Günlük ve Şair Nigar Hanım

Timaş Yayınları Günlük ve Şair Nigar Hanım

Sepette İndirim
441,28 TL464,50 TL

Benzer Ürünler

placeholder-logo
Merdivende Üç Şahir - Karakarga - Image 1

Karakarga Merdivende Üç Şahir - Karakarga

106,10 TL
Sepette 100,80 TL
placeholder-logo
442 Sokak Mavi Kapı - Baygenç Yayıncılık - Image 1

Baygenç Yayıncılık 442 Sokak Mavi Kapı - Baygenç Yayıncılık

135,51 TL
Sepette 121,96 TL
placeholder-logo
Aklım Defter mi? - İzan Yayıncılık - Image 1

İzan Yayıncılık Aklım Defter mi? - İzan Yayıncılık

272,00 TL
Sepette 258,40 TL
placeholder-logo
Gazi'de 68 Rüzgarı 1967 - 1970 - İzan Yayıncılık - Image 1

İzan Yayıncılık Gazi'de 68 Rüzgarı 1967 - 1970 - İzan Yayıncılık

324,00 TL
Sepette 307,80 TL
placeholder-logo
Yalnızca Sanatçılar Vardır - Cumhuriyet Kitapları - Image 1

Cumhuriyet Kitapları Yalnızca Sanatçılar Vardır - Cumhuriyet Kitapları

1
269,50 TL
Sepette 256,03 TL
placeholder-logo
İzan Yayıncılık Ben Öğretmen - 1 - İzan Yayıncılık - Image 1

İzan Yayıncılık İzan Yayıncılık Ben Öğretmen - 1 - İzan Yayıncılık

363,00 TL
Sepette 344,85 TL
placeholder-logo
Eğitim Hayatımdan Damlalar - Kırmızı Çatı - Image 1

Kırmızı Çatı Eğitim Hayatımdan Damlalar - Kırmızı Çatı

304,50 TL
Sepette 289,28 TL
placeholder-logo
Hikayemin Sonu: Anılar - İkinci Kitap - Lejand - Image 1

Lejand Hikayemin Sonu: Anılar - İkinci Kitap - Lejand

360,50 TL
Sepette 342,48 TL
placeholder-logo
İkinci Adam Yayınları Manik Atak - İkinci Adam Yayınları - Image 1

İkinci Adam Yayınları İkinci Adam Yayınları Manik Atak - İkinci Adam Yayınları

156,39 TL
Sepette 140,75 TL
placeholder-logo
Enver Paşa'nın Trablusgarp Günlüğü - Dorlion Yayınevi - Image 1

Dorlion Yayınevi Enver Paşa'nın Trablusgarp Günlüğü - Dorlion Yayınevi

121,90 TL
Sepette 115,81 TL
placeholder-logo
Ülkemle Yolculuğum - Bir Din Dersi Öğretmeninin Hatıraları - Post Yayın - Image 1

Post Yayın Ülkemle Yolculuğum - Bir Din Dersi Öğretmeninin Hatıraları - Post Yayın

174,50 TL
Sepette 165,77 TL
placeholder-logo
Baba Bana Hikayeni Anlat - Anı Günlüğü - Nesnel Yayınları - Image 1

Nesnel Yayınları Baba Bana Hikayeni Anlat - Anı Günlüğü - Nesnel Yayınları

324,50 TL
Sepette 308,28 TL
placeholder-logo
Cinius Yayınevi Cılga Yollardan Otobana Çıkarken 2 & Şenol Kuşcu - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Cinius Yayınevi Cılga Yollardan Otobana Çıkarken 2 & Şenol Kuşcu - Cinius Yayınevi

331,50 TL
Sepette 314,93 TL
placeholder-logo
Kıssa - Emekli Bir Albayın Anıları - Kalan Yayınları - Image 1

Kalan Yayınları Kıssa - Emekli Bir Albayın Anıları - Kalan Yayınları

403,20 TL
Sepette 362,88 TL
placeholder-logo
Değerlere Saygı - Favori Yayınları - Image 1

Favori Yayınları Değerlere Saygı - Favori Yayınları

151,20 TL
Sepette 136,08 TL
placeholder-logo
İmparatorluğun Yıkılışına Doğru - İş Bankası Kültür Yayınları - Image 1

İş Bankası Kültür Yayınları İmparatorluğun Yıkılışına Doğru - İş Bankası Kültür Yayınları

253,34 TL
Sepette 228,01 TL
placeholder-logo
Celal Bayar'ın Son Doktoru Anlatıyor - Manas Yayıncılık - Image 1

Manas Yayıncılık Celal Bayar'ın Son Doktoru Anlatıyor - Manas Yayıncılık

252,00 TL
Sepette 226,80 TL
placeholder-logo
Belleğimden İzler - Bir Muhalifin Anıları - Dorlion Yayınevi - Image 1

