idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (3)
  • Soru ve Cevap (0)

Köklerinizin nereden geldiğini bilmeden yaşamak ister misiniz? Kendini tanıdığını düşünen, ne istediğini bilen birinin aslında gerçekten kim olduğunu bile bilmediğini öğrendiği bir kitapla karşı karşıyasınız! Bu kitap sizi geçmişe götürecek, etrafınızı sorgulamanızı ve sizin için neyin önemli olduğunu tekrar düşünmenizi sağlayacak. Gelin, Bige Güven Kızılay'ın kaleminden çıkan Emanet adlı kitabı daha yakından inceleyelim.

 

"Emanet" adlı kitabı neden okumalısınız?

Emanet, konu bakımından oldukça dikkat çekici. Kitap, sizi bilinmezliklerle dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Çok küçük yaşta dedesi ve babaannesinden koparılan Yasemin'i konu ediniyor. Yasemin, babaanne ve dededen ayrıldıktan sonra Amerika'ya götürülüyor. Torunlarının büyüyüp yetişkin olduğunu göremeyen dede ve babaannenin büyüyen hasreti artık içlerine sığmaz oluyor. Yıllar sonra Yasemin'in en büyük hayali ise New York'ta çalıştığı şirketin ortaklarından biri olabilmek ve Manhattan'da çatı katı bir daire satın alabilmek... Peki ya bir telefon her şeyi değiştirirse ne olur? Yasemin aldığı telefonla birlikte geçmişine doğru çekiliyor. Akraba, aile ve vatan sahibi olmayan bu genç kadın bunları bulabilecek mi yoksa gönül bağı kurmayı zaten istemiyor mu? Hiçbir yere ait olmamak onun için iyi bir fikir mi? Onu bekleyenlerden habersiz bir yolculuğa çıkan Yasemin, kayıp benliği ve geçmişiyle yüzleşiyor. Daha önce hiç tatmadığı duyguları tadıyor. Kaybolan onca uzun yılın, mahrum kaldığı sevginin yokluğunu hissediyor. Ona bırakılan emaneti almak için geçmişinin perdesini aralayan Yasemin nelerle karşılaşacak? Köy Enstitüsü mezunu bir dedenin torunu olduğunu öğrenmek ona neler katacak, hayatında neyi değiştirecek? Tüm hikâyenin yanı sıra bu kitap, okuyucularının Köy Enstitüleri hakkında da fikir edinmesini sağlıyor. Okuyucu döneme şahit oluyor, Hasan Âli Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç gibi önemli isimlerin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi sahibi oluyor. Eğitim ve eğitimci kavramları hakkında tekrar düşünmenize sebep olacak bu eser ile gönül bağları üzerine uzun uzun düşüneceksiniz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Bige Güven Kızılay'ın, tüm kitaplarında bilge bir karaktere yer verdiğini biliyor muydunuz? Bu kitaptaki bilge karakter Yasemin'in Köy Enstitüsü mezunu olan dedesi. Sosyoloji eğitimi alan Kızılay, eserlerinde derin tahliller yaparak okuyucuda iz bırakmayı başarıyor. Bige Güven Kızılay'ın kaleminden çıkan Emanet kitabı 103 sayfadan oluşur. 2021 yılında okuyucu ile buluşan kitabın baskısı Hayykitap tarafından yapılır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Bige Güven Kızılay'ın kaleminden çıkan Emanet adlı kitabı beğendiyseniz Kırk Yama adlı eseri okuyabilir, yine aynı yazarın kaleminden çıkan gerçek bir hayat hikâyesi olan Kehribar Zamanında Aşk adlı kitabına göz atabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.