Hasretinden Prangalar Eskittim

Hasretinden Prangalar Eskittim Ahmed Arif

Sepette İndirim
164,39 TL182,66 TL
Kuponlar
150 TL
Alt Limit: 2.000 TL
Son 4 gün
100 TL
Alt Limit: 1.500 TL
Son 4 gün

Benzer Ürünler

placeholder-logo
Günebakanlar Gibiydik - İzan Yayıncılık - Image 1

İzan Yayıncılık Günebakanlar Gibiydik - İzan Yayıncılık

201,60 TL
Sepette 181,44 TL
placeholder-logo
İçimdeki Çingene - Favori Yayınları - Image 1

Favori Yayınları İçimdeki Çingene - Favori Yayınları

151,20 TL
Sepette 136,08 TL
placeholder-logo
Odessa Yayınevi Hayat Ağacım - Odessa Yayınevi - Image 1

Odessa Yayınevi Odessa Yayınevi Hayat Ağacım - Odessa Yayınevi

166,32 TL
Sepette 149,69 TL
placeholder-logo
Dilimden Dökülen Kelime Dinim, Devletim, Vatanım, Milletim - Gülnar Yayınları - Image 1

Gülnar Yayınları Dilimden Dökülen Kelime Dinim, Devletim, Vatanım, Milletim - Gülnar Yayınları

151,20 TL
Sepette 136,08 TL
placeholder-logo
Bu Fırtına Geçene Kadar - Şiirler - Armoni - Image 1

Armoni Bu Fırtına Geçene Kadar - Şiirler - Armoni

100,80 TL
Sepette 90,72 TL
placeholder-logo
Kadıkale Postası - Simurg Art Yayınları - Image 1

Simurg Art Yayınları Kadıkale Postası - Simurg Art Yayınları

383,04 TL
Sepette 344,74 TL
placeholder-logo
Şiirlerle Bir Rüya - Liman Yayınevi - Image 1

Liman Yayınevi Şiirlerle Bir Rüya - Liman Yayınevi

185,33 TL
Sepette 166,80 TL
placeholder-logo
Bir Kıvılcım Yeter - Flora Yayınevi - Image 1

Flora Yayınevi Bir Kıvılcım Yeter - Flora Yayınevi

216,34 TL
Sepette 194,71 TL
placeholder-logo
İskenderiye Yayınları Taşlama - İskenderiye Yayınları - Image 1

İskenderiye Yayınları İskenderiye Yayınları Taşlama - İskenderiye Yayınları

181,44 TL
Sepette 163,30 TL
placeholder-logo
Ab-ı Efsun - Katip Yayınevi - Image 1

Katip Yayınevi Ab-ı Efsun - Katip Yayınevi

180,00 TL
placeholder-logo
Adam İnce Divan - Adam - Image 1

Adam Adam İnce Divan - Adam

677,47 TL
Sepette 575,85 TL
placeholder-logo
Sen Bildiğini Söyleme - Kanguru Yayınları - Image 1

Kanguru Yayınları Sen Bildiğini Söyleme - Kanguru Yayınları

55,44 TL
Sepette 49,90 TL
placeholder-logo
Düşünceler - Tilki Kitap - Image 1

Tilki Kitap Düşünceler - Tilki Kitap

245,11 TL
Sepette 220,60 TL
placeholder-logo
Susarsam Matem Et - Semender Yayınları - Image 1

Semender Yayınları Susarsam Matem Et - Semender Yayınları

294,34 TL
Sepette 264,91 TL
placeholder-logo
21.Yüzyılda Aşk Mektupları - Armoni - Image 1

Armoni 21.Yüzyılda Aşk Mektupları - Armoni

160,01 TL
placeholder-logo
Şiir Aktarı - Feminenartfest Kadın Kitaplığı - Artshop Yayıncılık - Image 1

Artshop Yayıncılık Şiir Aktarı - Feminenartfest Kadın Kitaplığı - Artshop Yayıncılık

60,48 TL
Sepette 54,43 TL
placeholder-logo
Linda - 1 - Kitap Otağı Yayınevi - Image 1

Kitap Otağı Yayınevi Linda - 1 - Kitap Otağı Yayınevi

161,28 TL
Sepette 145,15 TL
placeholder-logo
Papatya Kokulu Mısralar - Vova Yayınları - Image 1

Vova Yayınları Papatya Kokulu Mısralar - Vova Yayınları

75,60 TL
Sepette 68,04 TL
placeholder-logo
Avuç İçlerinden - Favori Yayınları - Image 1

