap etmez, doğanın kıymetini bilmez.

Yaşam güvencemiz doğayı aşırı hırslarımızdan dolayı yok ederken bir yandan da doğa tarafından cezalandırılıyoruz; aşırı sıcaklıkla, orman yangınlarıyla, suların azalmasıyla… Fakat insanlık hâlâ bunun farkında değil. Hâlbuki bugün geldiğimiz nokta insan eylemlerinin bir sonucu.

Tarım ve Çevre Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’de zararlı böcek öldürücü (pestisit) tarım ilacı kullanımı 2014 yılından itibaren 2018 yılına kadar ki beş yıl içinde yüzde elli arttı. Bu göremediğimiz acı gerçek bize elimizle kendimizi, toprağımızı, canlıları her geçen gün daha çok zehirlediğimizi gösteriyor. Sürdürülebilir bir yaşam için toplumun her kesimin çevre konusunda bilinçlenmesi yeni bir çevre ve tarım politikaları oluşturulması gerekmektedir.

Bu kitap, toprak başta olmak üzere doğanın daha iyi tanınması ve korunmasına yardımcı olmaya çalışırken belli bir bilince erişip ekolojik okur yazarlığımızı arttırarak yaşanabilir bir gelecek inşa edilebilme şansımızın hâlâ var olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Eğer balçıktan yapılmışsam

Bütün dünya yurdumdur benim

Bütün mahluklar da (canlılar) yakınlarım

XI. yüzyılda İspanya'da yaşamış Arap kökenli kadı, tarihçi, matematikçi ve astronomi bilgini Said Ümeyye el-Endelüsi (1029-1070)

 

Dünyada Gıda Terörü

Gıda sektörü tarafından üretilen ve aldatıcı reklamlarla dezenformasyonlarla insanlar için elzem gıda maddesi olarak sunulan işlenmiş ve binlerce katkı maddesi kullanılmış gıdalar insanların sağlığına değil yüz milyarlarlarca dolarlık piyasası olan gıda sektörünün yararına çalışır. Bu gıdalarla insanlar sağlığını kaybederken gıda sektörleri kasalarını doldururlar. Yüksek oranda zararlı yağ, şeker, tuz ve katkı maddeleri ihtiva eden işlenmiş gıdalar sahte gıdalara dönüşmüştür ve insanları beslemez. Bunların raf ömrünü uzatmak için içine konulan kimyasallar, düşük besin değerleri tüketenlerdeki toksinleri arttır hastalıkları tetikler.

Biz topraktan soframıza kadar gelen gıdaların artık yeteri kadar besin mineral değerleri bulunmadığını, aksine daha çok zararlı maddeler bulunduğunu bilsek de alternatif yollar gittikçe azaltıldığı için istemeyerek de olsa bunları tüketmek zorunda kalıyoruz. Bu suni hale gelmiş sözde gıdalar bizi yalnız fiziken değil ruhen de hasta ediyor. İnsanoğlunun bu gıda teröründen bir an önce bilinçlenerek kurtulması gerekmektedir.

“İsmail Tokalak’ın bu şok edici kitabı bize ve çocuklarımıza sunulan gıdaların tehlikelerini yüzlerce bilimsel referanslarla destekleyerek gösterirken bize sağlıklı yaşam konusunda takip etmemiz gereken yol haritasını da veriyor. Tokalak’ı herkesin başucu kitabı olması gereken bu çalışmasından dolayı canı gönülden kutluyor ve tebrik ediyorum. Her yeni kitabı ufkumuzu daha da çok açıyor.”

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.