Gorki Otobiyografik Üçleme Seti-3 Kitap Takım

Gorki Otobiyografik Üçleme Seti-3 Kitap Takım Maksim Gorki

Sepette İndirim
633,11 TL744,83 TL
Kuponlar
150 TL
Alt Limit: 2.000 TL
Son 27 gün
100 TL
Alt Limit: 1.500 TL
Son 27 gün

Benzer Ürünler

placeholder-logo
John Lennon - Gerekli Kitaplar - Image 1

Gerekli Kitaplar John Lennon - Gerekli Kitaplar

60,48 TL
Sepette 51,41 TL
placeholder-logo
Adresim Ayakkabılarım - Kor Kitap - Image 1

Kor Kitap Adresim Ayakkabılarım - Kor Kitap

207,92 TL
Sepette 193,37 TL
placeholder-logo
Madam'ın Türk Kızı Suna Eden Şenel - Zeus Kitabevi - Image 1

Zeus Kitabevi Madam'ın Türk Kızı Suna Eden Şenel - Zeus Kitabevi

399,00 TL
Sepette 371,07 TL
placeholder-logo
Korkut - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Korkut - Cinius Yayınevi

1.340,00 TL
Sepette 1.246,20 TL
placeholder-logo
Yusif Ziya Talibzade 1877-1923-Azerbaycan Türkçesiyle - Post Yayın - Image 1

Post Yayın Yusif Ziya Talibzade 1877-1923-Azerbaycan Türkçesiyle - Post Yayın

499,00 TL
Sepette 464,07 TL
placeholder-logo
Uğur Mumcu-Kalpaksız Kuvvayı Milliyeci - Halk Kitabevi Yayınevi - Image 1

Halk Kitabevi Yayınevi Uğur Mumcu-Kalpaksız Kuvvayı Milliyeci - Halk Kitabevi Yayınevi

383,04 TL
Sepette 325,58 TL
placeholder-logo
Şamil Basayev Ajandası - Dava Adamı Yayınları - Image 1

Dava Adamı Yayınları Şamil Basayev Ajandası - Dava Adamı Yayınları

350,00 TL
Sepette 325,50 TL
placeholder-logo
Milli Mücadelenin Önsözü Enver Ata - Bilgeoğuz Yayınları - Image 1

Bilgeoğuz Yayınları Milli Mücadelenin Önsözü Enver Ata - Bilgeoğuz Yayınları

209,05 TL
Sepette 194,42 TL
placeholder-logo
Stalin'in Gerçek Yaşamı - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Stalin'in Gerçek Yaşamı - Cinius Yayınevi

255,69 TL
Sepette 217,34 TL
placeholder-logo
Seyyid Abdülhakim Arvasi - Demavend - Image 1

Demavend Seyyid Abdülhakim Arvasi - Demavend

120,00 TL
Sepette 111,60 TL
placeholder-logo
Stalin-İktidar Paradoksları 1878-1928 Cilt 1 - İletişim Yayınları - Image 1

İletişim Yayınları Stalin-İktidar Paradoksları 1878-1928 Cilt 1 - İletişim Yayınları

890,81 TL
Sepette 757,19 TL
placeholder-logo
Duayen Sanayici Kamil Tolon'un Yaşam Öyküsü - İkinci Adam Yayınları - Image 1

İkinci Adam Yayınları Duayen Sanayici Kamil Tolon'un Yaşam Öyküsü - İkinci Adam Yayınları

92,80 TL
Sepette 78,88 TL
placeholder-logo
Acımasız Şampiyon - Profil Kitap Yayınevi - Image 1

Profil Kitap Yayınevi Acımasız Şampiyon - Profil Kitap Yayınevi

434,42 TL
Sepette 369,26 TL
placeholder-logo
Hayatım - Jaguar Kitap - Image 1

Jaguar Kitap Hayatım - Jaguar Kitap

212,12 TL
Sepette 180,30 TL
placeholder-logo
Besim Tibuk-Yarını Yaşayan Adam - Net Kitap - Image 1

