idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (18)
  • Soru ve Cevap (1)

İş Bankası Kültür Yayınları İlyada - Hasan Ali Yücel Klasikleri - Homeros

İlyada, Homeros tarafından yazıldığı varsayılan eski bir Yunan destanı. Eserde Homeros, Truva Savaşı'nın son yılının elli bir günlük süresinde meydana gelen olayları anlatıyor. Truva Savaşı hikâyesi, Akhilleus'un Kral Agamemnon ile arasının açıldığı ve savaştan kaçındığı zamandan arkadaşı Patroklos’un ölümünün intikamını almak için tekrar savaşa girdiği ana kadar uzanıyor. Tarihsel bir olayı destansı bir dille anlatan ve geçmişe âdeta ışık tutan bu eserden kısaca bahsedelim.

 

"İlyada" adlı kitabı neden okumalısınız?

İlyada, Truva Savaşı'nın dokuzuncu yılında Truva'nın kaderini belirleyen kritik olaylara değiniyor. Hikâye, çoğunlukla savaşa odaklanıyor. Tanrı ve tanrıçaların da dahil olduğu bu savaşta adı geçen karakterler, eserde oldukça detaylı bir şekilde açıklanıyor. Karakterlerin aile geçmişi, nasıl öldüğü ve kim tarafından öldürüldüğü bilgilerini bu eserle öğrenmek mümkün. Tanrıların karakterlerin eylemleri üzerinde büyük etkisi olduğu için karakterlerin kendi özgür iradeleriyle hareket etmediği görülüyor. Hatta yeri geldiğinde kimin yaşayıp kimin öleceğine de tanrılar karar veriyor. Kişilikleri arasında benzerlikler olan Akhilleus, Patroklos, Odysseus, Hektor ve Agamemnon gibi isimler; hikâyede yoğun bir şekilde yer alıyor. Homeros'un bu zamansız eseri, Truva Savaşı'nın yürek burkan sonuna doğru amansız bir şekilde ilerlerken yıkımın ortasında kalan insanları, tanrıların dehşetini ve kahramanlığı canlı bir şekilde aktarıyor. Kullanılan dil, zaman zaman ağır gelse de satır aralarını süsleyen anlamlar sizi oldukça etkileyecek. Paragraflar genellikle uzun olmakla birlikte cümleler, karakterleri tanımlayan sıfatlarla dolu. Sayfalar geçtikçe yüksek duygularla baş etmeye çalışan karakterlerin deneyimlerine ve hislerine ortak olacaksınız.

 

Bunları biliyor muydunuz?

İlyada’nın Yunan uygarlığının en büyük edebî eserlerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya, İlyada’nın 24 bölüm ve yaklaşık 16 bin satırdan oluştuğunu? İlyada eserinin çoğunlukla MÖ sekizinci yüzyıla dayandığı kabul edilir. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları imzasıyla yayımlanan Homeros'un epik eserinin bu versiyonu, 712 sayfadan oluşur ve Türkçe çevirisini Azra Erhat yapar.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

İlyada’da olduğu gibi geçmişe uzun ve heyecanlı bir yolculuk yapmak isterseniz Homeros’un bir diğer eseri olan ve Odysseus’un ülkesine dönüş maceralarına anlatan Odysseia isimli eserini inceleyebilirsiniz. Eğer Truva Savaşı hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz Barry Strauss kaleminden çıkan Troya Savaşı’na göz atabilirsiniz. Akhilleus ve can yoldaşı Patroklos’un arasındaki ilişki ve bağa odaklanan, okuyucuya farklı bir bakış açısı sunan, Madeline Miller’ın kaleminden çıkan Akhilleus'un Şarkısı isimli romanı da listenize ekleyebilirsiniz.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Homeros
Çevirmen:Azra Erhat,A Kadir

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.