Dinin Demokrasiyle İmtihanı

Dinin Demokrasiyle İmtihanı Ian Buruma

Sepette İndirim
332,50 TL350,00 TL

Benzer Ürünler

placeholder-logo
Türkiye Solundan Portreler - Dipnot - Image 1

Dipnot Türkiye Solundan Portreler - Dipnot

559,35 TL
Sepette 531,38 TL
placeholder-logo
Emperyalizm ve Eşitsiz Gelişme - Yordam Kitap - Image 1

Yordam Kitap Emperyalizm ve Eşitsiz Gelişme - Yordam Kitap

305,86 TL
Sepette 275,27 TL
placeholder-logo
Sosyalizm ve Savaş - Kor Kitap - Image 1

Kor Kitap Sosyalizm ve Savaş - Kor Kitap

151,20 TL
Sepette 136,08 TL
placeholder-logo
Ulusal Bilgi Politikaları ve Bilgi Merkezleri - Hiperlink - Image 1

Hiperlink Ulusal Bilgi Politikaları ve Bilgi Merkezleri - Hiperlink

240,50 TL
Sepette 228,48 TL
placeholder-logo
18 Mayıs Mahallesi-Ankara'da Bir Poliitk Mekanın İnşası 1977-1985 - Onur Vakfı - Image 1

Onur Vakfı 18 Mayıs Mahallesi-Ankara'da Bir Poliitk Mekanın İnşası 1977-1985 - Onur Vakfı

45,36 TL
Sepette 40,82 TL
placeholder-logo
İlluminati Gizli Örgütler - Puslu Yayıncılık - Image 1

Puslu Yayıncılık İlluminati Gizli Örgütler - Puslu Yayıncılık

236,50 TL
Sepette 224,68 TL
placeholder-logo
Türkiyede Yedek İşgücü Ordusu - Kor Kitap - Image 1

Kor Kitap Türkiyede Yedek İşgücü Ordusu - Kor Kitap

171,36 TL
Sepette 154,22 TL
placeholder-logo
Uluslararası Toplumun Deniz Haydutluğu İle Mücadele Sürecinin Analizi - Gece Kitaplığı - Image 1

Gece Kitaplığı Uluslararası Toplumun Deniz Haydutluğu İle Mücadele Sürecinin Analizi - Gece Kitaplığı

159,00 TL
placeholder-logo
Küreselleştikçe Batılılaşan Dünya - Mostar - Image 1

Mostar Küreselleştikçe Batılılaşan Dünya - Mostar

148,50 TL
Sepette 141,08 TL
placeholder-logo
Avrupa'yı Yeniden Kurarken - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Avrupa'yı Yeniden Kurarken - Cinius Yayınevi

220,00 TL
Sepette 209,00 TL
placeholder-logo
İlluminati'nin Gizemi - A7 Kitap - Image 1

A7 Kitap İlluminati'nin Gizemi - A7 Kitap

164,17 TL
Sepette 147,75 TL
placeholder-logo
Marksizm ve Siyaset: Yöntem - Kuram - Eylem - Yordam Kitap - Image 1

Yordam Kitap Marksizm ve Siyaset: Yöntem - Kuram - Eylem - Yordam Kitap

318,90 TL
Sepette 302,96 TL
placeholder-logo
Ne Süleyman' a Esiriz, Ne Selim' in Kuluyuz - Etkin Kitaplar - Image 1

Etkin Kitaplar Ne Süleyman' a Esiriz, Ne Selim' in Kuluyuz - Etkin Kitaplar

240,00 TL
Sepette 228,00 TL
placeholder-logo
İktidar Parantezi - İz Yayıncılık - Image 1

İz Yayıncılık İktidar Parantezi - İz Yayıncılık

366,50 TL
Sepette 348,18 TL
placeholder-logo
Aynadaki Düşman - İnsan Yayınları - Image 1

İnsan Yayınları Aynadaki Düşman - İnsan Yayınları

322,56 TL
Sepette 290,30 TL
placeholder-logo
Avrasya Çıkmazı - Nobel Akademik Yayıncılık - Image 1

Nobel Akademik Yayıncılık Avrasya Çıkmazı - Nobel Akademik Yayıncılık

221,76 TL
Sepette 199,58 TL
placeholder-logo
Baskıyı Durdurun! - Yeni Alan Yayıncılık - Image 1

Yeni Alan Yayıncılık Baskıyı Durdurun! - Yeni Alan Yayıncılık

132,25 TL
Sepette 125,64 TL
placeholder-logo
Şiddet ve Demokrasi - İmge Kitabevi - Image 1