Net Kitap Besim Tibuk-Yarını Yaşayan Adam - Net Kitap

353,56 TL
Sepette 300,53 TL
placeholder-logo
Troçki Cilt 4 - Gece Ne Kadar Karanlıksa Yıldız O Kadar Parlak Olur - Marx21 Yayınları - Image 1

Marx21 Yayınları Troçki Cilt 4 - Gece Ne Kadar Karanlıksa Yıldız O Kadar Parlak Olur - Marx21 Yayınları

1
100,80 TL
Sepette 85,68 TL
placeholder-logo
Rabia Gülnuş Emetullah Sultan 1640-1715 - Kitap Yayınevi - Image 1

Kitap Yayınevi Rabia Gülnuş Emetullah Sultan 1640-1715 - Kitap Yayınevi

493,90 TL
Sepette 459,33 TL
placeholder-logo
Yavaş Yavaş Aydınlanan Tanpınar - Dergah Yayınları - Image 1

Dergah Yayınları Yavaş Yavaş Aydınlanan Tanpınar - Dergah Yayınları

407,93 TL
Sepette 379,37 TL
placeholder-logo
Osmanlı'dan Cumhuriyete Portre Denemeleri - Ötüken Neşriyat - Image 1

Ötüken Neşriyat Osmanlı'dan Cumhuriyete Portre Denemeleri - Ötüken Neşriyat

238,80 TL
Sepette 231,64 TL
placeholder-logo
K. Marx - F. Engels Hayat ve Eserlerine Giriş - Belge Yayınları - Image 1

Belge Yayınları K. Marx - F. Engels Hayat ve Eserlerine Giriş - Belge Yayınları

241,92 TL
Sepette 205,63 TL
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Soru ve Cevap

Çocukluğum
 
Çocukluğum, Maksim Gorki’nin otobiyografik üçlemesinin ilk kitabıdır. Kimi eleştirmenlere göre Gorki’nin başyapıtı olan Çocukluğum, dünya edebiyatında da kendi türünün en seçkin örneklerinden biridir.
 
Aleksey Maksimoviç Peşkov’u büyük Maksim Gorki yapan yaşam yolculuğuna tanıklık ederken, bu acı dolu yaşamdan damıtılan müstear ismin (Rusçada “acı” anlamına gelen) Gorki oluşuna hak vermemek elde değildir.
 
Küçük Aleksey’in, doğduğu Nijniy-Novgorod şehrinden babasının ölümü nedeniyle ayrılıp, annesiyle birlikte büyükannesi ve dedesinin yanına gitmesi ile başlayan anlatı,  Gorki’nin, “O evin içindeki her şey, kış günü karlarla örtülü sokaktan geçerken beni altına alan bir kızak gibi üzerimden geçiyor, soluğumu kesiyordu sanki,” diye ifade edeceği günleri içerir. Bir yandan peteğine bir masal kahramanını andıran büyükannesinin balı damlayan Aleksey, yaşamın ne denli zor, ne denli acı yüklü olduğunu ilk kez bu yıllarda deneyimleyecektir.
 
Ancak bu deneyimler onu tüketmek, yılgınlaştırmak yerine ondaki yaşam inancını bileyecektir: “Hayat bizi her an şaşırtmaktadır ama hayvansal artıklardan oluşmuş, fokur fokur kaynayarak pis kokular saçan kalın çöplük katmanıyla değil, insanoğlunun bu çöplük katmanının altından yukarıya doğru çıkmak için zorlayan, iyiye yönelik, parlak, sağlıklı ve yaratıcı güçleriyle şaşırtmaktadır. Daha iyi, daha insanca bir hayatın yeniden doğacağı konusunda bizde sarsılmaz bir umut uyandıran da işte bu güçlerdir.”
 
