Halep'ten Kaçış

Halep'ten Kaçış N. H. Senzai

Sepette İndirim
210,22 TL228,50 TL

Kargo Bilgileri

Standart Teslimat
22 Eylül Pazartesi kargoda

Ürün Özellikleri

Kitap Formatı

Ciltsiz

Basım Dili

Türkçe

İlk Baskı Yılı

2020

Sayfa Sayısı

274

Hamur Kalitesi

2. Hamur
Ürünün Kampanyaları
discount

Benzer Ürünler

placeholder-logo
Telafi - Sokak Kitapları Yayınları - Image 1

Sokak Kitapları Yayınları Telafi - Sokak Kitapları Yayınları

752,06 TL
Sepette 691,90 TL
placeholder-logo
Anneler ve Kızları - Cenevre Fikir Sanat - Image 1

Cenevre Fikir Sanat Anneler ve Kızları - Cenevre Fikir Sanat

201,60 TL
Sepette 151,20 TL
placeholder-logo
Ağlarken Gülen Gözler - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Ağlarken Gülen Gözler - Cinius Yayınevi

516,63 TL
Sepette 475,30 TL
placeholder-logo
Zor Bey-Konur Alp - Mat Kitap - Image 1

Mat Kitap Zor Bey-Konur Alp - Mat Kitap

240,91 TL
Sepette 180,68 TL
placeholder-logo
Muhteşemler Ülkesi - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Muhteşemler Ülkesi - Cinius Yayınevi

177,86 TL
Sepette 163,63 TL
placeholder-logo
Hiçliğe Yolculuk - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Hiçliğe Yolculuk - Cinius Yayınevi

200,23 TL
Sepette 184,21 TL
placeholder-logo
Bir Küçük Hikaye Günah-ı Masm Üzerine Söz Varlığı Çalışması - Akademisyen Kitabevi - Image 1

Akademisyen Kitabevi Bir Küçük Hikaye Günah-ı Masm Üzerine Söz Varlığı Çalışması - Akademisyen Kitabevi

190,00 TL
Sepette 176,70 TL
placeholder-logo
Gece Kitaplığı Toprak Ev - Gece Kitaplığı - Image 1

Gece Kitaplığı Gece Kitaplığı Toprak Ev - Gece Kitaplığı

222,77 TL
Sepette 167,08 TL
placeholder-logo
Alaz - Kırmızı Balon - Image 1

Kırmızı Balon Alaz - Kırmızı Balon

210,00 TL
Sepette 195,30 TL
placeholder-logo
Kritimu - Girit'im Benim - Düşbaz - Image 1

Düşbaz Kritimu - Girit'im Benim - Düşbaz

2
231,84 TL
Sepette 173,88 TL
placeholder-logo
Hakikat Sende Saklı Müzeyyen - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Hakikat Sende Saklı Müzeyyen - Cinius Yayınevi

383,04 TL
Sepette 287,28 TL
placeholder-logo
Hiçbir Şey Anlamadım - Velespit Yayınları - Image 1

Velespit Yayınları Hiçbir Şey Anlamadım - Velespit Yayınları

70,56 TL
Sepette 52,92 TL
placeholder-logo
Engin Geçtan Edebiyat Seti 5 Kitap Takım - Hediyeli - Metis Yayınları - Image 1

Metis Yayınları Engin Geçtan Edebiyat Seti 5 Kitap Takım - Hediyeli - Metis Yayınları

1.354,75 TL
Sepette 1.016,06 TL
placeholder-logo
Bize Güzel Bir Son Lazım - Karakarga - Image 1

Karakarga Bize Güzel Bir Son Lazım - Karakarga

83,56 TL
Sepette 77,71 TL
placeholder-logo
Cesaret - Sokak Kitapları Yayınları - Image 1

Sokak Kitapları Yayınları Cesaret - Sokak Kitapları Yayınları

40,32 TL
Sepette 30,24 TL
placeholder-logo
Şanslı Bobo - 1 - Platanus Publishing - Image 1

Platanus Publishing Şanslı Bobo - 1 - Platanus Publishing

209,66 TL
Sepette 157,25 TL
placeholder-logo
Aşkın Istırabı - Banliyö Kitap - Image 1

Banliyö Kitap Aşkın Istırabı - Banliyö Kitap

161,28 TL
Sepette 120,96 TL
placeholder-logo
Post Yayın Rüzgarlı Sokak - Post Yayın - Image 1

Post Yayın Post Yayın Rüzgarlı Sokak - Post Yayın

181,76 TL
Sepette 167,22 TL
placeholder-logo
İkaros'un Sayıklamaları 3-Bir Ütopya Hikayesi - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi İkaros'un Sayıklamaları 3-Bir Ütopya Hikayesi - Cinius Yayınevi

292,32 TL
Sepette 219,24 TL
placeholder-logo
Gürer Yayınları Geç Olmadan - Gürer Yayınları - Image 1

Gürer Yayınları Gürer Yayınları Geç Olmadan - Gürer Yayınları

30,24 TL
Sepette 22,68 TL
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)

  • Soru ve Cevap (0)

22 Eylül 2016 tarihinde Esad rejimi, kendisine muhalif güçlerin kontrolündeki Halep’e saldırı başlattı. İran ve Rusya’nın da desteğiyle Suriye birlikleri, Nadya’nın yolculuğu sırasında geçmiş olduğu ünlü kapalı çarşı ve kaleyi içinde barındıran şehrin doğu kısmına doğru ilerlemeye başladı. Aynı yılın sonlarına doğru bölgenin sadece yüzde beşlik bir bölümü direnişçilerin elinde kalmış ve geçici ateşkes ile de insanların şehri terk etmelerine izin verilmişti. Birkaç hafta sonra Suriye ordusu, şehrin tüm kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi. Halep’in düşmesiyle Suriye yönetimi ülkenin üçte biri üzerindeki denetimini tekrar elde etti. Bu arada Esad karşıtı gruplar, DEAŞ ve Kürt güçleri de ülkenin geri kalan bölümünde denetimi sağlamak için savaşmaya devam etmekteydi.

