idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Bu çalısmanın amacı, Islâm medeniyetini teskil eden dinamiklerin sosyal hayatta birinci derecede etkin, belirleyici ve egemen oldugu bir dönemde, Islâm ilim ve kültür çevresinde yetismis büyük bir ilim adamının, Islâm medeniyetine dair özgün tasavvuruna dikkat çekmektir. Ibn Haldûn’un Islâm medeniyetine dair açıklamaları, bilimsel nitelikli bir tarif olmakla beraber daha ziyade Islâm medeniyetinin ifade ettigi manaya, öze ve dayandıgı esaslara dairdir. Ibn Haldûn’un Mukaddime’si, Islâm’ın baslangıcından 800/1400’lü yıllara kadar olan devreyi kapsar. Ibn Haldûn, cografî bakımdan Hicâz, Suriye, Irâk, Kuzey Afrika ve Endülüs’ü; siyasî bakımdan Hulefâ-yi Rasidîn, Emevî, Abbâsî ile Kuzey Afrika ve Endülüs’teki devletleri merkeze almıs ve bunlar üzerinde yogunlasmıstır.


 


Mukaddime’de tevhîd ilkesi hiç ihmal edilmemistir. Bazı fasılları tevhîd konusuna ayrılmakla birlikte her fasılda ve fasılların sonlarında tevhîdi ifade eden âyetlere, hadîslere, özdeyislere ve tevhîde dair tesbitler içeren baska cümlelere yer verilmistir. Ibn Haldûn’un bu tutumu, ilimlerin nihâî gayesi konusundaki Islâm’ın anlayısını yansıtır. Çünkü Islâm’da ilimlerin üstünlügü, konusuna ve hedefine baglı oldugu gibi ilimlerin özü ve nihaî gayesi de Allah’ı tanımaktır (ma’rifetullah). Bu ise sanattan, sanatkara istidlâl yoluyla idrâk edilir. Allah: “Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım” (ez-Zâriyât Sûresi 51/56) buyurmustur. Evet, yoldaki isaretler, yolcunun dikkatini kendilerine degil, gidecegi istikamete yönelttigi gibi, yaradılısla hesap günü arasındaki tarihî süreçte ortaya çıkan her kevnî olay -dolayısıyla bunları konu edinen her ilim- dikkatleri kendine degil, kendi ötesinde bir istikamete; yani Allah’a yöneltir. 


 


 (Tanıtım Bülteninden)


 


 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.