idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

İslamofobi ve Hukuk, İslamofobi kavramını ve Müslümanların Amerika Birleşik Devletlerinde ayrımcılık temelinde yaşadıkları sorunları hukuki bir bakış açısıyla ele alan makalelerden oluşmasından ötürü dikkate değer bir eserdir. Kitaptaki; günlük hayatın farklı alanlarından siyasete, kurumsal yapılardan medya söylemlerine dek bir çok boyutu kapsamlı bir şekilde Amerikan hukuk sistemi süzgecinden geçiren sistematik anlatı, bu boyutları kuramsallaştırarak veyahut mevcut kuramlarla ilişkilendirerek akademik bir derinlik yakalamaktadır. Ayrıca kitaptaki birçok bölüm Müslümanların ülkedeki tarihinin hukuk düzeni üzerinden bir okuması eşliğinde Amerikan siyaseti ve hukuk tarihi gibi birçok temel konuda okuyucuya başlangıç seviyesi mahiyetinde bir bilgi birikimi vaat etmektedir. Nitekim İslamofobi, eserde de sıklıkla vurgulandığı üzere göçmenlik, ırksal ayrışma, toplumsal cinsiyet, mülkiyet hakkı gibi birçok kesişimsel alanla çoğu zaman birlikte tezahür etmekte ve bu alanlar birbirlerini besleyerek varlıklarını güçlendirmektedir. Birçok okuyucunun kitapta kendi zihin dünyasına ait belli belirsiz ve sisli kavramları berrak bir şekilde yeniden keşfedecek olmasının yanı sıra birçok sosyal bilimci de kendi çalışma alanlarına dokunan noktalar bulacaktır. Bu sebeple, her bir bölümün okuyucuya ulaşmasını çok önemsemekte ve bu eserin Türkçe literatürde de bu alanda yapılacak nice çalışmalara öncülük etmesini temenni etmekteyiz.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.