Dorlion Yayınevi Belleğimden İzler - Bir Muhalifin Anıları - Dorlion Yayınevi

271,90 TL
Sepette 258,30 TL
placeholder-logo
Şöyle Bir Dönüp Baktım - Gülnar Yayınları - Image 1

Gülnar Yayınları Şöyle Bir Dönüp Baktım - Gülnar Yayınları

254,50 TL
Sepette 241,78 TL
placeholder-logo
Okul Yolu Düz Gider - Ozan Yayıncılık - Image 1

Ozan Yayıncılık Okul Yolu Düz Gider - Ozan Yayıncılık

241,92 TL
Sepette 217,73 TL
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Soru ve Cevap

Tanzimat ve Servet-i Fünun edebiyatlarının derbendinde bir Ara Nesil sanatçısı olan Şair Nigâr Hanım, kadınların kendi duygularından açıkça bahsedemediği, erkek duygularını taklit ederek yazdığı bir dönemde bir kadın olarak duygularını çekincesizce yazabilmiş, adını açıkça göstererek kimliğini sahiplenmiştir. Bu açıdan bakıldığında ilk “kadın” şairimizdir ve aynı zamanda Türk edebiyatında en uzun günlük yazan kadın yazar unvanına sahiptir. 25 yaşında başladığı günlük tutma alışkanlığını hayatının sonuna kadar devam ettirmiş ve ölümünden sonra kendi hayatına delil olacak defterler bırakmıştır.

İlk dönem günlükleri bütünüyle II. Abdülhamid saltanatıyla örtüşen, son dönem günlükleri ise Balkan Harbi’nin hemen öncesinden I. Cihan Harbi’nin son yılına kadar uzanan Nigâr Hanım’ın defterlerinden sadece kendi hikâyesini değil bir dönemin şemasını da çıkarmak mümkündür.

Günlük, içerdiği dönemin bütün hareketliliğine rağmen siyasi amaçlarla kaleme alınmış değildir. Politika Nigâr Hanım’ın öncelikli ilgi alanında görünmez. Ancak tanıklıkları önemlidir. Örneğin bir gün Naciye Sultan’ı ziyaretten dönüşünde defterine şu cümleyi kaydetmiştir: “Bugün Harbiye Nazırı zevcesi Naciye Sultan bu harp ne zaman bitecek diye benden soruyordu”, 8 Şubat 1918.

Günlük, edebiyat tarihi açısından da önemlidir. En zengin yanlarından biri titizlikle kaydedilmiş şahıs kadrosudur. Satırlarda izi sürülebilecek edebi simalar kadar dönemin entelektüel bir kadınının okuma listesi de ilgi çekicidir.

Ayrıca dönemin sosyal ve kültürel hayatı ve kapsadığı süreçte yaşanan değişimlere dair haritalar verir. Yeme içme, giyim kuşam, gezme mesire, alışveriş mağazalar, tiyatro sinema, tramvay, ısınma, ev döşeme, hizmetkârlarla ilişki gibi pek çok ayrıntıya bu sayfalardan ulaşılabilir ve Günlük toplumsal tarih bakımından zengin malzemeler taşır.

Ve elbette merkezinde Nigâr Hanım’ın şahsi hikâyesi vardır. Tanıklıklarıyla bir dönem okuması için hayli zengin malzemeler taşıyan defterlerin asıl odağında Nigar Hanım’ın aile ilişkileri, özellikle eşi İhsan Bey’le iniş çıkışlı evlilikleri, kalabalık sosyal hayatı, edebiyat ve musiki mahfilleri, yazma serüveni ama en çok da acıları vardır. Günlükler hayatı boyunca Nigâr Hanım için bir dert ortağı olur, kimseye anlatamadığı isyanlarını onunla paylaşır, yazarken yalnızlığını unutma imkânı bulur.

Elinizde tuttuğunuz çalışma, orijinal metin üzerinden 1628 sayfalık bir hacme sahip olan Günlük’ün kronolojik olarak bir bütün oluşturan ilk sekiz defterini bir araya getiriyor. Geri kalan ve yine kendi içinde bütünlüğü olan beş defter de kısa zaman içinde okuyucuyla buluşmayı bekliyor.

Zeynep Berktaş’ın uzun bir süredir titizlikle üzerinde çalıştığı bu defterler Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu’nun önsöz ve notlarıyla zenginleşerek bir bütün olarak ve yeni harflerle ilk kez yayımlanıyor.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Katkıda Bulunanlar
Yayına Hazırlayan:Zeynep Berktaş

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

464,50 TLSepette İndirim
441,28 TL