Favori Yayınları Avuç İçlerinden - Favori Yayınları

151,20 TL
Sepette 136,08 TL
placeholder-logo
İkrar - Ark Kitapları - Image 1

Ark Kitapları İkrar - Ark Kitapları

201,60 TL
Sepette 181,44 TL
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Soru ve Cevap

Seni! demiş Ahmed Arif; seni anlatabilmek seni, demiş mısrasında... Çektiği hasret yüzünden prangalar eskiten Ahmet Arif, duyguları en dokunaklı en etkileyici şekilde dizelere döküyor. Okurken tüylerinizin diken diken olduğunu hissedeceğiniz şiirler, ruhunuzun en derin yerlerine işleyecek. Hasretinden Prangalar Eskittim sizi Ahmed Arif'le; onun duygu dünyası ve eşsiz sanatıyla buluşturacak. Gelin, şiir kitaplarının vazgeçilmezleri arasında olan Hasretinden Prangalar Eskittim adlı şiir kitabını birlikte inceleyelim.

 

"Hasretinden Prangalar Eskittim" adlı kitabı neden okumalısınız?

Ahmed Arif; Hasretinden Prangalar Eskittim şiir kitabında serbest ölçü ve zengin imgeler kullanıyor. Kullandığı farklı sözcükler, dizelerde eşi benzeri olmayan bir uyum oluşturuyor. Şiirlerin tek bir mısrası bile okurlara duygu yoğunluğunu güçlü bir şekilde hissettiriyor... Aşkı ve hüznü başarıyla işleyen şair bunların yanı sıra toplum gerçeklerine de değiniyor; toplumu konu alan, onun sorunlarına eğilen eserler ortaya çıkarıyor. Ahmed Arif’in şiirlerini okuyarak; onun düşüncelerine ve hayatına dair fikir sahibi olabilirsiniz. Toplumcu gerçekçi şairin edebiyat yönünden zengin eserleri okuyucular tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılanıyor. Toplumcu-devrimci şair Ahmed Arif; halk edebiyatı, türkü-ağıt türlerinde okuyucuya eşsiz dizeler sunuyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Kitapta yer alan şiirlerin birçoğunun şarkı olarak bestelendiğini biliyor muydunuz? Hasretinden Prangalar Eskittim 1968 yılında yayımlanır. Hasretinden Prangalar Eskittim yayımlandığı ilk günden itibaren gördüğü yoğun ilgi sayesinde kitaba da adını verir. Ahmed Arif şiir kitabına önce Dört Yanım Puşt ismini koymak ister fakat çevresindekilere danışarak Hasretinden Prangalar Çürüttüm koymayı planlar. Nihayetinde, Hasretinden Prangalar Eskittim adının daha uygun olacağına karar verir. Kitap, 6 farklı bölüm ve 68 şiirden oluşur. Bu eser, Ahmed Arif’in hayattayken yayımlanan tek eseri. Türkiye'de çok satan şiir kitaplarından olan eser, 2008 yılından bu zamana kadar Metis Yayınları tarafından basılır. 25 Eylül 2012 yılında Şanlıurfa’da 30.321 kişi aynı anda kitapta bulunan “Anadolu” adlı şiiri okuyarak Guinness Rekorlar Kitabına girer. 2012 yılında Kemal Kocatürk tarafından tiyatroya uyarlanır. Almanca, Fransızca gibi birçok dile çevrilir. Kitabın sonunda ise Arif’in röportajı ve arkadaşları tarafından şiirinin yorumlanması yer alır. Günümüzdeki baskısında; Cemal Süreyya’nın 1969 yılında yayımlanan yazısı, Nedret Gülcan ve Yılmaz Gruda’nın, Ahmet Arif için yazdığı şiirler bulunur. Kitabın bir diğer kısmında da Ahmet Arif’in kızı babasının daha önce hiç yayımlanmayan şiirlerini birleştirir.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Ahmed Arif’in Hasretinden Prangalar Eskittim adlı şiir kitabını okuduktan sonra dilerseniz Giden Gitmiş Hüznü Ayaklandırmak Boşuna eserini okuyabilirsiniz. Ahmed Arif’in hayranı olduğu Nazım Hikmet’in Henüz Vakit Varken Gülüm adlı eserini veya Memleketimden İnsan Manzaraları - Şiirler 5 adlı şiir kitabını okuyabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

182,66 TLSepette İndirim
164,39 TL