Takdim
Halûk adım, Tanrıverdi soyadım,
Dilimden dökülen şiirdir tadım,
"Âlimî" mahlasım, "Şâir" unvanım,
İyi, güzel söze var itiyadım.
(Âlimî - Halûk Tanrıverdi)
Şiir, en eski edebiyat türlerinden biri olarak; duygu, hayal ve düşüncelerin bir düzene bağlı olarak, çekici/etkileyici bir dil ve ahenkli mısralar içinde aktarılması şeklinde ifade edilir. Bu kitapta manzum, lirik, didaktik ve satirik şiir tarzında 136 Şiir, 52 Şiir Sohbeti (kalem atışması) ve 5 Adet edebi eser metin tahlili olmak üzere toplamda 193 eser yer almaktadır.
Şiirler kitapta tematik olarak; "Mâniler", "Eğitim-Öğretim", "Dini", "Folklör-Kahramanhk-Türklük", "Hatıralar-Özlem", "Hayat", "İnsanlık", "Sağlık", "Sevgi", "Tabiat", "Yer-Şehir- Mekân", "Azerbaycan'a Dair", konularında yer almaktadır. Şiirler iki, beş, altı, yedi, sekiz, dokuz, on bir, on üç, on dört, on beş ve on altı hecelidir. Şiir kitabı ayrıca tedvir (vezn-i aher) şiirinin yanı sıra, âşık, ozan ve şairlerle yapılan şiir sohbetleri - kalem atışmaları ve edebi tahlil yazılarını da içermektedir.
(Tanıtım Bülteninden)
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.