Altı yıl süren savaşın etkilerinden kurtulmaya çalışan Suriye artık bölünüp parçalanmış, şehirleri harabeye dönmüş, insanlarının derin travmalar yaşadığı bir ülkeye dönüştü. Bu yıkım ve çöküşe dair rakamlar her geçen gün daha da artıyor. Çatışmaların başladığı tarihten günümüze dek 450 binden fazla Suriyeli hayatını kaybetmiş, 2 milyona yakın insan yaralanmış ve yine savaş öncesi ülke nüfusunun neredeyse yarısına eşit, yani 12 milyon insan evlerini terk edip başka ülkelerde sığınmacı olarak yaşamaya zorlanmıştır.

2010 kışında ailemle beraber, Tunus’ta yaşanan son gelişmelere dair haberleri korku ve umutla izliyorduk. Güvenlik güçleri tarafından uğradığı kötü muameleyi protesto etmek için kendini yakan Muhammed Buazizi, bu eylemiyle ülkede yeni bir devrimi de ateşlemişti. Çoğu dikta yönetimi altında yaşayıp daha demokratik siyasi bir düzen ve daha iyi bir ekonomik gelecek arzusu taşıyan Ortadoğu’daki milyonlarca insanın yüreğindeki öfkeyi temsil eden bu olay pek de şaşırtıcı bir durum değildi. Özellikle Facebook ve Twitter gibi sosyal iletişim ağları ve teknolojinin de yardımıyla, Buazizi’nin ölümüne dair haberler kontrol edilemeyen bir yangın gibi büyük bir hızla yayılmıştı. Tunus’ta yönetim halkın iradesine geçmiş, devrik başkanı ise ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Komşu ülkelerde yaşayan insanlar bu gelişmelerden cesaret bulmuş, yıllardır bastırılan öfkeli Mısır halkı Kahire’de Tahrir Meydanı’nı hıncahınç doldurmuştu. Aylar sonra onlar da başlarındaki diktatörü devirmeyi başarmıştı. Artık Arap Baharı adını alan bu yangın, tüm bölgeye yayılmıştı. Ortadoğu politikaları üzerine üniversitede ders veren eşimle birlikte bu bölgede yaşadık ve seyahat ettik. Buralarda bulunan dostlarımız aracılığıyla, yaşanan tüm gelişmeler hakkında sıcağı sıcağına bilgilendiriliyorduk.

Sonunda bu yangının alevleri 2012’nin Şubat ayında, ekonomik zorluk ve toplumsal huzursuzluk içinde yaşayan Suriye halkına da ulaşmıştı. İklim değişikliğinden dolayı uzun yıllar yaşanan kuraklığın etkilerinden kurtulmak için binlerce çiftçi ve köylünün şehirlere akın etmesiyle Suriye halkının öfkesi artmıştı. Deraa şehrinde duvarlara sprey boya ile yönetim karşıtı sloganlar yazan bir grup gencin tutuklanıp işkence görmesiyle olayların fitili ateşlenmişti. Tutuklama ve işkenceleri protesto etmek için insanlar sokaklara döküldü. Gerçekleşen protestoları bastırmak için Suriye ordusunun orantısız güç kullanmasına halk isyan etmekteydi. Başlarda yaşananlar umut verici görünse de, yüzlerce muhalif grubun kendi bölgelerini ve ideolojilerini savunmak için yürüttükleri kanlı mücadele yıllarca sürdü. Başlangıçta yapılan protestolar mezhepsel farklılıklardan uzak olsa da zamanla işin içine silahlı mücadelenin girmesiyle ülkedeki mezhep farklılıkları daha keskinleşmeye başladı.

Savaşta sadece masum insanlar acı çekiyor. Üzerindeki kırmızı gömleğiyle Türkiye sahiline ölmüş bedeni vuran küçük Aylan Kurdi’ye ait görüntüleri kim unutabilir? Beni yardım göndermek ya da pek etkili olmayan, yönetimdeki tanıdıklarımla irtibata geçmekten daha fazlasını yapmaya zorlayan şey, işte bu görüntüler, savaştan kaçan masum çocukların içler acısı görüntüleriydi. Gözlerimizin önünde yaşananlara sıradan bir insan gözüyle bakmak istedim. Üzülerek belirtmek isterim ki, Aylan bebek bana, ilk kitabım Kabil’den Kaçış’taki Meryem’i hatırlatmıştı. İlk kitabımı bitirdiğimde, Afganistan’ın başkenti Kabil’den kaçışları sırasında ailesi tarafından istemeyerek geride bırakılan küçük kızın hikâyesinin yarım kaldığını hissettim. Her ne kadar Meryem’in tekrar ailesine kavuşmasıyla kitap mutlu sonla bitmiş olsa da, savaşta kaybolan bir çocuğun başına gelebileceklere dair düşünceler her zaman kafamı meşgul etmekteydi. Nadya’nın öyküsü de, bu düşüncelerin etkisiyle, Suriye halkının yaşamlarına, ülkelerine, tarih, sanat ve kültürlerine bir pencere açabilme umuduyla gelişmiştir.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:N. H. Senzai
Çevirmen:Levent Kurtuluş

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

228,50 TLSepette İndirim
210,22 TL