idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (1)
  • Soru ve Cevap (0)

Ulaşması imkânsız ve yasak olan bir aşk, ya hayatınızın aşkıysa? Birbirlerine çok yakın ama bir o kadar da uzak olan iki âşığın hikâyesi size bu soruyu düşündürüyor... Mehmet Rauf'un Eylül adlı romanı, Suat ile Necip'in beklenmedik aşklarını ve sonuçlarını etkileyici bir anlatımla okuyucuya sunar. Roman sadeleştirilmiş keyifli anlatımıyla ve etkileyici bir sonla kendisine hayran bıraktırıyor. Gelin, konusu ve yapısıyla çağdaş roman türüne öncülük eden bu eserde okuru nelerin beklediğinden kısaca bahsedelim.

 

"Eylül" adlı kitabı neden okumalısınız?

Bir aşk üçgeninden çok daha fazlası olan Eylül romanı, toplamda 286 sayfalık keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. Toplumsal izler, dönemin koşulları ve kalıp düşünceleri, yasak aşkın yanlışlığı ve sonuçları, insanların doğru ve yanlış düşüncelerde neler hissettikleri gibi detaylarla romanın kurgusu işleniyor. Suat ve kocası Süreyya, beş yıldır kendi konaklarında mutlu bir şekilde yaşıyorlar. Süreyya'nın arkadaşı olan Necip sıklıkla bu konağa ziyarete geliyor ve Suat ile aralarında duygusal bir yakınlaşma gerçekleşiyor. Süreyya'ya ihanet etmek istemedikleri için görüşmeme kararı alıyorlar fakat bu karar onları derinden etkiliyor... Bir gün konakta yangın çıkıyor ve Suat içeride tutsak kalıyor. Onu kurtaracak olan kim? Bu aşkın ağır sonuçları var mı? Eylül'ü okuyarak bu soruların cevabını öğrenebilir ve son sayfayı çevirdikten sonra Türk Edebiyatı'ndaki özel yerini çok daha iyi anlayarak ona hayran kalabilirsiniz. Sizi derinden etkileyecek olan bu psikolojik romanı tekrar tekrar okumak isteyeceksiniz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Mehmet Rauf tarafından kaleme alınan Eylül'ün, Türk Edebiyatı'nın ilk psikolojik romanı olduğunu biliyor muydunuz? Eser, ilk olarak 1900-1901 yılları arasında Servet-i Fünun dergisinde okurla buluşur ve yılın sonunda kitap olarak basılır. Konusunun yasak aşk olması eleştirilirken, ilk kez bilinçaltının ve hislerin ağırlıklı olarak betimlenmesiyle büyük ilgi görür. Ruhsal çözümlemelerle birlikte o dönemin insanlarına, toplumsal rollerine ve İstanbul'una yer verir. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın ağır anlatım biçimlerinden ve günümüzde kullanılmayan kelimelerden arındırarak hazırladığı Eylül'ün ilk basımı 2020 yılında gerçekleşir. Eser anlaşılır dili sayesinde yediden yetmişe herkese hitap eder ve okuyucu kitlesini gün geçtikçe artırır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

İnsan ruhunun, düşüncelerinin ve duygularının betimlendiği Eylül romanını sevdiyseniz Mehmet Rauf'un kalemine olan hayranlığınızı arttıracak diğer eserlerini de okuyabilirsiniz. Yazarın dönemindeki kadın ve erkek eşitliğini bir evlilik üzerinden anlayabileceğiniz Genç Kız Kalbi, aşkın karşılıklı olmayışını okuyacağınız Bir Aşkın Tarihi ve Rauf'un ilk polisiye romanı olan Define adlı kitaplarına göz atabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.