idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Simplex Yöntemi, doğrusal programlama modellerini çözmek için kullanılan bir yöntemdir. Doğrusal programlama; üretim, finans, pazarlama ve lojistik vb. alanlarda kullanılan bir matematiksel modelleme tekniğidir. Bu yöntem sayesinde belirli bir amaç gerçekleştirilirken belli kısıtlar altında çalışan bir sistem optimize edebilmeye çalışılmaktadır. Maliyetleri en aza indirgemek veya kârı en yüksek seviyeye çıkarmak buna örnek olarak verilebilir. Simplex yöntemi, doğrusal programlama problemlerinin çözümünde oldukça etkili bir yöntemdir.
Doğrusal programlama; lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde verilen Sayısal Yöntemler, Yöneylem Araştırması, Karar Verme Teknikleri, Optimizasyon gibi derslerin en az dört haftalık bir süresine karşılık gelmektedir. Doğrusal programlama, bu derslerin bel kemiğini oluşturmaktadır.
Bu kitap, bir problemin doğrusal programlama modelinin uygun şekilde nasıl oluşturulacağı, oluşturulan modellerin Simplex yöntemiyle nasıl çözüleceği ve sonuçların nasıl doğru bir şekilde yorumlanacağı üzerinde detaylı bir şekilde durmaktadır. Ayrıca kitapta geçen konularla ilgili grafik destekli ve kullanıcı dostu interaktif web sayfası yazarlar tarafından oluşturulmuştur. Kitapta geçen tüm problemler https://sites.google.com/adu.edu.tr/ahm/ internet adresinde yer alan Akademik Hesap Makinesi web sayfasında interaktif olarak aşamalı bir şekilde çözülebilmektedir.
Bu kitabı kullanan okuyucular kitapta geçen problemleri kendileri de interaktif olarak aşama aşama çözebilmekte, problem parametrelerini değiştirebilmekte, kendi problemlerinin modellerini oluşturup çözebilmektedirler.
Bu kitabın; lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde ya da kişisel olarak doğrusal programlama konusuyla ilgilenen araştırmacılara ve okuyuculara yararlı olmasını dileriz.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.