idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Günümüz sermaye piyasalarında borsalar, menkul kıymetlerin alım ve satımının sağlanması ve ortaya çıkan fiyatların belirli kurallar çerçevesinde ilanının sağlandığı kurumlardır. Borsaların en önemli görevleri arasında likidite sağlamak görevi gelmektedir. Likiditeyi daha iyi sağlayan borsa kaçınılmaz
olarak daha fazla rekabetçi olacaktır.

Hisse senetleri piyasasında genellikle uygulanmakta olan çok fiyatlı sürekli müzayede sistemi yüksek işlem hacmine sahip hisse senetleri için geçerli olduğu ve likiditesi düşük hisse senetleri için ilave bir önlem gerektiği görülmektedir. Dünya borsalarında ilave önlem olarak piyasa yapıcılığı sistemin kullanıldığı görülmektedir. Bu projenin amacı; öncelikle ülkemizde yeni uygulamaya konulan piyasa yapıcılığı sisteminin yapısının açıklanmasıdır. Piyasa yapıcılık kavramı, önemi, avantajları, dezavantajları, dünya borsaları uygulamaları, İMKB ve Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası düzenlemeleri açıklanacaktır.

Ayrıca Piyasa Yapıcılığının İMKB üzerine etkisinin ölçülmesi amacıyla İMKB verileri kullanılarak yapılan analiz sonuçlarına değinilecektir.


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 72

Baskı Yılı: 2011


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 41

Baskı Yılı: 2011


Dili: Türkçe
Yayınevi: Hiperlink
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Osman Bahadır Sinan,Süreyya Bakkal

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.