idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (4)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (6)
  • Soru ve Cevap (0)

Deyimlerin saklı anlamlarını öğrenmek ister misiniz? İskender Pala deneme türünde kaleme aldığı bu eserde Türkçede bulunan 98 farklı deyimin kökenlerini irdeliyor. Sizler için farklı bir deneyim olacağını düşündüğümüz bu kitabı çok seveceğinizden eminiz! Gelin, kitabın içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"İki Dirhem Bir Çekirdek" adlı kitabı neden okumalısınız?

Her deyimin bir hikâyesi olabileceğini daha önce hiç düşündünüz mü? İskender Pala bu kitabında deyimlerin hikâyelerini, Türkçeye nasıl girdiğini okura aktarıyor. Sizi âdeta kalıplaşmış sözcüklerin varoluşlarını anlamaya götüren bir yolculuğa çıkarıyor. En önemlisi de günlük hayatta yanlış telaffuz edilen ve yanlış yazılan deyimlerin doğru kullanım şekillerini öğreniyorsunuz. Bildiğinizi düşündüğünüz deyimlerin anlamlarının aslında bambaşka olduğunu keşfediyorsunuz. Böylece öğrendiğiniz kelime ve deyimleri doğru biçimde kullanarak hitabetinizi düzeltme fırsatı yakalıyorsunuz. Kitabı okuduktan sonra kendinizi daha iyi ifade edebildiğinizi, savunduğunuz fikir ve düşünceyi daha etkili anlatabildiğinizi görüyorsunuz. Düşünerek ve sindirerek okumanız gereken İki Dirhem Bir Çekirdek kitabı, okurların entelektüelliklerini arttırmalarını sağlıyor. Eseri okurken deyim kullanımının püf noktalarına odaklanıyorsunuz. Ayrıca pek çok yeni bilgi edineceğinizi düşündüğümüz bu eser, yazarın kendine has akıcı anlatımı ile oldukça keyifli hâle geliyor!

 

Bunları biliyor muydunuz?

İskender Pala'nın 1989-2013 yılları arasında Türkiye Yazarlar Birliği dil ödülü, AYK Türk Dil Kurumu ödülü ve Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü gibi 8 farklı ödüle layık görüldüğünü biliyor muydunuz? Yazar olmasının yanı sıra T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanı olduğunu? Farklı zamanlarda, kanallarda TV programları da yapan İskender Pala'nın, bir dönem gazetelerde köşe yazılarının da yayımlandığı biliniyor. Edebiyat profesörü olan Divan Edebiyatı araştırmacısı Pala, bu güne kadar İstanbul, Boğaziçi, Uşak ve Kültür Üniversitesi gibi birçok üniversitede çalışır. Ürettiği çok sayıda kitap dışında derleme yazıları ve çevirisi bulunan yazar, bir dönem ortaokul ve liseler için ders kitabı da hazırlar. İki Dirhem Bir Çekirdek kitabı, Kapı Yayınları tarafından 2004 yılında basılır. 212 sayfadan oluşan eser, okurlar tarafından epey ilgi görür. Kelime bilginizi ve kültür seviyenizi arttıracak olan bu kitabı çok seveceksiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Araştırmacı yazarın 2022 yılına kadar toplam 54 kitabı bulunuyor. Bu kitapların bir kısmı akademik çalışmaların kitaplaştırılmasından oluşur. Diğer eserler ağırlıklı olarak şiir, sözlük, roman, tiyatro ve deneme türünde yazılır. Eğer "İki Dirhem Bir Çekirdek" adlı kitabı beğendiyseniz yazarın Babil'de Ölüm İstanbul'da AşkAşknâmeŞiirler Şairler Ve MeclislerKırk Güzeller Çeşmesi ve Şah ve Sultan kitaplarını da kitaplığınıza ekleyebilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.