idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (4)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (11)
  • Soru ve Cevap (0)

Yapı Kredi Yayınları İnce Memed 4 - Yaşar Kemal

Üstünden yıllar geçse dahi zihinlerde iz bırakan, ruhu doyuma ulaştıran ve Anadolu’yu destansı bir üslupla anlatan kitaplar denince akla ilk gelen isimlerden biri, Yaşar Kemal’in İnce Memed adlı kitap serisi oluyor. Her kesimden ve her yaştan insanın okuması gereken, tarihi kurgusal öyküleriyle öğreterek aktaran kült roman serisinin son kitabı: İnce Memed 4. Anadolu’nun karmaşık düzeni içerisinde çetelerin ve serserilerin üstüne âdeta bir güneş gibi doğan kahraman Memed’in öyküsüne tanık olmak istemez miydiniz? Öyleyse gelin, bu unutulmaz eserin konusundan kısaca bahsedelim.

 

"İnce Memed 4" adlı kitabı neden okumalısınız?

Cumhuriyet’in kurulmasından sonra medeniyetin yalnızca İstanbul ve çevresinde gelişmesini eleştiren, Anadolu’da yaşayan halkın geri kalmışlığını; halka zulmeden, halk üzerinde hâkimiyetini ilan eden ağaları ve tabii onların çetesini anlatan, kurulmuş düzene isyan eden bir roman serisi İnce Memed. Bu roman serisinin son kitabı olan İnce Memed 4 eserinde ise okuyucu; Memed’in Çukurova’da Murtaza Ağa ve Topal Ali ile mücadelesine, atı ile olan bağına ve köylünün gözünde nasıl efsaneye dönüştüğüne şahit oluyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarında ve sonraki süreçlerde ihmal edilmiş Anadolu’nun durumunu, ırgatların ağalarla problemlerini, kısaca Türkiye’nin tarihini ezberletilen kalıplarla değil de kurgusal ancak toplumcu bir bakış açısıyla ve Homeros’un şiirlerini andıran lirik bir üslup ile öğrenmek isteyenler; İnce Memed 4 eserine mutlaka bir şans vermeli.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Yaşar Kemal’in kaleme aldığı birçok eserinde Anadolu’nun dilden dile asırlarca aktarılmış masal, efsane ve destanlarından yararlandığını biliyor muydunuz? İnce Memed serisi de bu eserlerden biri olma özelliği taşır. Nobel Edebiyat Ödüllerine aday gösterilen ilk Türk yazar olma başarısını sonsuza dek elinde tutacak olan Yaşar Kemal; sanat hayatı, edebî kişiliği ve siyasetten uzak kalamayan politik yazılarıyla Türk mahkemelerince defalarca çeşitli cezalara çarptırılır. İnce Memed serisinin ilk kitabını 1947 senesinde yazmaya başlayan yazar, bir süre sonra yarım bırakır. Kitabı 1955 senesinde yayımlayan Kemal, dört ciltlik seriyi tam otuz iki senede bitirir. 1987 yılında Toros Yayınları tarafından basılan İnce Memed 4 adlı eserin hakları, günümüzde Yapı Kredi Yayınları’nda bulunur. Toplam 648 sayfadan oluşan destan niteliğindeki romanın kapak sanatçılığını ise bol ödüllü, Paris Türk ekolü pentür ressamlarından biri olan Avni Arbaş üstlenir.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

91 yaşında aramızdan ayrılan başarılı yazarın Türk edebiyatına sunduğu elliden fazla eseri mevcut. Dilerseniz İnce Memed 4 adlı eseri okumadan önce dört ciltten oluşan serinin ilk eserleri olan İnce Memed 1, İnce Memed 2, İnce Memed 3 romanlarını okuyabilirsiniz.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.