idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (4)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (3)
  • Soru ve Cevap (0)

Gilgameş Tarihte İlk Kral Kahraman eseri tarihin tozlu sayfalarına yeniden göz gezdirmeyi ve başarılı Sümer destanı Gilgameş'i Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın kaleminden okumayı mümkün kılıyor. Tarihe adını kazımayı başarabilmiş etkileyici destan Gilgameş, binlerce yıl öncesinden günümüze kadar gelmiş değerli eserler arasında yerini alır. Gilgameş Tarihte İlk Kral Kahraman eseri Sümerlerin yaşadığı varsayılan kralı ve kahramanı Gilgameş’in öyküsünü konu alır. Muazzez İlmiye Çığ, Gilgameş hakkındaki öyküleri bu kitap ile bir araya toplayarak okura tek bir eser üzerinden öykü ve şiirleri sunmayı amaçlar. Gelin; bu merak uyandırıcı eseri daha yakından inceleyerek efsanevî kahraman Kral Gilgameş ve onun yaşantısına daha yakından bakalım.

 

"Gilgameş Tarihte İlk Kral Kahraman" adlı kitabı neden okumalısınız?

Başta sözlü edebiyatla toplumlarda yerini almayı başaran Gilgameş destanı, daha sonra çivi yazısı ile beraber Sümer tabletlerine geçiyor. Sonrasında Sümerce olarak kaleme alınan destan parçaları Babiller tarafından Akadca olarak tek bir şiir hâline getiriliyor. Sümerlere ait olan Uruk şehrinin tarihi ve yarı efsanevi kralı olan Gilgameş aynı zamanda Mezopotamya mitolojisinde de önemli bir yer tutuyor. Tarihçilerin büyük çoğunluğu tarafından MÖ 2800 ile 2500 arasındaki bir zaman aralığında ülkeyi yönetmiş olduğu tahmin ediliyor. Yarı efsanevi Kral Gilgameş, tarihin ilk kahraman kralı olarak anılıyor. Çığ, bu eser ile Gilgameş destanına katkı sağlamayı amaçlayarak Sümerce destanda olmayıp Akadca yazılan şiirlerdeki konuları da eserine ekliyor. Eklenen bu kısım Gilgameş’in doğumunu anlatıyor. Bu sayede yazar, Gilgameş destanını bir bütün olarak toplamayı başarıyor. Destan, birçok konuyu barındırması açısından zengin bir metin ortaya çıkarıyor. Eser; özellikle Krallık ve şehir ilişkisi, tanrısallık, ölüm, kahramanlık hikâyeleri, arayışlar gibi konulardan besleniyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Türk Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Eski Şark Eserleri Müzesi'ne uzman olarak atanır ve 31 yıl boyunca burada görev alır. 74.000 tabletten oluşan çivi yazılı belgeler arşivini oluştur ve 3.000 tabletin kopyasını yapıp katalog hâlinde yayımlar. Başarılı yazar, Adana Tepebağ Rotary Kulübü Meslek Hizmet Ödülü, Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Derneği Özgür İnsan Ödülü gibi birçok ödüle layık görülür. Toplamda Sümer ve Hitit kültürlerini tanıtan 13 kitap yazar. Muazzez İlmiye Çığ'ın kaleminden tekrar yazılan bu etkileyici destan 95 sayfadan oluşur. İlk basım yılı 2000 olan eser, 2015 yılında Kaynak Yayınları etiketi ile okuyucuya sunulur ve kendini tarihin tozlu sayfalarından arındırır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ın kaleminden çıkan Gilgameş destanından sonra dilerseniz Sümer tarihini ve kültürünü daha yakından incelemek için yazarın Uygarlığın Kökeni Sumerliler 1 ve Uygarlığın Kökeni Sumerliler 2 eserlerine göz atabilirsiniz.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.