idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (5)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (10)
  • Soru ve Cevap (0)

Kısa sürede okuyup elinizden bıraksanız da uzun süre etkisinden çıkamayacağınız bir romanla tanışmaya ne dersiniz? 1940 Pulitzer ve 1962 Nobel Edebiyat Ödülü'ne sahip John Steinbeck'in yazdığı "İnci" adlı dramatik roman, tam da böyle bir eser. Fakir inci avcısı Kino ve ailesinin hikâyesi; yoksulluk, sınıf ayrımı, açgözlülük, kardeşlik, başkaldırı ve cesaret gibi konular üzerine uzun uzun düşünmenizi sağlayacak. Gelin, güçlü kurgusu ve insanın hayal gücünü harekete geçiren betimlemeleriyle okuru âdeta içine çeken kitabın konusuna kısaca değinelim.

 

"İnci" adlı kitabı neden okumalısınız?

Amerikan yazar John Steinbeck'in kaleme aldığı, 102 sayfa ve 6 bölümden oluşan "İnci" adlı eser, yoksul inci avcısı Kino ve ailesinin hayatını konu alıyor. Kino, karısı Juana ve minik oğulları Coyotito'nun hikâyesi; La Paz bölgesinde geçiyor ve yazarın Meksika taraflarına yaptığı bir yolculukta duyduğu meşhur bir hikâyeye dayanıyor. Kino ve çekirdek ailesinin yanı sıra romanda Kino'nun abisi Juan Tomas, yengesi Apolonia, komşular, dilenciler, inci alıcıları, rahip ve doktor gibi yan karakterler de yer alıyor. Karakterlerin her biri, hikâyedeki rolleri ne kadar baskın ya da silik olursa olsun iyiyi veya kötüyü temsil ediyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

John Steinbeck'in "İnci" adlı eserini, ilk olarak bir film senaryosu olarak kaleme aldığını biliyor muydunuz? Yazarın 1944'te yazmaya başladığı kısa eser, 1945'te Women's Home Companion'da "Dünya'nın İncisi" adıyla kısa hikâye olarak yayımlanır. Daha sonra yazar, bu etkileyici hikâyeyi roman uzunluğunda genişletir. Roman, Viking Press tarafından 1947 yılında özgün dilinde "The Pearl" adıyla yayımlanır. Farklı çevirmenler tarafından Türkçeye çevrilen roman, Türkiye'deki okurlarla ilk olarak 1984 yılında buluşur. Eylül 2012'de ise Tomris Uyar çevirisiyle Sel Yayıncılık tarafından yeniden basılır. Mehmet Onur Doğan ve Bilge Sancı'nın yayına hazırladığı kitabın kapak tasarımını Gülay Tunç üstlenir. John Steinbeck'in unutulmaz eseri "İnci", farklı zamanlarda ve farklı yapım şirketleri tarafından üç kez sinemaya uyarlanır. Özgün adı "La Perla" olan ve ilk olarak 1947'de Meksika'da yayımlanan Meksika - ABD ortak yapımlı "İnci" (IMDb: 7.4) filmini ya da 1987 yılında Shankar Nag'in yönetmen koltuğunda oturduğu "Ondu Muthina Kathe" (IMDb: 7.4) adıyla vizyona giren filmi izleyebilir, bu unutulmaz eseri bir de izleyici gözünden değerlendirebilirsiniz. Dilerseniz 2017 yılında aynı adla Amza Moglan yönetmenliğinde çekilen ve festivallerde gösterime giren kısa filmi de izleyebilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

1968 yılında hayata gözlerini yuman John Steinbeck'in Türkçeye çevrilen pek çok eseri bulunuyor. Dilerseniz "İnci" adlı romanını okuduktan sonra yazarın Türkçeye kazandırılan ve okurlar tarafından çok sevilen "Gazap Üzümleri", "Fareler ve İnsanlar", "Al Midilli", "Cennetin Doğusu", "Yukarı Mahalle", "Sardalye Sokağı", "Bitmeyen Kavga" ve "Tatlı Perşembe" adlı diğer eserlerine de göz atabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:John Steinbeck
Çevirmen:Tomris Uyar

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.