idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (5)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (29)
  • Soru ve Cevap (0)

Destanların ve halk hikâyelerinin yanı sıra farklı evrenlerin anlatıldığı bir romanın sayfalarını açmaya var mısınız? Cengiz Aytmatov’un içinde bulunduğu toplumu çok iyi okuması, zayıf ve güçlü yanlarını görmesi sonucunda etkili bir şekilde kaleme aldığı Gün Olur Asra Bedel romanı; yüzden fazla dile çevrilen ünlü bir eser. Hayatın değişkenliğini etkili bir biçimde ortaya koyan bu romanı okurken kendinizi ve çevrenizi sorgulayacaksınız. Kırgız kültürünü, dolayısıyla Türk kültürünü destanlarla aktaran, bir toplumun tükenişinin ne demek olduğunu anlatan bu romanda sizi nelerin beklediğinden kısaca bahsedelim...

 

"Gün Olur Asra Bedel" adlı kitabı neden okumalısınız?

Roman, geçmiş ve geleceğin harmanlandığı bir bilim kurgu türünde yazılıyor ve Cengiz Aytmatov’un en iyi eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Dostluk, vefa, sevgi, iyilik, kötülük, hırs gibi kavramları çeşitli masallar ve halk hikâyeleriyle en güzel şekilde anlatan roman; 413 sayfadan oluşuyor. Dostu Kazangap'ı kaybeden Yedigey'in çıktığı yolculukta geçirdiği bir günü anlatan roman, okurken zamanın nasıl geçtiğini unutturacak kadar etkileyici. Yedigey'le birlikte sizde farklılıklarla dolu bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu romanla birlikte hayatlarını başka bir devlet yönetimi altında sürdüren toplumların kendi kültür ve değerlerinden nasıl uzaklaştıklarını görüyorsunuz. Yazar, romanda oluşturduğu geleceğe yönelik evrenleriyle okuyucuyu şaşırtıyor ve bilim kurgu edebiyatına da katkı sağlıyor. Hiçbir insanda saf iyilik ya da saf kötülük olmadığını savunan yazar, romanında bunu etkili bir şekilde aktarıyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Cengiz Aytmatov’un 1963 senesinde Lenin Ödülü alan Kırgız asıllı bir yazar olduğunu biliyor muydunuz? 1968 yılında Kırgızistan’ın milli yazarı olarak kabul gördüğünü?.. Peki, Gün Olur Asra Bedel romanı sayesinde sosyoloji terimlerine "mankurt/mankurtizm" sözcüğünü kazandırdığını biliyor muydunuz? 1968'de Büyük Sovyet Edebiyat Ödülü'ne layık görülen yazar, Gün Olur Asra Bedel romanı ile 1983'te ikinci aynı ödülü kazanır. Orijinal dili Rusça olan roman, 1980 yılında Novy Mir Edebiyat dergisinde yayımlanır. Türkiye’de ilk defa 1991'de Ötüken Neşriyat tarafından basılır. Kitabın Türkçe çevirisi Refik Özdek'e ait. Roman, Türkmen sinemasının önce gelen ismi Hocagulı Narlıyev tarafından 1990 yılında adıyla beyaz perdeye uyarlanır. Dilerseniz bu eseri okuduktan sonra, Türk oyuncularının yer aldığı kadrosuyla dikkat çeken "Mankurt" diğer ismi "Vahşetin Davulları" (IMDb:6.8/10) filmini izleyerek romana farklı bir açıdan bakabilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

1950-2008 yılları boyunca önemli eserler veren yazarın, Gün Olur Asra Bedel ile birlikte 23 adet romanı bulunuyor. Etkisi altında kalacağınız bu romanı okuduktan sonra dilerseniz yazarın ödül almasını sağlayan Toprak Ana ve hayvanların psikolojisini de ele aldığı Dişi Kurdun Rüyaları romanlarına göz atabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Cengiz Aytmatov
Çevirmen:Refik Özdek

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.