idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (7)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (9)
  • Soru ve Cevap (0)

Çocuk kitapları yazarı ve karikatürist Behiç Ak'ın yazıp resimlediği Güneşi Bile Tamir Eden Adam, tüketim çılgınlığına dikkat çeken eğlenceli bir öykü. Yazar, birbirinden farklı özelliklere sahip pek çok karaktere yer verdiği bu öyküde hem tüketim çılgınlığı hakkında bilinç oluşturuyor hem insan ilişkileriyle ilgili mesajlar veriyor. Gelin, bu güzel öykünün içeriğinden biraz bahsedelim.

 

"Güneşi Bile Tamir Eden Adam" adlı kitap, çocukların gelişim sürecine nasıl katkı sağlar?

Güneşi Bile Tamir Eden Adam adlı öykü, birbirinden farklı karakterlere sahip insanların yaşadığı bir adada geçiyor. Hikâyenin başkahramanı; insanlardan hayvanlara, bitkilerden eşyalara kadar her şeyi seven ve onların kıymetini bilen Tamirci Kadir Bey. Tamirci Kadir Bey'e eşlik eden en önemli karakterler ise Tamirci Kadir Bey'in abisi Ciğerci Muammer Bey, Çokbilmiş Melisa, Minik Selo, Kedi Mestan, İhsan Bey, Nalbur Musa, Mobilyacı Süha Bey, Aysel Hanım ve Nazım Bey. Adanın tamircisi Kadir Bey, başta çocuklar olmak üzere hemen hemen herkes tarafından sevilen biri ancak ada halkı arasında Tamirci Kadir Bey'i sevmeyen kişiler de bulunuyor. Her şeyi tamir eden Tamirci Kadir Bey yüzünden satış yapamayan ada esnafı bu kişilerin başını çekiyor. Ayrıca eşyalarını yenilemek isteyip de Tamirci Kadir Bey yüzünden buna fırsat bulamayan kişiler de ondan kurtulmak istiyor. Böylece ada halkı birlik olup Tamirci Kadir Bey'den bir süreliğine de olsa kurtulmaya karar veriyor ancak işler hiç de umdukları gibi gitmiyor. Bu öyküde yazar, pek çok insanı etkisi altına alan tüketim çılgınlığını eğlenceli bir dil ve merak uyandıran bir kurguyla eleştiriyor. Ayrıca hikâyeye renk katan onlarca karakterle insan ilişkileri ve iletişimin önemini de gözler önüne seriyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Güneşi Bile Tamir Eden Adam adlı çocuk kitabının Gülümseten Öyküler dizisinde yer aldığını biliyor muydunuz? Behiç Ak'ın yazıp resimlediği eser, ilk kez 2008 yılında Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanır. 68 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Müren Beykan üstlenir. 3-8 yaş arasındaki okurlara hitap eden eser, rengârenk karikatürlerle süslenerek çok daha eğlenceli bir hâl alır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Behiç Ak'ın çocuklar için yazıp resimlediği onlarca eser bulunuyor. Güneşi Bile Tamir Eden Adam adlı çocuk kitabını sevdiyseniz yazarın Gülümseten Öyküler serisinde yer alan Galata'nın Tembel MartısıYaşasın Ç Harfi KardeşliğiKedilerin Kaybolma MevsimiGeçmişe Tırmanan MerdivenBuzdolabındaki Köpek ve Alaaddin'in Geveze Su Boruları adlı diğer eserlerini de okuyabilirsiniz.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.