idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (16)
  • Soru ve Cevap (0)

Müteveffa yazarlarla randevunuz var, yolculuğa hazır mısınız? Aşk, savaş, sanat, ahlak gibi pek çok evrensel konuda ufkunuzu genişletecek sohbetler sizi bekliyor. Okur ile düşünürü buluşturan Derde Deva Randevu, zamanın ötesinde buluşmalarla edebiyatın derinliklerine seyahat etmenize aracı oluyor. Murat Menteş tarafından kaleme alınan eser, 11 üstat ile yapılan söyleşilerle edebiyatta özgün yerini alıyor.

 

"Derde Deva Randevu" adlı kitabı neden okumalısınız?

Türk edebiyatında romancı olarak özgün bir alan oluşturan Murat Menteş; bu kitabında geçmişte yaşamış, adını bugün bile çokça duyduğumuz usta yazarlarla söyleşiler yapıyor. Farâbî, Shakespeare, Dostoyevski, Hacı Bektaş-ı Veli, Nietzsche, Hüseyin Rahmi, Agatha Christie, Neşet Ertaş, Kurt Vonnegut, Orhan Veli ve Bukowski'yi yakından tanımak; onlarla zaman geçirmek için sayfaları çevirmeniz yeterli! Birbirinden farklı zamanlarda yaşamış, farklı hayatlar sürmüş; düşünceleri zamana meydan okuyan üstatların Murat Menteş'in mütevazı sorularını yanıtladığı bu söyleşi sizi edebiyata bir adım daha yaklaştıracak. Aynı konularda farklı bakış açılarını bir arada bulabileceğiniz âdeta bir edebiyat rehberi. Hemen hemen pek çok okur, okuduğu eserin yazarıyla tanışma hayali kurar, onunla sohbet edebilmeyi veya aynı ortamda bulunabilmeyi düşler; Murat Menteş Derde Deva Randevu ile okuyucuya bu fırsatı sunuyor. Düşüncelerinden etkilendiğiniz, eserlerine hayran olduğunuz, yaşamını merak ettiğiniz usta yazarları yakından tanıma fırsatı sizi bekliyor. Okurken mutluluğu ve hüznü aynı anda yaşayacağınız, çokça düşünüp okuma heyecanınızı artıracağınız kısa ama kalabalık bir kitap! Eserleriyle ve yaşamlarıyla sanatı da dünyayı da zenginleştiren mühim şahsiyetlerle tanışmak için harika bir fırsat.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Murat Menteş, Derde Deva Randevu kitabını ilk olarak roman biçiminde düşünse de sonrasında kendini de dâhil ederek eseri bir söyleşi biçiminde tasarlar. Hakan Karataş, yaptığı çizimlerle kitapta gerçekleşen buluşmaları görünür kılar. Bazı randevuların tamamı çizgi-öykü şeklindeyken bazılarıda küçük bir kesit Hakan Karataş'ın kaleminden çıkarak okuyucuyu da buluşmalara dâhil eder ve zamanda edebî yolculuk hissini deneyimleme imkânı sunar. Bu kitabı okurken her cümlenin altını çizmek, her paragrafı alıntılamak isteyeceksiniz. Farklı bakış açılarını bir araya getiren eser okuyucunun fikirlerini, merakını ve hatta okuma alışkanlıklarını değiştirebilir; edebiyata olan ilgisini artırabilir. Yaratıcı şekilde kurgulanan eser, okuyucuyu kitapta yer alan yazarları daha yakından tanıma isteğine yönlendiren bir aracı işlevine de sahip.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz:

Bu benzersiz eser, bir seri olarak okuyucunun karşısına çıkar; Derde Deva Randevu-2 ve Derde Deva Randevu-3 kitaplarında farklı yazarlarla söyleşiler devam eder. Romanlarıyla da büyük bir beğeni kazanan Murat Menteş'in Dublörün DilemmasıKorkma Ben Varım kitaplarını ve çizgi roman türündeki Tabancalı Kız eserini de beğenebilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Murat Menteş
Çizer:Hakan Karataş

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.