idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Barış, çevre ve adalet sorunlarına kendini adamış tanınmış bir aktivist olan yazar, Brain Tokar, İklim Adaleti Hareketi ile ilgili bu kitabında konuyu tüm boyutlarıyla incelemekte; küresel ısınma hakkında uzak geleceğe ait senaryoların muhtemel sonuçlarından ziyade yaşamları halihazırda bundan etkilenen ve genellikle küresel Güney'de yaşayanları; küresel Kuzey ülkelerinin tarihsel iklim borçlarını ödememek (iklim adaletini gerçekleştirmemek) için iklim zirvelerinin altını oyacak ideolojik, "bilimsel" ve politik manevralarını; iklim krizi inkarcılığını ve iklim krizinin göstermelik çözümlerini; bugünkü radikal iklim hareketlerin mirasçısı oldukları 60'lar ve 70'lerdeki sivil haklar, barış ve çevre hareketlerinden öğrenmesi gerekenleri; iklim adaleti arayışının yalnızca ütopyacı vizyoner bir ufka sahip olunduğunda başarılı olabileceğini; ve Toplumsal Ekoloji'nin bu vizyonu sağlayabilecek tarihsel, felsefi ve politik birikimini ve bu birikimin geçmişteki çevre hareketlerinde oynadığı kritik rolü bizlere kapsamlı ve tatminkâr biçimde aktarmaktadır.

İklim mücadelelerinde bugün gelinen durum hakkında ise yazar şunları söylemektedir: "İklim krizi doğası gereği küresel kapsamdadır ve sera gazı kirliliğinin küresel olarak azaltılmasına yönelik ilerlemenin gerçekleşmiyor oluşu, her zamankinden daha büyük bir koordinasyon, kararlılık ve vizyon ortaklığı ihtiyacını gösterir. İklim hareketi için en iyi umut belki de Kuzey'de yükselişe geçen iklim militanlığı ile küresel Güney'deki mücadelelerin artan uluslararası görünürlülüğünü birleştirmekte yatıyordur ve insanlığın geleceği bir şekilde bu geçici nitelikte fakat kuşku götürmezcesine zorunlu olan umuda bağlı olabilir."
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 163

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Öteki Yayınevi

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.