İmge Kitabevi Şiddet ve Demokrasi - İmge Kitabevi

356,50 TL
Sepette 338,68 TL
placeholder-logo
Çağdaş İslamcı Harekette Hakikat ve Hayal - Kapı Yayınları - Image 1

Kapı Yayınları Çağdaş İslamcı Harekette Hakikat ve Hayal - Kapı Yayınları

216,67 TL
Sepette 205,84 TL
placeholder-logo
Postmodernitenin Kökenleri - İletişim Yayınları - Image 1

İletişim Yayınları Postmodernitenin Kökenleri - İletişim Yayınları

1
186,49 TL
Sepette 167,84 TL
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Soru ve Cevap


Amerika Birleşik Devletleri'nde iki dönem başkanlık yapan George W. Bush hidayete ermiş bir Hıristiyandı; onu destekleyen güçlü evanjelik hareketin ise kilise ile devlet arasındaki ayrımı ortadan kaldırmayı hedefleyen bir grup olduğu bilinir. Avrupa'da sayıları giderek artan radikal İslamcılar, İslam'ın liberal Batı demokrasisini zayıflattığına dair bir korku yaratmaktadır. Çoktanrılı Asya'da bile, dinin devlet yapısına fazlasıyla yakından bağlı olması nedeniyle, bazı ülkelerde, özellikle de Çin'de demokrasi gelişememiştir.

Ian Buruma, üç kıtada din ve siyaset arasındaki gerilime objektif bir açıdan yaklaşan az sayıda yazardan biri. Çok sayıda güncel ve tarihsel örnekten yola çıkan Buruma, demokrasinin işlemesi için dinî inanca dayandırılan şiddetin durdurulması gerektiğine dikkat çekiyor.

ABD ile Avrupa'yı karşılaştıran Buruma, niçin çok sayıda Amerikalının -ve çok az sayıda Avrupalının- dini demokrasinin hizmetinde bir kurum olarak gördüğünü soruyor. Çin ve Japonya örneklerine dönerek, yalnızca tektanrılı dinlerin seküler siyaset için sorun yarattığına ilişkin yaygın inanca karşı çıkıyor. Son olarak, çağdaş Avrupa'da görülen radikal İslam olgusunu, Salman Rushdie'nin Şeytan Ayetleri'nin yayımlandığı dönemde aldığı tehditlerden Theo van Gogh cinayetine uzanan farklı örneklerle gözden geçiriyor. Taraf tutmamaya özen gösteren Buruma, "Batılı değerler"i savunanlar ile "çokkültürcü"ler arasındaki savaşın sorunlu yönlerini göstererek, demokratik bir Avrupa İslamının yaratılmasının "zorunlu" olduğunu vurguluyor.

Katı müminleri de katı laikleri de tutumlarını gözden geçirmeye davet eden Din ve Demokrasi, din ile demokrasinin, ancak dinî ve seküler otoritelerin kesin bir biçimde birbirinden ayrılması koşuluyla yan yana var olabileceğini kesin bir dille ortaya koyuyor.

"[Buruma] İngiltere, Hollanda, Fransa, Çin, Japonya ve ABD örneklerinde siyaset ile inanç arasındaki ilişkiye yakından bakıyor. Amerika'daki dinî coşku, Fransa'daki hoşgörüsüzlük, Japonya'da tanrı inancının bulunmaması gibi klişeleşmiş görüşlerin altında yatan ironik durumları ortaya koyarak el birliğiyle yaratılmış streotipleri darmadağın ediyor. (…) Din ve Demokrasi çok geniş bir bilgi birikimine dayanıyor. Buruma ele aldığı konuya büyük bir dikkat ve özenle yaklaşıyor ve incelediği malzemeden her derde deva bir reçete çıkarmaya çalışmıyor. (…) En önemlisi, Buruma, başkalarının inançlarına saygı duymanın önemini vurgulayıp, demokrasinin üstünlüğünü ısrarla dile getirirken, kitabında da aynı dengeli üslubu tutturmayı başarıyor."
-Peter Beinart, New York Times Book Review-

"ABD'de ve Avrupa'da din-devlet ilişkilerinin tarihini, Çin ve Japonya siyasetlerinde dinin rolünü ve Avrupa'da İslam'ın güçlenişini inceleyen Buruma, farklı kültürlerde demokrasilerin dinî ve seküler otoriteler arasındaki gerilimlerden nasıl etkilendiğini göstermeye çalışıyor. Özellikle, seküler ve liberal Avrupalıların İslam karşıtlığı konusunda muhafazakârlarla nasıl ortak zeminde buluştuklarına dair gözlemi dikkat çekici."
-Publishers Weekly-
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 144

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Ian Buruma
Çevirmen:Deniz Ali Gür

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

350,00 TLSepette İndirim
332,50 TL