idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (64)
  • Soru ve Cevap (1)

Belki de binlerce yıl sonrasını anlatan, galaksiler arası seyahatlerin yapıldığı bir evrenin sayfalarını açmaya var mısınız? Frank Herbert’in derinlemesine yaptığı araştırmalar sonucu oluşturduğu Dune serisi, tüm zamanların en çok satan bilim kurgu eserleri arasında. Felsefe, politika, bilim, ekoloji ve insan doğası gibi birçok kavramın ele alındığı;güç sahibi olmanın insan eylemleri üzerindeki etkilerinin incelendiği romanı okurken bugünün dünya düzenini sorgulayacaksınız. Yetişkinlere hitap eden, okurken büyük bir merak duygusuna kapılacağınız romanda sizi nelerin beklediğinden kısaca bahsedelim.

 

"Dune" adlı kitabı neden okumalısınız?

Roman, okurlar tarafından 20. yüzyılda bilim kurgu alanında yazılmış en iyi kitap olarak kabul ediliyor. Diğer bilim kurgu romanlarından gerçeklikle ilintili olması ve bugünün dünyasının sorunlarını yansıtılması sebebiyle ayrılıyor. İnsan yaşamının bir liderin davranışları sonucunda belirlenebileceğini, insan doğasının hayatta kalmak için yapabileceklerini, ekolojinin önemini anlatan roman; 712 sayfadan oluşuyor. Arrakis gezegenini yöneten ailenin oğlu Paul Atreides çevresinde kurgulanan olay örgüsünde insanların inançlarının geleceğe iyi veya kötü nasıl yön verdiğini görüyorsunuz. Derin analizlerini satır aralarına yerleştiren yazar, hayranlıkla okuyacağınız bir gelecek tasavvuru oluşturuyor ve bu serüven 5 adet devam kitabıyla hız kesmeden sürüyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Frank Patrick Herbert’in bir başka romanını yazdığı esnada yaptığı araştırmalar sonucu Dune romanını oluşturduğunu biliyor musunuz? Yayınevleri tarafından defalarca reddedildiğini? Peki ya en iyi roman kategorisinde Nebula ve Hugo ödüllerini aldığını? Yayımladığı andan itibaren büyük ses getiren eser, Orta Doğu coğrafyasından esintiler taşır ve Türkçe birçok kavram da orijinal metinde bulunur. Orijinal dili İngilizce olan roman “Dune, Desert Planet” ismiyle 1965 yılında Chilton Yayınevi tarafından yayımlanır. Türkiye’de ilk defa 1997'de Sarmal Yayınevi tarafından basılan kitabın çevirisi Arzu Taşçıoğlu ve Deniz Vural’a ait. Roman, 2016 yılında Tuğçe Nida Sevin’in koordinatörlüğündeki İthaki Yayınevi tarafından basılır ve çevirisini Dost Körpe üstlenir. Dune romanın kapak illüstrasyonu ise Ozan Korkut imzalı. Roman, Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve tarafından 2021 yılında beyaz perdeye uyarlanarak okurlara aynı atmosferi yaşatır. Dilerseniz siz de eseri okuduktan sonra “Dune: Çöl Gezegeni” (IMDb: 8.0) filmini izleyerek Dune evrenine farklı bir açıdan bakabilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

1986 yılında hayata gözlerini yuman yazarın Dune romanının yanı sıra daha birçok eseri bulunuyor. Bilim kurgu dünyasının gözde romanını okuduktan sonra dilerseniz serinin ikinci kitabı olan Dune Mesihi romanına ve serinin üçüncü kitabı olan Dune Çocukları romanına göz atabilir, seriye kaldığınız yerden büyük bir heyecanla devam edebilirsiniz.

 

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Frank Herbert
Kapak İllüstrasyonu:Ozan Korkut
Yayın Koordinatörü:Tuğçe Nida Sevin
Çevirmen:Dost Körpe
Editör:Saygı Ortanca
Kapak Tasarımı:Şükrü Karakoç

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.