idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Envâru’l ‘Aşıkîn her biri belli bir konu etrafında gelişen beş ana bölümden oluşmaktadır. Bölümler fasıllara, bazı fasllar da 'meb'as' adı verilen alt bölümlere ayrılmaktadır.
'Birinci bölumde; varlıkların Tertip ve Düzeninden bahsedilmektedir.

Bölüm içinde, yerlerin ve göklerin yaratılmasından, yerde ve gökte olan yaratılmış varlıklardan, bunların yaratılış şekillerinden bu yaratılışdaki ilahi sırlardan bahsedilmektedir.

İkinci Bölümde; Allâh Teâlâ’nın Peygamberlere Hitabı, Âdem (Aleyhisselâm)’ın yaratılmasından ruh üflenmesinden, insanlardan ilâhî söz almasından, peygamberlerin kıssalarından, ilâhî kitaplardan ve bu kitapların içindekilerden, Allâh’ın Peygamberlere vahiylerinden, vahyin sırlarından, peygamberlerin karşılaştıkları güçlüklerden, ibret verici hadiselerden, Resûlullâh (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem)'in Peygamberliğinden, örnek ahlakından, özelliklerinden, yaptığı gazvelerden ve râşid halifelerden bahsedilmektedir.
Üçünci bölümde; Allâh Teâlâ'nin meleklerine vahyettigi kelimeler, büyük meleklerin vazifelerinden, ruhların makamlarından, bahsedilmektedir.

Dördüncü bölümde; Kıyâmet gününde Allâh Teâlâ' nin hitaplarından, farklı itikadlardan , içinde şirk ve riyânın bulunmadığı, sâlih amellerden, ibâdetlerden, iyi ve kötü amelden, ilim ve cehâletten, mübarek gün ve gecelerden, dua ve niyazdan, zikir ve tesbihten, tövbe ve istigfardan ölumden, ahiret ve mahşerden, cennet ve cehennemden, dünyanın boşluğundan, hesaptan, şefaatten, Sırât ve Mizân'dan bahsedilmektedir.

Beşinci bölümde; Allah Tella'nın en yüce makamları hakkındaki sözleri, Cennet nimetlerinden, Cehennem azabından, a’râftakiler, Allâh Te’ âlâ'nın cemâli, büyük ve küçük günah işleyenlerin durumları, cemâli, cennet ehlinin mertebeleri, yüksek dereceleri ve kavuşacağı nimeterden bahsedilmektedir.

Kitabın “Hâtime' başlığını taşıyan bölümde 850'de (1446) Gelibolu' da yazmaya başladığı, eserini 855 Muharreminde (Şubat 1451) tamamladığını söyleyen müellif gerek bu kitabın gerekse kardeşinin Muhammediyye'sinin önemli eserler oldugunu belirttikten sonra mensur bir münâcâtla kitabını bitirmektedir.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.