Çocukluğum, okuduktan sonra sizinle kalacak eserlerdendir.  
 
 

Ekmeğimi Kazanırken

Maksim Gorki’nin otobiyografik üçlemesinin ikinci kitabı olan Ekmeğimi Kazanırken, Aleksey’in çıraklık yıllarını anlatır.
Aleksey, ailesinin yoksul düşmesinin ardından kâh bir ayakkabı mağazasında kâh gemide kâh ikon atölyesinde çalışır. Keskin gözleriyle insanları izlerken roman ve şiirle de tanışır ve okumak onun için gitgide bir tutkuya dönüşür. Yalnız, kitaplarda okuduğu insanlarla çevresinde gördükleri birbirine benzememektedir.
 
İleriki yıllarda sosyalist gerçekçilik akımının öncülüğünü yapacak olan Maksim Gorki 19. yüzyıl Rusyasının ses ve imgeleriyle dolu bu yapıtında, toplumu saran şiddet, amaçsızlık ve düşmanlık için bir çözüm arama çabasını da anlatır.
 
“Ben insanları çok seviyorum. Kimseye de acı vermek istemem. Ama duygusal olmak doğru değil; korkunç gerçek, güzel yalanların kelimecikleriyle gizlenemez! Hayata doğru! Hayata doğru! Yüreklerimizde ve beyinlerimizde bulunan bütün iyi ve insanca şeyleri hayatın içinde eritmek gerek!”
 
 
Benim Üniversitelerim
 
Maksim Gorki’nin otobiyografik üçlemesinin son kitabı olan Benim Üniversitelerim, ironik ismiyle üçlemenin diğer kitaplarından ayrılır. Çocukluk yıllarında yoksulluğu nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan Aleksey, bundan sonra da herhangi bir formal eğitim almayacaktır.
 
O, öğrendiklerini doğadan ve insandan öğrenmiştir. Kazancakis’in deyişiyle hiyeroglifle yazılan hayatın anlamı, artık bir delikanlı olan Gorki için de gittikçe netleşmektedir. Fırında çalıştığı yıllarda devrimci öğrencilerle tanışan Gorki, o günleri, “Öğrencilerin sözlerinde, dilsiz düşüncelerimin çınladığını sık sık duyar gibi oluyordum. Ben bu adamlara kendisine hürriyet vaat edilmiş bir esirin sevinçli heyecanıyla bağlandım,” sözleriyle anlatacaktır.
 
Benim Üniversitelerim, sayısız patron ve iş arkadaşıyla geçen ağır çalışma yaşamı sırasında toplumdaki saf kötülük ve cehaletle sık sık burun buruna gelen Gorki’nin bunlarla mücadelesini ve kendisini karamsarlık ya da yılgınlıktan, devrime ve insan gücüne olan inancıyla koruduğunu anlatan ilham verici bir yapıttır. Ona göre “Tanrıyı icat ettiğine bakılırsa, insan her şeyi başarabilir.”
 
“Yeryüzündeki bütün gerici kuvvetlerin, barış ve milli bağımsızlık düşmanının, faşistin ve her çeşit yalancı, düzmece demokratın en korktuğu yazarlardan biri de Gorki’dir. Neden? Çünkü Maksim Gorki yalnız kendi halkına değil, bütün halklara yurtlarını, hürriyeti, barışı ve birbirini sevmeyi öğretir. Çünkü o, insanın, insanlığın geleceğinden, güzel günler göreceğinden emindir. Çünkü o, emekçi insanı, koluyla, kafasıyla çalışan insanı gerçek, biricik efendisi sayar. Gorki insanlar yaşadıkça yaşayacaktır. Çünkü yeryüzünün en büyük şairidir.”

- Nâzım Hikmet - 

 

(Tanıtım Bülteninden) 

 
 
 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

744,83 TLSepette İndirim
633,11 TL