Irak'ta Mezhep Çatışmaları Arasında Aleviler Bektaşiler Ahmet Taşğın
Kargo Bilgileri
Ürün Özellikleri
Benzer Ürünler
Elinizdeki kitabın birinci bölümü, Irak'ın Musul kentinin doğusunda yaşayan Şebekleri konu edinmektedir. Daha çok Şebekler konusundaki literatüre yer verilen eser hazırlanmadan önce, genel olarak Şebeklerle ilgili çalışmalar taranıp ardından Şebeklerin yaşadığı Musul köylerine gidilmiş ve Şebek köylerinde cemaatin üyeleri ve pîrlerle görüşmeler yapılmıştır. Gözlem ve görüşmelerden elde edilen bilgilerle literatür yeniden değerlendirilmiş ve okurun istifadesine sunulmuştur. Şebekler, silsile olarak Hacı Bektaş'a bağlanan pîrler vasıtasıyla kendilerini Bektaşî olarak sayarlar. On iki İmam soyundan gelen din adamlarına pîr denilmekte, cem başta olmak üzere bütün ritüeller pîr tarafından yürütülmektedir. Kitabın ikinci bölümünde ise Ortadoğu'da yaşayan Alevî grupları arasında ayırıcı bir özellik olan "Buyruk" konusu ele alınmaktadır. Çalışmada yer alan Buyruk, Musul çevresindeki Şebeklere aittir ve onlardan alınmıştır. Şebek Buyruğu ilk defa, Iraklı bir araştırmacı-yazar olan Hamid Sarrafın Şebek isimli eserinde yayınlanmıştır. Bu çalışmadaki Buyruk da Sarrafın eserinde yer alan Buyruk'a dayanmaktadır.
İnce Kapak:
Baskı Yılı: 2012
e-Kitap:
Format:
Sayfa Sayısı: 187
Baskı Yılı: 2012
Dili: Türkçe
Yayınevi: Önsöz Yayıncılık
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.