idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Güç Elektroniği güç dönüştürücü kavramlarını açık ve anlaşılır bir şekilde sunan giriş seviyesinde bir kitaptır. Bu nedenle, elektrik mühendisliği lisans öğrencileri için mükemmel bir seçimdir. Teorik kapsam, pratik tasarım örnekleri ve simülasyon teknikleri kitap boyunca bir araya getirilmiştir.

Ana özellikler aşağıda verilmiştir:

Teori, Analiz ve Tasarım

Konular önce devre çalışmasının teorisi sunularak, daha sonra pratik tasarım probleminin takip ettiği analiz örneği çözerek ele alınmıştır. Bu pedagojik yaklaşım öğrenciyi tüm öğrenme süreci boyunca yönlendirir.

Güç Hesaplamaları Bölümü

Güç Hesaplamaları bölümü anlık güç, ortalama güç, rms, güç faktörü ve toplam harmonik distorsiyonunu içeren güç elektroniğinde kullanılan terimlerin tanımlarına genel bir bakış sunar. Güç elektroniğinde genellikle karşılaşılan sinüzoidal olmayan periyodik gerilimlere ve akımlara sahip devreler özel olarak incelenmiştir.

DC-DC Dönüştürücüler

Devre topolojileri buck (düşüren), boost (yükselten), buck-boost, Ćuk, SEPIC, interleaved (sarmaşık) ve anahtarlamalı-kondansatörlü dönüştürücüleri içerir.

Güç Kaynağı Tasarımı ve Kontrol

Flyback (geri dönüşlü), forward (ileri), push-pull (it-çek), yarım-köprü ve tam-köprü dönüştürücü topolojileri ele alınmıştır. Güç faktörü düzeltme teknikleri dahil edilmiştir. Kararlı bir kapalı-çevrim kontrol için tip 2/tip 3 kompanzasyon analizi ve tasarımı ele alınmıştır.

Doğrultucu Analizi ve Uygulamaları

Konular yarım-dalga, tam-dalga ve üç-fazlı doğrultucuları içerir. Elektrik dağıtım firması uygulamaları için dc güç iletimi konusunda bir alt bölüm verilmiştir.

PSpice Programı ile Bilgisayar Simülasyonu

Kitap boyunca PSpice simülasyon örenkleri verilmiştir. Simülasyon, öğrencilere güç elektroniği devrelerinin işleyişi hakkında ek bilgi/görüş sağlar ve tasarım problemini doğrulamaya yardımcı olur. Web sayfasında simülasyon için Capture devre dosyaları sunulmuştur.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.