idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (4)
  • Soru ve Cevap (0)

Virginia Woolf'un okurları tarafından en çok bilinen ve en dikkat çeken eserinden Deniz Feneri; bilinç akışı tekniğiyle yazılan kitaplar arasında önemli bir yere sahip. Ramsay ailesinin bir adada geçirdiği yaz tatillerini konu alan eserde karakterler arasındaki iletişim sorgulanıyor. Monologların sıkça kullanıldığı romanda toplumsal konulara da yer veriliyor. Virginia Woolf'un otobiyografik eseri olan Deniz Feneri isimli romanı çok beğeneceğinize eminiz! Gelin, eserin içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"Deniz Feneri" adlı kitabı neden okumalısınız?

Karakterlerin aklından geçenleri belirli bir sıra olmaksızın anlatma tekniği olarak tanımlanan bilinç akışını eserlerinde başarıyla uygulayan Virginia Woolf, Deniz Feneri adlı romanında da okurları İskoçya'nın bir adasında yaşayan karakterlerin zihnine doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Sade bir olay örgüsüne sahip olan romanda hikâye; yaz tatillerini Skye Adası'nda geçiren Ramsay ailesi, çocukları ve konuklarının etrafında dönüyor. İnsanlara karşı mesafeli Mr. Ramsay ile ona hayran eşi Mrs. Ramsay'in sekiz çocuğu bulunuyor. Aile büyükleri arasındaki iletişimin çocuklar üzerindeki etkilerini de aktaran eserde, sakin bir hayat süren Ramsay ailesinin üyeleri arasındaki iletişimsizlik göze çarpıyor. Eser boyunca Mr. Ramsay'ın hem eşi Mrs. Ramsay ile hem çocukları ile arasındaki ilişki sorgulanıyor. Evlenmeyi düşünmeyen ve bu fikre karşı olan Lily isimli ressam ise romandaki önemli karakterler arasında yer alıyor. Lily ile her zaman eşinin yanında olan Mrs. Ramsay üzerinden feminist düşüncelerini de aktaran yazar, iki farklı kadın tipini gözler önüne seriyor. Kadının toplumdaki yerine vurgu yapılan eserde; toplumsal cinsiyet, ölüm ve ahlak gibi konulardaki düşüncelere de yer veriliyor. "Pencere", "Zaman Geçer" ve "Fener" isimli üç bölümden oluşan ve karakterlerin içsel dünyalarına odaklanan romanda deniz feneri; ulaşılmak istenen ve bir türlü ulaşılamayan bir arzu nesnesi olarak anlatılıyor. Yazarın hayatından da izler taşıyan bu eseri çok seveceğinizi düşünüyoruz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Virginia Woolf'un Deniz Feneri adlı romanının, en iyi İngilizce romanlar arasında yer aldığını biliyor muydunuz? 1927 senesinde yayımlanan ve İngilizce orijinal adı "To the Lighthouse" olan eser, Türkçeye Sevda Çalışkan tarafından çevrilir. 2015 senesinde İş Bankası Kültür Yayınları'nın Modern Klasikler Dizisi içinde yayımladığı kitap 224 sayfadan oluşur. Eserin editörlüğü Gamze Varım tarafından yapılır. Kaleme aldığı eşsiz eserler ile adından sıkça söz ettiren İngiliz Yazar Woolf, ceplerine taş doldurup bir nehre girerek yaşamını sonlandırır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

İngiliz yazar, eleştirmen, romancı ve feminist Virginia Woolf'un Deniz Feneri adlı kitabını okuduktan sonra dilerseniz bilinç akışı tekniğiyle kaleme aldığı Dalgalar ile Mrs. Dalloway adlı romanlarını da inceleyebilirsiniz.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Virginia Woolf
Çevirmen:Sevda Çalışkan

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.